Instagram: @team.ra

søndag 5. januar 2014

Nytt år og nye muligheter

Ny sesong i sikte:
Slik som utsiktene ser ut på jobb i 2014, så velger jeg å begynne sesongen enda tidligere dette året (Den har alt begynt). Sesongen slutter også i hovedsak 6.juli. Det blir ingen ironman fulldistanse på meg i år heller. Jeg planlegger å delta i 3stk +/- olympiske distanser og 2stk halve ironmandistanser frem til 6.juli.
Jeg har faktisk aldri konkurrert på kortere triathlondistanser enn halv ironmandistanse (foruten treningstriathlon og supersprint), så det blir spennende å prøve det også. Jeg begynte kanskje litt feil med å hoppe rett på lange distanser uten å bygge et godt grunnlag, men det har gått greit nok det også :)
Selv om det har vært få innlegg fra meg den siste tiden, så har jeg fått tid til å sette i gang treningen og planlegge hovedtrekkene for 2014 sesongen. Etter en måned skadeavbrekk fra løping, kunne jeg igjen begynne treningen for ny sesong fra 1.desember. Styrke, sykkel og svømming var jeg godt i gang med i midten av november.
Minimum en fridag og drøye 7,5 timer effektiv trening i uken ble resultatet av den første treningsmåneden og hovedmengden ligger i helgene.
Fremover blir treningsmengden periodisert med gradvis økning i mengde. 3-4 uker på og ca 1 uke roligere.
Fjerde (Årets tredje) treningsperiode avsluttes med treningsopphold på Lanzarote og årets første triathlonkonkurranse :)

Planen:
22.mars: Tri 122 Teguise - Lanzarote
- Her deltar jeg i den korte løypen (1km svøm - 60km sykkel - 10km løp)
Målet her blir å få en god økt mot slutten av en tung treningsperiode samt øke fokus på skiftesoner og porsjonering av krefter.
10.mai: Ironman 70.3 - Mallorca
Jeg vil gjenta denne flotte konkurransen som jeg var med på i 2012 og 2013.
Distanse: 1.9km svøm - 90km sykkel - 21.1km løp
Målet her blir å forbedre meg litt tidsmessig fra 2013 hvis forholdene ikke skulle tilsi noe annet. Plassering er ikke viktig, men bedre tid gir forhåpentligvis bedre plassering selv med enorm deltagelse (3500stk+).
15.juni: NM Olympisk distanse - Hove tri
Egentlig et innfall, men at det arrangeres NM gjorde avgjørelsen veldig lett.
Distanse: 1.65km svøm - 39km sykkel - 10.9km løp
Løypen er totalt ukjent, men målet er å komme topp 10 i et tøft seniorfelt.
22.juni: Stavanger Triathlon (Oppdatert info kommer)
Endelig kan jeg planlegge for å delta på kubbens eget arrangement på hjemmebane. Klok av skade fra 2013 der jeg kjørte halv ironmandistanse i Aarhus kun 2 uker før Ironman 70.3 Haugesund og totalbelastningen ble litt for stor vil jeg i år satse på olympisk distanse 2 uker før Haugesund.
Distanse: 1.5km svøm - 40km sykkel - 10km løp
Jeg har ikke store mål for denne konkurransen, men vil ha en solid gjennomføring og en god følelse. Det blir jo alltids litt ekstra press på hjemmebane, men jeg får prøve å ikke la det styre dagen min :)
6.juli: NM langdistanse og Ironman 70.3 Haugesund
Årets hovedmål. En fantastisk konkurranse nesten på hjemmebane. Litt bedre forhold og litt mindre kø på sykkeletappen enn 2013, så skal dette bli årets dag konkurransemessig :)
Distanse: 1.9km svøm - 90km sykkel - 21.1km løp
Mål: Under 4timer og 20minutter, på pallen i min aldersgruppe og forbedre min 7.plass ("NM lang" fra 2012) i NM langdistanse senior.

Utenom det:
Innimellom her blir det mange lokale konkurranser. Først ut er Spirit sitt løp 18.januar ved Solastranden. Jeg stiller på 10km, men det arrangeres også halvmaraton i rask, flat og lettløpt løype. Håper mange kjente blir med her :)
Klikk her for mer info og påmelding!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar