Instagram: @team.ra

onsdag 14. mai 2014

Race report - IM Mallorca 70.3 2014

Etter en liten uke med flott trening, godt selskap og klimatilpasning var det endelig på tide å få en god test på hvordan vinterens trening har fungert.
Været i Alcudia var upåklagelig og det var virkelig en boost å reise bort fra regn og kald temperatur hjemme.
Jeg fikk en grei natt med søvn, og stod tidlig opp for å få i meg næring og gjøre de siste forberedelser i skiftesonen. Fantastisk vær og et vel etablert arrangement som klarer å håndtere ca 3500 deltakere.
Jeg fikk gjennomført litt oppvarming, men denne måtte avsluttes drøye 20 min før start for å sikre meg en god startposisjon i min pulje.
Svømming - 1.9km
Starten i en triathlon der over 200 stk starter samtidig er nok en av de tøffeste oppgavene, resten har en kontroll over selv. Vi var ca 400stk i min pulje og jeg kom meg langt frem. Jeg stiller meg langt fremme da jeg klarer å svømme raskt nok, det værste for både raske og dårligere svømmere er hvis dårlige svømmere stiller seg langt fremme. Da blir det i alle fall kaos.
For min del gikk det bra, selv om springende start fra land er tungt. Etter ca 200m følte jeg at det ikke gikk så bra siden jeg så veldig mange foran meg, men like etter begynte jeg heldigvis å ta igjen og svømte rett forbi flere klynger med folk. Nesten halvveis var det kun en svømmer innen rekkevidde, det var noen lengre fremme, men de var for langt unna. Ca halvveis begynte vi også å ta igjen damene som hadde begynt 15min før oss, og de siste 400m ble det slalom for å komme frem mellom alle damene.
Jeg kom opp av vannet på tiden 24:46, og det er ett min raskere enn forventet og et halvt minutt raskere en forhåpningen min. Nr 6 av ca 400stk!

Utstyr: 2XU Calf guards, 2XU Compression Trisuit og 2XU X:3 våtdrakt.

T1 -Skifte fra svøm til sykkel
Tiden går under skiftingen også.
2-300m løp fra stranden til skifteteltet, av med våtdrakt og et raskt skifte (selv om jeg tok meg tid til å ta på solkrem og sokker), deretter var det å finne sykkelen for så å løpe med den gjennom skiftesonen som hadde en total lengde på 500m.
Tiden var 3:37 og nesten minuttet raskere enn forventet!

Sykkel - 90km
Veiene er stengt for trafikk, vind og værforhold var optimale. Det gikk derfor veldig raskt unna, selv om en konstant måtte kjøre forbi deltagere som hadde startet tidligere.

I de fleste Triathlon (Alle jeg deltar på), så er sykkeletappen individuell. Det vil si at det ikke er lov å få drahjelp av andre syklister(Ikke lov til å ligge på hjul). En må holde minimum 10meter til syklisten foran, og kan kun være nærmere ved passering. Passering må utføres innen 30 sekund.
Jeg hadde laget meg delmål underveis og klarte holde dem veldig bra. Jeg måtte holde mye igjen, både opp fjellet og siste halvdel av syklingen for å spare krefter til løpingen.
Det er lenge siden alle 90km har gått så lett og vært gøy hele veien inn. Ja det var gode forhold, men godt treningsgrunnlag og jevn sykling er uten tvil gode bidragsytere.
Tiden på 2:30:28 er ikke veldig bra, men 1.5min foran målet og et halvt minutt bak forhåpningen. Og med rimelig friske bein inn til løpingen.

Utstyr: 2XU Calf guards, 2XU Compression Trisuit, Ridley Dean Temposykkel med SRAM Red Quarq, Mavic Triathlon sko, Bell Tempohjelm og Garmin 910XT klokke.

T2 - Skifte fra sykkel til løp
Lang løping med sykkelen gjennom skiftesonen igjen, deretter på med caps, joggesko og solkrem før det bar ut på løp.
Tiden var 2:20 og akkurat som forventet.

Løp - 21km
Lite folk i løypa og jeg prøvde å starte kontrollert selv om farten gjerne var ca 5sek for rask pr km. Under 12-15 grader kunne nok det holdt, men i disse flotte forholdene ble det nok litt for varmt og for langt mellom drikkestasjonene. 3 runder på ca 7km der farten gikk litt ned for hver runde. Jeg følte at jeg jobbet godt, men måtte justere farten ned pga varmen. Det ble varmere for hver runde, flere folk i løypa og mer kø foran drikkestasjonene. Jeg var ferdig ca kl 13 og mellom kl 12 og 15, må det ha vært over 26 grader i skyggen. Men der vi løp var det lite skygge og lite vind, så det ble varmt!
Uansett gjennomførte jeg akkurat i henhold til planen, nesten 2 min mindre enn sist år i nøyaktig samme løype :) Tiden på løpingen ble 1:29:29

Utstyr: 2XU Calf guards, 2XU Compression Trisuit, Newton Distance sko og Garmin 910XT klokke.

Oppsummert
Jeg har hatt en veldig god konkurranse under topp forhold, kroppen fungerer etter planen og jeg sitter igjen med en god følelse for juni og juli.
Jeg oppnådde målene i alle disiplinene, det er godt når alt stemmer.
Totalt ble tiden min 4:30:40 (Nesten 11minutt raskere enn i 2013 og nesten 22 min raskere enn i 2012...)
Jeg ble til slutt nr 10 av ca 400stk som startet i min aldersgruppe 30-34år (Og kunne med det kvalifisert meg til årets VM i Canada, men det er ikke på planen i år så det takket jeg nei til).
Jeg ble nr 64 av over 3000 individuelle som startet totalt. (To stafettlag og 3 professjonelle damer slo meg)
Se her for alle detaljene fra løpet mitt: Klikk her!
For alle resultater: Klikk her!

Hans Jakob gjorde også en veldig god jobb, men fikk det tungt på løpinga.
Fornøyde med å være i mål var vi i alle fall :)

Nå er det noen rolige dager på programmet før det bygges opp til nye konkurranser.
Takk til mine samarbeidspartnere i 2XU (Enjoy Sport) og Sandnes Kiropraktorklinkk for supert tøy og super oppfølging :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar