Instagram: @team.ra

fredag 15. juni 2012

Først Haugesund lagtempo, nå Challenge Aarhus

Jeg er nå på plass i Aarhus for ny triathlonkonkurranse. Jeg og Guppi har fått sett oss litt rundt, kjørt i deler av sykkelløypa og jeg har fått testa den mye omtalte vanntemperaturen.
Sykkelløypa er teknisk med tanke på mye svinger og grus i veibanen, grusen har arrangøren lovet at blir kostet bort før konkurransen på søndag. Ellers er sykkelløypa ganske flat med litt rullende terreng (det er Danmark), så de største kneikene er ikke høye, men noen er litt bratte. Løypa er jo også litt vindusatt, og det er dette jeg ser på som den største utfordringen på søndag med det værvarselet vi har foran oss..
I fjor under samme konkurranse ble svømmingen kortet ned fra 1,9km til 1km pga at vanntemperaturen var under 14 grader. Det har det vært stor mulighet for i år også. Jeg målte den til nesten 14 grader i dag, men det var ikke så lang fra land og da kan temperaturen være ned mot 13 grader lenger ute. Er det under 13 grader blir svømmingen avlyst, men det ser ikke ut til at det kommer til å skje. Men faren er fortsatt det for at svømmingen blir kortet ned til 1km, og det får vi ikke vite før søndags morgen når dommeren har målt vannet 3 forskjellige plasser i løypen (60cm under overflaten) og det er den kaldeste målingen som avgjør hva det blir til. Jeg svømte kun 4-500m i dag, og det var egentlig helt greit (men dagens vindretning skapte store bølger som igjen skapte sine utfordringer... Jeg synes ikke vannet var spesielt salt og det passer meg i alle fall fint :)


Tirsdag kveld var det tid for Haugesund Lagtempo (Vatsvatnet rundt) ca 49km.
Jeg, Stig Magne Lofheim og Sindre Sørensen tok turen over for å teste oss litt. Vi hadde en treningskveld sammen før rittet og det er ikke tvil om at det er mye å hente på å trene sammen.


Jeg fikk tidlig problemer med unormalt mye syre i lårene og dette førte til at jeg fikk litt problemer over bakketoppene. Det ble lengre føringer på Sindre og Stig Magne. Hadde jeg kunne bidratt litt mer og hadde vi vært mer samkjørte så er det mer å hente. Det ble en god læring, og jeg håper vi får flere muligheter fremover :)

Artikkel og resultater fra CKH: Klikk her!

I morgen satser jeg på å publisere målene mine etter siste værmelding og en sjekk av løpeløypa.

1 kommentar: