Instagram: @team.ra

onsdag 28. august 2013

Dalsnuten323 25.08.13

Ja det skulle bli mer melkesyre denne uken. Denne gangen et motbakkeløp på 323hm over 2km.
Rune Boge og Trond Håland fra klubben hadde også tatt turen til Dale utenfor Sandnes denne flotte søndagen.
Jeg hadde få forventninger på forhånd da kun motbakke ikke er min sterke side. Med de flotte forholdene, så hadde jeg jo et håp om å sette pers. Persen satte jeg her i 2010 på 17:04, og ikke har jeg løpt her siden. Så under 17min hadde vært topp :)
En annen forventning jeg hadde var at det kom til å gjøre vondt! ("godt" vondt).
Veldig godt organisert med parkering og registrering på Gramstad, deretter var det busstransport med hyppige avganger ned til startområdet.
Jeg varmet greit opp og fikk sett ca første halvdel av løypen før jeg tok turen ned til start. Det føltes veldig greit ut i lett trippende oppvarmingstempo...
I starten er det bratt et par hundre meter før det er passe slakt til nesten 1km. Så kommer en jevnt bratt stigning på sti av skog og berg før de siste 2-300metrene som er mest klatring på berg.
Jeg tenkte å kjøre litt hardt de første 200m for å komme i gang og deretter finne en grei rytme... Vel, før jeg kom så langt var jeg allerede stiv i beina og pulsen var skyhøy. Prøvde å roe ned og finne rytmen, men pulsen var godt plantet i taket. Litt over halvveis ble jeg tatt igjen med ca 2min av han som vant og jeg følte at dette ble virkelig en lang tur med selvpining og dårlig tid. Nærmet meg de siste 2-300m med bratt berg, klokka tikka fort og jeg tenkte at når blir det nærmere 20 minutter. Jobbet hardt, ingen lett tripping, heller lange klyv med både armer og bein. Siste 100m hørte jeg heiarop fra Trond som hadde ventet på toppen selv om han hadde startet en time tidligere, det ga meg litt boost til å prøve det lille ekstra.
Her er et bilde tatt av Trond Håland, der jeg er på siste "klatring" drøye 50m fra toppen.
Jeg klarte overraskende nok å få ny pers, 16:55. Så da er jeg fornøyd, selv om vinneren satte ny løyperekord på 12:20:)
Tipp topp utstyr for dagen: 2XU shorts og singlet, Garmin FR910XT, newton running socks og Inov8 X-Talon 212 løpesko :)

Komplett resultatliste: Klikk her!
Mer info om Dalsnuten323: Klikk her!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar