Instagram: @team.ra

onsdag 27. juni 2012

NM Tempo - Spenningsmoment 1/3 i uke 25

Det har vært rimelig hektisk den siste tiden så jeg ligger litt etter på blogg fronten. En av grunnene er at jeg har begynt å jobbe på land, så da minker det en del på fritiden hvis jeg fortsatt skal holde med i form...
En annen av grunnene er at jeg har vært med på mye kjekt i det siste og da må en prioritere litt :)

Sist uke hadde jeg tre dager med kjekke uvante og spennende ting.

Først ut: NM temposykling
Det hele begynte med en dag hjemme før jeg pakket og tok meg en kjøretur opp til Bergen. På programmmet stod NM i Tempo og det var en spennende og lærerik opplevelse.

Jeg har aldri deltatt i Norges Cup eller et Nasjonalt Mesterskap i sykling før, så det var litt "skummelt".
Jeg har aldri hatt forventninger til å oppnå noen spesielle resultater med å delta i årets NM i tempo, så da hadde det uansett ikke noe å si om jeg var topp 40 eller topp 60. Derfor var det heller ikke noe problem at jeg hadde gjennomført Half Challenge Aarhus 4 dager tidligere, heller en mulighet.
Mine formål med å delta i NM Tempo på 50km var mange:
- Kjøre en økt der jeg jobber langt utenfor min lille boks som jeg kaller komfortsonen, for jeg skal jo normalt løpe etterpå...
- Bryte kroppen godt ned (Uten å skade meg) for så hvile og toppe formen mot neste mål.
- Teste hvor bra nivået til Norgestoppen virkelig er.
- Lære om hvordan sykkelmesterskap arrangeres, og ikke minst hva en må vite og hva reglene er (Mye lettere å fysisk lære enn å lese fra et hefte...)
- Vise at det er mulig for alle å delta!
- Eneste målet jeg hadde var et lite ønske om å fullføre på under 1:15 for å klare over 40km/t i snittfart.

Hvordan gikk det?
Vel, jeg klarte nesten alle målene. Men jeg kom 46 sekund for sent i mål til å klare 40km/t i snittfart.

En hyggelig overraskelse underveis var at Bjarte Eikås stod å heiet ved første vending (ca 14km), der knipset han dette bildet :)
Evaluering:
- Jeg var litt ivrig og hadde en skremmende høy tråkkfrekvens over 50km (101rpm første 10km og 98rpm på 50km). Jeg åpnet kanskje litt for hardt/for lite oppvarming, for ved 20-25km sank pulsen og prestasjonen noe før jeg igjen fikk et bra driv fra 40km til mål. MEN jeg fikk definitivt jobbet utenfor komfortsonen!
- At kroppen var nedbrutt etter to tette harde konkurranser er det ikke tvil om og jeg har vært mye trøtt og trengt mye hvile den siste tiden.
- Å bli slått med ca 14 minutter på 50km forteller at de beste er gode og at det er mye jeg kan jobbe med Jeg prioriterer triathlon, men det hadde jo ikke vært så dumt å sykle bra i triathlon også!
- Som nevnt tidligere så er det å delta i et slikt mesterskap "skummelt" (på mange måter). Men først og fremst for alt reglementet en helst skal kunne, og det er ikke lettere uten et svært støtteapparat eller en del erfaring i bakhånd. Jeg lærte mye, men endte blandt annet å sitte ganske ukomfortabelt med setet (Valget var å kappe litt av tempobøylene eller flytte setet bakover... Det første var det ikke tid til under en time før start...)
- Jeg var med, hvorfor skulle ikke du kunne være med i NM? Ikke kom jeg sist heller, selv om det var farlig nært... :)
- Sinttfarten ble 39.6km/t på 50km, og løypeprofilen var tung med konstant rullende terreng og ca 370
høydemeter.

Komplett resultatliste: Klikk her!

Til slutt bilder av noen som gjorde det litt bedre enn meg :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar