Instagram: @team.ra

torsdag 12. juni 2014

Carbon Manufaktur Trust - CMT3

Dette er merket på min nyeste tempo/triathlon sykkel.
I jakten på ny sykkel fikk jeg et godt tilbud på denne sykkelen, og den var vanskelig å si nei til selv om jeg kun hadde sett den på bilder :) Jeg fikk satt sammen sykkelen etter IM 70.3 Mallorca og har nå fått tid til å teste den ut og gjort meg kjent med den. Sykkelen er lekker, aerodynamisk og godt utstyrt! Styretapen ble litt mørk, men ellers matcher fargene fint med sko og klubbtøy :)

Den største utfordringen med å bytte konkurransesykkel var egentlig ikke sykkelen i seg selv, men all min verdifulle wattdata.

På min "gamle" sykkel hadde jeg installert en helt super 10speed SRAM Red Quarq wattkrak som jeg hadde opparbeidet meg to sesonger med god wattdata på.
På min nye CMT3, TE QUIAERO PRO, valgte jeg 11speed girsystem. Ultegra 6800.
Da jeg ikke kunne bruke min SRAM på mitt nye girsystem, så valgte jeg å prøve ut Stages sin wattmåler.
Data jeg får fra Stages-måleren stemmer ikke overens med mine tidligere data fra Quarq. Jeg har nå jobbet iherdig for å samle litt datagrunnlag til å kunne ha som veiledning til de kommende konkurransene. Jeg håper bare nå at stages-måleren er stabil selv om den viser andre verdier enn quarq.

Jeg bestilte også høyprofil hjul som er veldig lette og med gode nav, men for flatere løyper og litt vind så sverger jeg til ZIPP platehjul og ZIPP 808 fremme :)
En del nye løsninger for meg på denne sykkelen:
- Stages wattmåler (Måler kun på venstre fot og viser litt lave verdier. Men den virker stabil og det er det viktigste!)
- 11s girsystem (Genialt, men kostbart å skifte hjulparken)
- TRP bremser (Det tok litt tid å bli kjent med stramming og justering, men veldig gode bremser til karbonhjul)
- Setelås (Superenkel løsning for bytte av sete og justering av vinkel, men litt vanskelig å få det festet godt nok sånn at vinkelen ikke endrer seg under en sykkeltur...)
- Kortere krankarm (Har gått ørlite ned på lengden i håp om å eliminere små kneplager og få bedre kontakt i tråkket)
- Styre med integrert stem (Stilig og bra, spesielt for temposykling med regler. Savner å kunne justere litt på vinkelen til triathlon)
- Supert Fizik sete (Min favoritt til nå, spesielt med tanke på fravær av gnagsår :)
Mer om CMT3 og syklene de fører kan dere finne her: http://www.cmt3bikes.com/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar