Instagram: @team.ra

torsdag 4. juli 2013

Race Report - Challenge Aarhus

Challenge Aarhus er halv ironmandistanse. 1.9km svøm - 90km sykkel - 21.1km løp

I år var planen å ta turen til Danmark for å få en bedre gjennomføring enn 2012 uten punktering og sitte med en god følelse inn mot IM 70.3 i Haugesund neste helg.

Jeg fikk hjelp av Sigrun på Sandnes Kiropraktorklinikk til å gjøre de siste konkurranseforberedende justeringer før jeg og Guppi kjørte nedover mot Aarhus på onsdag. Med rask ferge fra Kr.Sand til Danmark, rakk vi en kjøretur gjennom sykkelløypa før det var kveld. Neste dag var planen en svømmetur i området der svømmeløypa skulle være før jeg skulle ta meg en runde i sykkelløypa.
Etter å ha målt vanntemperaturen til behagelige 18 grader og studert utallige brennmaneter fra bryggekanten, lurte jeg meg uti vannet. Det ble jeg i mindre enn 1min før jeg gikk opp igjen. Brennmaneter over alt...
Runden i sykkelløypa ble grei, men den var veldig rullende og teknisk med mange 90, 180 og uoversiktlige svinger. Det er likt for alle, men det gjør løypa enda mer krevende og vanskeligere for forbikjøringer.
På kvelden fikk jeg heldigvis en liten svømmeøkt i en innsjø for å holde kroppen svømmeklar.

Fredag var det en løpetur i løpeløypa på formiddagen, og på ettermiddagen hadde vanntemperaturen i sjøen sunket litt og vindretningen endret seg, dette gjorde at det nå nesten ikke var brennmaneter i sjøen. Lettet!
Lørdag gikk stort sett til forberedelser, innsjekk av løpetøy og briefing.


Veldig spent på neste dag fikk jeg unormalt store problemer med å sove kvelden før konkurranse, så det ble ikke mer enn ca 5 timer på øyet og det er betydelig mindre enn normalt!

Race Day!
Planen:
Svøm - 27,5min (Ønsket var at det ble litt mer, for det betydde tøffe forhold eller litt for lang løype)
T1 - 3,5min (400m oppoverbakke fra sjø til asfaltert vei, inklusive 86 trinn i bratt tretrapp fra stranden til skifteteltet)
Sykkel - 2t 27min (Hvis det ikke blir alt for vått i den tekniske løypen)
T2 - 2min
Løp - 1t 30-31min (Under 1:31:15 gir ny pers, men hovedmålet er under 1:30)
Totalt - ca4t 30minFasiten:
Svøm - 0:30:14 (Om løypen var for lang vites ikke, men til tross for flott vær så ble det tøffe bølger å svømme i)
T1 - 0:04:14 (Litt rot med å få drakten i posen og skoene fastspent, men godkjent mht skiftesonens bakker og lengde)
Sykkel - 2:28:17 (Litt ujevn kjøring i begynnelsen, men fikk roet litt og kjørte jevnere etter de første 25km)
T2 - 0:02:24 (Godkjent, få sykler på rackene. Rotet bort noen få sekunder på at jeg holdt på å glemme å ta av sykkelshortsen)
Løp - 1:34:17 (Mye mer kupert en jeg husket. Litt krampetendenser i lårene til å begynne med, men dette løste seg. I tillegg åpnet jeg for hardt, spesielt i oppoverbakkene. Jeg følte det gikk greit der og da, men fikk svi allerede etter ca8km og halvveis begynte blemmer under tåballene å ta vekk mye fokus. Klarte å stoppe ytterligere dropp i snitttid de siste 3km)

 Belønningen, det gode øyeblikket :)Alt i alt er jeg fornøyd. Ca 170 startende i min aldersgruppe. Jeg lå på 2.plass etter svøm(2XU X:3), 3.plass etter syklingen(2XU calf guards, 2XU compression trisuit og Ridley Dean temposykkel) og endte på 4.plass i mål (Sykkel byttet ut med Asics DS Trainer 18, og det var andre konkurranse med blemmer under beina med samme sko...). Selv om løpingen hadde gått som ønsket, så var jeg fortsatt for langt ifra pallen (over 7 min). Totalt endte jeg opp som nummer 33 av nærmere 1100 startende (Inkludert 24 proffesjonelle utøvere der 19 var foran meg).
Alle resultater og splitt tider ligger her! (Det ble litt feilregistrering på sykkeletappen min etter første passering)
En god generalprøve før IM 70.3 i Haugesund den 7.juli. Jeg føler det meste sitter hvis jeg gjør jobben som jeg skal, så dette var en nyttig gjennomkjøring. Nå gjelder det å være uthvilt og klar til neste helg :)

Takk til Enjoy Sport (2XU) og Sandnes Kiropraktorklinikk for utstyr og forberedelse av kroppen.
Takk til Einar og Øyvind for god konkurranse og godt selskap. Og en stor takk til min fantastiske Guppi for klargjøring, støtte, support og fotografering. DU er best :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar