Instagram: @team.ra

mandag 27. august 2012

Tripp Trapp Triathlon 2012 - 2.plass

Ja det har blitt noen 2. og 3.plasser denne sommeren. Årets Tripp Trapp Triathlon var heller ikke noe unntak.

Jeg har valgt å prioritere triathlon, men padling er en fantastisk alternativ trening og gir god kjernemuskulatur :)
I år stilte jeg til start for 6.år på rad.

Forberedelsene til årets Tripp Trapp Triathlon (TTT) var vel egentlig som de fleste år. Lite padling i forkant... Men denne gangen hadde jeg også litt dårlig terrenggrunnlag, mest på grunn av min trøblete ankel som jeg har slitt med siden NM i triathlon (som ble duathlon) 21.juli i sommer. Mine gode hjelpere på Sandnes Kiropraktor Klinikk har jobbet hardt for å behandle ankelen og Guppi stod for "taping" av ankelen for anledningen, men dagen ble dessverre ikke smertefri uansett.
Som vanlig ble værmelding sjekket hyppig i dagene før start og jeg var til og med å sjekket tidevannstabellen for å "regne" ut hvilke forhold vil skulle få søndag. Motstrøms største delen av turen...

Værmeldingen var ganske klar; Regn om natten, oppholdsvær hele dagen, men tiltagende vindstyrke i løpet av dagen. Håpet bare vinden kom sent nok til å ikke skape kluss på padlingen og sykkelen...

Søndags morgen, været stemte og jeg hadde alt klart i tide. En god start på dagen :)

Inngangen til Lysefjorden en time før start.
Fin stemning i startområdet på Oanes med veldig mange spente fjes (Hvor mye mat, hvor mye drikke, hvor mye klær...), noen gamle kjente og mange nye som var klar for et lite eventyr i og rundt Lysefjorden.

Når jeg leter etter TTT stemning, så vender jeg stadig tilbake til disse to flotte filmsnuttene:
Reportasje fra NRK Rogaland i 2006, året før jeg deltok i min første TTT

Rett før kl 09.30 var nesten 140 kajakker klare i en bred linje på tvers av inngangen til Lysefjorden, det er sikkert et fint syn for arrangører og skuelystne. Starten gikk, og Arnt Aasland dro som vanlig "sakte" fra resten i front. Bak han fulgte en toer-kajakk, meg og to andre. Det gikk litt seinere en jeg ønsket første halvtimen, men klarte å roe tankene med at det nok var en del motstrøm og at det var godt å ha litt krefter lengre ute i den 25km lange padleetappen. Farten økte litt etterhvert og da følte jeg at jeg hadde gjort rett valg. Til litt over halvveis gjorde toer-kajakken en god jobb i front, men i litt utolig sjø slakket de litt opp og jeg gikk frem for å dra en stund for å holde farten oppe og la dem hvile seg litt. Det var litt utfordrende en stund med mye bevegelse i sjøen, noe som tappet krefter. Jeg hadde fått litt vann i kajakken som jeg ikke ville dra på, så jeg slakket av litt for å åpne pluggen som drenerer ut vannet og lot da toer-kajakken dra litt til. De to andre hadde sakket litt akterut, så det var nå kun jeg og toer-kajakken igjen. Foruten Arnt som var nesten 10 minutt lengre fremme. Toer-kajakken dro greit en liten stund, men det gikk etterhvert noe seinere og når jeg på nytt padlet fremst, så dro jeg litt ifra de siste 4-5km. Vel fremme ved Flørli som nummer 2, så startet jeg på trappene 11minutt og 14 sekund bak Arnt og med 3 andre hakk i hæl. Endelig hadde jeg en god dag i trappene. Ikke det at jeg var så mye raskere enn vanlig, men jeg klarte å holde god rytme og kontrollere pulsen på et akseptabelt nivå hele veien opp de 4444 trappetrinnene :)
Men så var det klart for en tur til beins gjennom terrenget, 12km med en variasjon av sleipt berg, tung våt myr, noe sti og teknisk krevende terreng. Når jeg i tillegg har slitt med ankelen min, så ble det utfordrende og vondt i det som normalt er en av mine favorittetapper. Jeg tapte 5-6 minutt til hva jeg normalt bruker og jeg tapte enda litt mer til Arnt.
Når det nærmet seg sykkeletappe, så hadde jeg god kontroll på 2.plassen så lenge asfalten var tørr (og det var den).


Raskt skifte til sykkel, og avgårde i veldig bra tempo. Sykkeletappen er på 30km med mye nedoverkjøring. Det var litt motvind (men ikke som fryktet) og ca halvveis kjente jeg antydning til kramper i den ene leggen og måtte drikke godt og disponere bra for å hindre utvikling av krampene. Den ene store bakken etter nesten 20km og bakken opp mot Lysefjordbroen var tunge, men jeg klarte å kontrollere det inn til en god sykkeltid selv med litt motvind og antydninger til krampe mot slutten.
Arnt satte på nytt løyperekord med tiden 5:02:31, veldig sterkt!
Jeg kom inn på 5:13:42, 11minutt og 11 sekund bak...


I tillegg var tiden min i dag, kun 8 sekunder bak min personlig beste tid fra 2010.
Uansett er jeg godt fornøyd med en kontrollert gjennomføring og 2.plass.

Det ble også Stavanger Triathlonklubb på 3.plass.
Rune Hammersland i flotte klubbfarger, gratulerer :)

Masse kjekke folk som deltar, flere som heiet på oss fra avsidesliggende steder uti løypa, god skiftesone support og heiing fra Guppi og Caroline under sykkeletappen. Flott at det endelig er på plass et tidtagersystem, noe som gjør arbeidet underveis og etterpå enklere for funksjonærene samtidig som deltakerne raskt får resultatene :)

Et unikt, flott og krevende natureventyr som jeg stadig vender tilbake til. Jeg håper mange andre tør å ta turen de kommende år, enten det er kun for opplevelsen eller for å konkurrere med seg selv eller andre. Er du redd for å prøve hele løypa første gangen, så setter arrangøren stor pris på alle som vil være med å hjelpe til underveis :)

Mer om Tripp Trapp Triathlon kan du lese her: www.tripp-trapp.no

Alle resultater fra TTT 2012: Klikk her!

Flere bilder (Guppi Singh og Caroline Neresen) - Klikk her!

2 kommentarer:

 1. Hei Jan-Morten!
  Takk for eit bra turreferat. Håper TTT kan legge link ut på nettsiden. Slik at flere kan les dine opplevelser frå turen.
  Hilsen Per Henriksen

  SvarSlett
  Svar
  1. Selvfølgelig Per, del i vei og takk for turen nok en gang :)

   Slett