Instagram: @team.ra

lørdag 14. juli 2012

Ironman Haugesund 70.3 - Race report og VM i Vegas

Alle foto er tatt av Jan-Morten og Guppi, foruten de som er stemplet Finisherpix 2012!
------------------------------------
Årets mål.
Fra jeg meldte meg på dette arrangementet i desember 2011 satte jeg meg som mål å komme på pallen i min klasse og kvalifisere meg til VM i Las Vegas.
Jeg laget en treningsplan, ernæringsplan og konkurranseplan opp mot målet mitt.
Etter det har 2012 har vært et år der planer ikke alltid har vært et alternativ, da det tross alt en del som betyr så mye mye mer.

Ernæringsplanen er den som har gått dårligst med og derfor veier jeg med mine 83,5kg, ca 3-4 kg mer enn planen, noe som går mest ut over løpeprestasjonen min. Dette er en prosess som trenger tid for å ikke gå på bekostning av restitusjon og effekt av trening. Målet er å bli god og rask (ikke tynn). Jeg har flere ganger måtte revidere treningsplanen min underveis, men fikk god tilbakemelding fra kroppen i Aarhus om at jeg var på rett vei med ny personlig rekord på halvmaraton, ever! (og det etter å ha svømt 1.9km og syklet 90km...). Hvis bare alt klaffet, så lovet dette bra for Haugesund...

Forberedelse Haugesund:
Klikk på "les mer" for fyldig rapport og bilder.
De siste dagene før avreise var det vanlige arbeidsdager, men lett trening og god oppfølgning av min dyktige kiropraktor Sigrun og dyktige fysioterapeut Steffen på Sandnes Kiropraktor Klinikk. (Disse følger blandt annet opp gutta på Sandnes Ulf og Sandnes dyktige løpefamilie med Henrik Ingebrigtsen i spissen!)Fredag var det endelig avreise til Haugesund, det var kanonvarmt ute nesten 25 grader!
Værvarselet for lørdag og søndag var heller dårlig. Lite vind, men mye regn. Regn er ikke kjekt under sykling! Uansett, fredag etter ankomst Haugesund ble det en halvtimes svømmetur etterfulgt av en tur til legevakten... Før svømmeturen hadde jeg vært så smart å spraye anti-fog inni svømmebrillene uten å tørke/skylle dem etterpå! Når jeg kom opp av vannet etter endt svømming og tok av meg svømmebrillene, så jeg kun tåke... (altså jeg så kun fog... Så mye var den anti-foggen verdt...) Dette satte meg ut av spill hele dagen og jeg ble veldig bekymret for hvilken innvirkning dette skulle på på løpet søndag!


Etter en tur på legevakten, skylling av øyne, og øyedråper var det full fart til hotellet sånn at Guppi skulle rekke IronGirl løpet (5km jogg). Heldigvis hadde min mamma, som hadde tatt flyturen helt fra Andøya i Nord-Norge for å være tilstede under konkurransen min, fått hentet Guppi sin startpakke. Start/Mål til IronGirl løpet var rett utenfor hotellet vårt, Guppi rakk å bli klar noen minutter før start :) 51stk startet og Guppi ble nr 19 i sin første offisielle konkurranse :)
Alle resultatene fra IronGirl: Klikk her!


Senere ble det registrering på meg og så pasta party, jeg så fortsatt tåkete (spesielt på høyre øye) og etterhvert begynte øyet å svi, hovnet opp og ble rødt/irritert. Jeg valgte derfor å gå tilbake til hotellet for å slappe av tidlig. Dette hjelp ikke så mye, og til slutt ble det ny tur til legevakten med Angela Kaurin som tok godt vare på meg. Angela sjekket øyet nøye og fant et lite område som var litt "oppskrapet". Sammen med vakthavende øyelege på sykehuset ble de enige om å legge på 24timers bandasje på øyet. Anything to get me better!


Etter en god natts søvn våknet jeg på lørdag med klart syn på venstre øye og enda litt tåkete på høyre øye, men det føltes litt bedre. Guppi var like fantastisk som alltid og gjorde alt hun kunne for å gjøre ting lettere for meg. Og jeg klarer ikke si takk nok mange ganger til henne og alle rundt meg som sto på for at jeg skulle bli bra og lette hverdagen min de siste dagene før konkurransen. Det er utrolig godt å ha så mange med omtanke rundt seg.
Bandasjen skulle være på hele dagen, så der gikk jeg som en enøyd banditt blandt alle triathletene og deres familie og venner... Bandasjen brydde meg ikke mye, men det hadde vært morsomt å høre noen av tankene til de som så meg og så at jeg hadde et deltakerarmbånd rundt hånden :) Racebriefingen var bra og det var en inspirasjon å se så mange ferske triathleter rekke opp hånden på spørsmål om hvor mange som deltok i triathlon for første gang (selv med bare ett øye).


Så var det lunch!...før vi tok turen opp til skiftesonen for å levere utstyr og sykkel til søndagens konkurranse.
Fantastisk bra organisert, med en person som fulgte hver enkelt rundt i skiftesonen for omvisning og å forsikre seg om at alt utstyr kom på rett plass.

 Jeg hadde glemt Ringervannet mitt hjemme og etter at Guppi hadde trålt gjennom en del butikker uten hell, så ordnet hun med at min gode klubbkamerat Einar tok med en liter som han hadde til overs hjemme. Nevnte jeg service og mange gode folk rundt meg som ordner opp for meg?
Etter dette gikk jeg rett på hotellet for å slappe av, hvile øyet og spise litt mens resten av gjengen fra Stavanger Triathlonklubb samlet seg for felles middag (Skulle gjerne vært med).


Utpå kvelden var det endelig tid for å ta av bandasjen på øyet, og jeg så mye bedre nå, men var fortsatt litt sår og sliten i øyet. Gikk innom å hilste på gjengen fra klubben som koste seg med middag før jeg tok tidlig kveld. Spent på hvordan dette skulle gå, så sov jeg unormalt urolig siste natten før konkurransen...

Det er utrolig kjekt både før og under en konkurranse når en har så mange kjente rundt seg hele tiden :)

Race day:
Våknet ca halv 6. Kropp og øye kjentes bra ut. Var det håp allikevel?
Frokost og siste forberedelser ble gjort før vi tok turen opp til Skeisvannet og startområdet. Det er noe magisk med den spente stemningen og lukten av tigerbalsam i en skiftesone tidlig en søndags morgen :)
Nevnte jeg at været var bra og skyene var på vei til å gå i oppløsning?


Pga skarpe steiner nært land ble det vannstart, og proffene fikk et forsprang på ca 30meter. Svømmingen gikk strålende i en veldig bra svømmeløype med ca 19 grader i vannet. Opp av vannet ble jeg klokket inn til 26min og 11 sekund. Skiftesonen på kunstgress var også knallbra, passe raskt skifte med tanke på at jeg prioriterer sokker og ekstra sykkelbukse for sykkeletappen før jeg setter avgårde.


Sykkelløypa var avstengt for traffikk, den går i nydelig natur, er litt utfordrende med rullende terreng og har noen partier med noe grov asfalt. Etter en sløyfe på ca 70km nordover rundt Sveio og Auklandshavn var det en liten tur innom Haugesund sentrum før vi syklet en sløyfe på ca 20km sørover mot Vormedal før vi var tilbake i skiftesonen. Jeg kjørte veldig bra første halvdel (45km), men følte det hadde gått litt for fort og prøvde å kontrollere litt. Det kom noen syklister bakfra, blandt annet Allan Hovda i forrykende tempo etter å ha blitt heiet frem av hjemmepublikummet :) Allan kom seg raskt avgårde, og jeg ble sittende i en gruppe på ca 5-6 syklister som holdt stort sett samme tempo helt inn. Det siste 20km partiet roet jeg litt ned på farten for å hente meg litt inn før løpingen.
Etter å ha tapt på snittfarten mot slutten kom jeg inn til en sykkeltid på 2 timer 24 minutter og 20 sekunder
Skiftesonen gikk kjemperaskt unna, nå gjenstod "kun" en halvmaraton. Nå var det blå himmel, lite vind og sol. For en utrolig ramme rundt denne internasjonale begivenheten jeg var en del av :)
Løpingen fra skiftesonen og ned til sentrum var stort sett nedoverbakke og gikk raskt unna, enda fortere gikk det gjennom sentrum der et folkehav og yrende liv løftet deltakerne høyt opp. Jeg har lest om mange som kommenterer "gåsehud" på armene gjennom sentrum, det hadde virkelig jeg også. Takk til alle frivellige og publikum for stemningen dere skapte :)
Løpingen gikk deretter 2 runder sørover med to besøk i sentrum for hver runde, løpeløypen var stort sett  kun brostein og asfalt i tillegg til kupert og derfor ikke helt ideell for meg. Jeg fikk også kjenne litt på trykket fra varmen siste tredel av løpingen, men heller det :)
Halvmaraton ble unnagjort på 1 time 33 minutter og 39 sekunder.


Oppsummert, hvordan gikk det?
To tomler opp til Haugesund, alle de frivillige og ildsjelene bak arrangementet.
Jeg forbedret meg mye fra tidligere og kom i mål til totaltiden 4 timer 27 minutt og 49 sekunder!
Jeg oppnådde målet om 3.plass i min klasse og jeg kvalifiserte meg direkte til Ironman 70.3 VM i Las Vegas!YESSS! Vegas!

Men først er det NM i langdistanse triathlon om 1 uke. NM arrangeres i Eidfjord 21.juli og konkurreres over samme distanser som Ironman 70.3 i Haugesund.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar