Instagram: @team.ra

torsdag 17. mai 2012

Race report - IM 70.3 Mallorca

Denne konkurransen var virkelig en booster og en flott start på triathlonsesongen :)
1.9km svøm - 90.1km sykkel - 21.1km løp
Varme, sol og godt selskap gjorde oppladningen mot konkurransen helt topp.
Et par dager før konkurransen ble dessverre Olaf syk og kom seg ikke i form før konkurransen. Han valgte derfor å ikke stille til start, noe som var virkelig synd for hadde han ikke blitt syk så var han i kjempeform til å gjøre det veldig bra. Vinneren i hans klasse brukte ca 6:49 og jeg er sikker på at Olaf ville klart under 6 timer! Neste gang :)
Stephen, Olaf og Gunnar
Reiste ned mandag, syklet sykkelløypa tirsdag, lett svøm og 1 runde jogg i løpeløypa onsdag, svømte gjennom svømmeløypa torsdag før vi gikk til registreringen, fredag var det kort svøm og kort jogg før innlevering av sykkel og race briefing/pasta party. Tidlig i seng for å være forberedt på lørdag!

Race Day - Lørdag!
Våknet rett etter halv 6 og var nede til frokost ca 6. Pakket drikke og utstyr før turen gikk ned til skiftesonen for å gjøre klar sykkel og posene svøm/sykkel og sykkel/løp.
Jeg tok på meg våtdrakten 08.00 idet proffene startet og fikk levert inn tøy til etter løpet innen 08.10.
Var påpasselig med å komme meg godt fremover i startrekkene for å unngå en kaotisk start. Etter drøye 24 minutter begynte proffene å komme opp av vannet og jeg tenkte at det var jo en del senere enn i fjor. Like etter var det vår tur og plasseringen min var vellykket, jeg fikk stort sett fri bane foruten når vi begynte å ta igjen folk som hadde begynt 10 og 20 minutter før oss...

Opp av vannet, litt anpusten, men i fin form. Turen til skiftesonen var lang, det var også selve skiftesonen. Jeg brukte litt tid på å få skiftet og tatt med meg alt til sykkelturen før jeg kom igang. Så at klokken viste ca 35 minutter, men følte det var greit mht lange svømmetider på alle (inkl proffene) og litt treig skifting på meg.
Ut på syklingen tok jeg meg tid til å få i gang beina og drikke/spise godt før jeg fikk opp et greit og jevnt tempo. I løypas eneste skikkelige bakke fokuserte jeg på jevnt tempo, men ga på litt siden det ville bli tid til å hente seg litt inn i utforkjøringen rett etterpå. Dette gikk greit, det gjorde også utforkjøringen selv om jeg kontrollerte litt vel mye i begynnelsen. Etter en liten bakke rett etterpå, var det ca 40km med ren tempokjøring i bøyla med fordelaktig vind. Nice!
Sørget for å få i meg rikelig med drikke og energi mot slutten av sykkeletappen da gel funker dårlig for meg under løping. Merket de siste km at beina ikke var helt på topp etter nesten 90km.
Andre skifting gikk bedre, men her er det fortsatt en del å hente. (Prioriterte bl.a. rikelig med solkrem før løping i varmen). Overgangen til løp gikk overraskende godt og jeg holdt en fin flyt i første runde, deretter sank snittpulsen 1% pr runde, farten gikk ned og jeg prioriterte mye drikking og tømming av vann over hodet i varmen.
Første runde var det lite folk i løypa og en kunne lett få med seg drikke i fart, men i takt med varmen steg også antall personer i løpeløypa og det ble en del kø foran drikkestasjoner og løping på kryss og tvers mellom folk.
Løypa var flat og rask så det hadde vært kjekt om jeg hadde klart å holde tempoet oppe helt inn, men uansett godkjent i årets første konkurranse, med manglende løping, mye varme og 85kg å drasse på.
Gjennomføringen:
Svøm: Mål < 30min - Brukte 00:29:42
T1: Mål < 4min - Brukte 00:05:02
Sykkel: Mål < 2t 35min - 02:34:53 (40,2km/t i snitt hvis en trekker fra de ca 20km med stigning)
T2: Mål < 3min - Brukte 00:03:06
Løp: Mål < 1t 37min - Brukte 01:39:23

Totalt: Mål < 4t 49min - Brukte 04:52:07
(Dvs. 2,5min bak pers, men under "tøffere" forhold og tøffere løype er jeg godt fornøyd med gjennomføringen og at jeg kjenner meg selv og min status så godt at jeg treffer bra på tidene jeg har satt opp på forhånd) Det sies at alle disiplinene var litt lengre i meter enn de skulle, men dette ble jo uansett likt for alle...
Plassering til slutt ble:
nr 23 av 268 som fullførte i min aldersgruppe og
nr 103 av 2128 deltagere i konkurransen. 

Stephen, Gunnar og Jan-Morten

Jan-Morten, Ernst og Jostein

Kjempesosialt med mange hyggelige folk fra Skandinavia.
Topp å dele dagene med dere!
En flott konkurranse i mildt klima og kjempefin som start på sesongen. Hit vil jeg tilbake igjen :)Komplett resultatliste Ironman 70.3 Mallorca 2012: Klikk her!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar