Instagram: @team.ra

tirsdag 19. juni 2012

Race report - Challenge Aarhus

Dagen før dagen var det racebriefing, team middag og sjekk av den nye svømmestarten før de siste forberedelsene av utstyret og tidlig i seng.
De fleste bildene er tatt av min kjære altmuligkone og gode støttespiller Guppi før under og etter konkurransene.
Mye endringer siste dag og flytting av svømmestart førte til en del endringer (Mye regn medførte oversvømmelse av kloakk inn i bukta hvor vi skulle svømme først...), dette ble håndtert bra av arrangøren og vi fikk til og med tilpasset sykkelløypen for å opprettholde 90km.


Dagen startet ca kl 5 og med flyttet svømmestart hadde vi ca 9km å sykle fra hotellet om morgenen. Været var flott til ca kl 8, da begynte det å komme litt mer vind og skyer. Min start var 8.15 og i denne konkurransen startet vi etter anslått sluttid og ikke etter aldersgruppe. Greit nok, men savner å vite hvordan en ligger an i forhold til de i samme aldersgruppe...

Utstyr for dagen var 2XU calf guards, trisuit, trishorts, race belt og X:2 våtdrakt. Ermer var fra klubbtøykolleksjonen til Stavanger triathlonklubb. Sykkel: Ridley Dean tempo, Sykkelsko: North Wave tri-sko, Hjelm: Catlike aero hjelm, Løpesko: Asics DS Trainer og sokker sykkel/løp: Nike dri-fit. Årets første tur til Sigrun og Steffen på Sandnes Kiropraktorklinikk dagen før avreise til Aarhus gjorde også at kroppen var klar til påkjenningen :)


Svømming:
Plasserte meg fremst og fikk en grei utgang selv om det kun var 50m til første bøye som skulle rundes. Flott at de fleste stiller seg i startfeltet etter evne. Jobbet jevnt, og var kanskje litt for komfortabel før jeg jobbet hardt siste 400m. Det ble mye sikk sakk mellom damene som begynte 10min før oss allerede før vi var halvveis.


Er veldig fornøyd med min 2XU X:2 våtdrakt, både i passform og ytelse, men vel oppe av vannet fant jeg ut at jeg må endre/forbedre litt på teknikken. For med slitne armer, var det slett ikke lett å løsne borelåsen i nakken, det tok meg nærmere et minutt og da var jeg allerede ved sykkelen det skifteposen lå, og da var jeg litt frustrert, men lettet over at jeg endelig fikk den opp...Sykkel:
De første 6,5km var det dårlig vei og møtende syklister i og med endring av sykkel/svømmestart, jeg brukte denne delen til å komme i gang og finne meg til rette på sykkelen. Fra ca 9.30 begynte regnet og det er ikke alltid like kjekt på temposykkel og karbonhjul i tillegg til mange 90graders svinger og sterk vind... Jeg kjørte derfor temmelig forsiktig og kontrollert frem til ca 40km, men ser at sykkeltiden første halvdel var ganske grei i forhold til resten.

Andre halvdel var vinden mer fordelaktig og jeg kjørte rimelig bra til litt forbi løypas høyeste punkt (ca 70km). Da skjedde det som helst ikke skulle skje, men jeg måtte jo oppleve det før eller siden... Jeg hørte en høy lyd fra sykkelen og etter litt utforsking fant jeg ut at fordekket var punktert... Tubular... Luften forsvant fort og jeg stoppet raskt for å utøve førstehjelp. En boks PitStop (skum og trykk i en boks), ble ettervert trykt inn i dekket og en revne på tvers av dekket viste seg raskt da det lakk litt gjennom hullet, men det stabiliserte seg og jeg kjørte litt ekstra trykk i dekket. Jeg håpte virkelig at dette skulle holde. 4 minutter senere (Min første punktering) var jeg i gang igjen, redd for flere punkteringer, men lettet over å kunne fortsette. Jeg fikk kjørt bra i ca 10km før jeg merket at trykket minket gradvis i dekket.


Siste 5km av sykkeletappen gikk mer eller mindre på flatt dekk mens jeg lente meg bakpå for å få mest mulig vekt på bakhjulet, heldigvis mest nedoverkjøring... Dette gikk seint, jeg tapte mer terreng til de rundt meg og jeg ble forbisyklet av flere på slutten. MEN jeg kom meg i gjennom sykkelløypa og fikk da muligheten til å fullføre konkurransen, YESSS :)


Skiftingen gikk greit og det bar ut på løpeetappen.


Løping:Løpetraseen går først en runde gjennom sentrum av Aarhus med en del stigning, med lange slake bakker før en løper samme vei tilbake og så gjennom en park også med litt stigning i slake bakker. Dette gjentok vi tre ganger før vi var i mål. Det var ikke km merking hverken på sykkel eller løp, så jeg fikk fokusert på teknikk og å løpe på følelsen. Drikke ca hver 3,5km. På løp var det satt opp noen distansemerkinger, men ikke med runde tall og det var kun godt for å vite hvor langt en hadde løpt og ca hvor langt det var igjen... På løpingen gløttet jeg en sjelden gang på pulsen for å vurdere innsatsen og om jeg presset meg nok, her er det litt å gå på... Uansett løp jeg et jevnt løp, litt saktere etter halvveis, men ikke værre enn at jeg kom inn til ny personlig rekord på halvmaraton på 1:31.15

I følge målene mine, så var jeg i bunn og grunn godt førnøyd med gjennomkjøringen.
Svømming:
31:39. Det er nesten 3 minutt senere en forhåpningen, men jeg var nr 29 av totalt ca 1000stk, i min aldersgruppe var jeg nr 3 av ca 150stk. Da har det vært tunge forhold og gjerne litt for langt, altså godkjent, selv om jeg nok kunne presset litt mer.
T1:
3:22. Greit, men burde vært nesten minuttet raskere om jeg bare får av meg våtdrakten...
Sykkel:
2:33:29. Jeg var oppe på 1.plass i min aldersgruppe halvveis ved 45km merket til tross for forsiktig kjøring. Etter dette følte jeg selv at jeg kjørte bra helt frem til punkteringen ved ca 70km... Etter 70km er jeg glad for at jeg kom meg helt til mål og foruten punkteringen vet jeg at jeg ville vært godt innenfor tidsmålet mitt.
T2:
2:30. Litt lang løping med og uten sykkel. Noen sekunder å hente, men godkjent.
Løping:
1:31:15. Kontrollert start, fin temperatur og til slutt ny pers med 52 sekunder :) 8 minutt bedre enn Mallorca for 5 uker siden
Sluttid:
4:42:12. Litt bak målsetning. Plasseringsmessig og med de utfordringer jeg hadde på sykkelen, så er dette absolutt godkjent. Nr 41 av ca 1000 stk totalt, nr 6 av ca 150 stk i min aldersgruppe og ny pers på distansen (1.9km svøm - 90km sykkel - 21.1km løp)

Kjekt at alle fra Stavanger Triathlonklubb sitter med en god følelse :) Godt jobba Torstein Nesby, Einar J. Mustaparta, Trond Iden og Rune K. Larsen!

Komplette resultatlister: Klikk her!

Mange flere bilder fra helgen: Klikk her!

Dagen ble avsluttet med en pils, veldig usunn mat og topp sosialt samvært med Guppi, Torstein og Einar :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar