Instagram: @team.ra

lørdag 9. mars 2013

Egersund Halvmaraton - Oppsummering og resultater

Endelig fikk jeg prøve halvmaraton igjen. Sist var for nøyaktig 6 måneder siden under VM i Las Vegas i distansen halv Ironman (triathlon) med nesten 40 grader varmere...

Det lengste jeg har løpt de siste tre månedene er 13km og det var sist helg (Oppvarming+10km). Dette var smertefritt, derfor følte jeg meg klar for å teste ut en halvmaraton igjen i dag.

Planen i dag var egentlig å fullføre, så alt under 1:45:00 ville jeg være fornøyd med.
Siden jeg hadde 1:37:41 for to år siden i Egersund under et kontrollert løp (Rapport her!), så bestemte jeg meg i går for å legge opp til negativ splitt (Raskere siste halvdel) og slå tiden jeg hadde her sist.

Før start under målseilet sånn i tilfelle :) Rakk ikke å samle sammen alle før start.

Vi var en god gjeng fra Stavanger Triathlonklubb og Spirit, selv om noen dessverre måtte avstå pga skader og sykdom. Men det er ny mulighet om drøye 4 uker i Hålandsvannet halvmaraton 8.april :)

Løypen i Egersund er ikke så lett, men fordelen med denne løypen er at det er mye oppover første halvdel og ergo mye nedover siste halvdel. I dag var det også noe vind oppover og litt medvind nedover så dette i seg selv burde ligge an til negativ splitt.
Brått gikk startskuddet og vi var i gang. Jeg klarte å holde litt igjen, men det var noe nedover først, så første km gikk på 4:06. Deretter var det jevn fart. Jeg valgte å holde meg i en gruppe, men det ble færre og færre i denne gruppen og etter 5 km var vi 4 stk, de andre trykket litt vel mye på i de bratteste oppoverbakkene og da valgte jeg heller å slakke litt av og kjøre selv for å holde løpet ut. Halvveis lå jeg ca ett minutt bak disse , etter ca 16,5-17km var jeg forbi og i mål var jeg drøye halvminuttet foran. Nå skal det sies at jeg begynte å kjenne at det buttet litt imot ved ca 19km (Etter nok en 4:06 i km 18) , men jeg klarte å holde grei nok fart inn. Litt medvind, en del nedover og ganske friske bein gjorde at jeg klarte negativ splitt og en totaltid på veldig akseptable 1:33:49!

Etter målgang stivnet jeg litt til i foten der jeg har slitt med nerven, så nå blir det rolig på løpefronten noen dager og sikre god restitusjon.

Dagens resultater
STriK/Spirit:
- Geoffroy Petit 1:23:08
- Kalle Simm 1:25:58 (Ny pers med nesten 6 minutter!)
- Geir Eikeskog 1:28:44
- Harald Todnem 1:30:23
- Jan-Morten Ra 1:33:49
- Hein Dorholt 1:36:19
- Thor Hesselberg 1:51:11 ( Ny pers med ca 8 minutter!)
Bra jobba alle sammen :)

Hele resultatlisten og flere bilder: Klikk her!

Harald er klar                                Det er også Thor :)
Geoffroy viste at han                      Her har vi også et glimt av vår  
     fortsatt  er i form                      dyktige løpetrener Einar fra Spirit

Omtale fra løpet:
Spirit sine hjemmesider: Klikk her!
Dalane Tidene: Klikk her!
Kondis.no (Referat og bilder): Klikk her!

7 kommentarer:

 1. 1.16.04 i 1991 for STRIK :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, ja det står det stil over. Enda 4 måneder til Haugesund :)

   Slett
 2. Gratulerer med 5.plassen! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, takk for det :) Hvordan går det med skaden din da? Ser du har funnet frem sykkelen. Hvis du trenger mer alternativ trening, så er det bare å begynne å svømme litt også. Og plutselig så prøver du triathlon :)

   Slett
 3. Flott å se at de er istand til å løpe såpass, og det på en OK tid.
  (Forøvrig løp jeg noe raskere enn Ivar den ene gangen jeg har løpt i Egersund, for 8-10 år siden)

  SvarSlett
 4. Rettelse på forrige:
  - Flott å se at DU nå er nesten helt skadefri.....

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Alfred.
   Vi får håpe at vi begge får en god treningsperiode fremover nå.

   Slett