Instagram: @team.ra

tirsdag 3. januar 2012

Uke 52 - Frisk, travel og i gang!

Det tok noen dager til før jeg var helt i gang med treningen igjen, men det må ha funket for forkjølelsen er borte. Gi kroppen tid til å bli frisk og start gjerne med lett svøm for å komme i gang :)
Når juleferien i nord var over for denne gang var det hjem til rutiner og forsiktig igangkjøring av treningen igjen.
Min Scott Landeveissykkel er klar for testing og innstilling

Foruten lett svømming var det på fredag satt av tid til sykkeltilpasning av landevei og temposykkel for meg hos Ådne Orstad. Ådne bruker Retül tilpasningssystemet, mer om han og tilpasningen kan du lese om på www.sykkellaboratoriet.no

Klikk på "les mer" for mer fra uken, sykkeltilpasningen og bilder.

Ådne dokumenterer prosessen nøye

Ådne var nøye i gjennomgangen, tok seg god tid til å gjøre alt riktig og begynte først med å vurdere beinstilling og bevegelighet uten sykkel. Jeg hadde med meg to nye sykler som jeg ikke har fått syklet noe særlig på og derfor ble et par innlysende innstillinger utført umiddelbart før vi gikk mer vitenskaplig til verks :) Vinkler, bevegelser og posisjoner ble nøye overvåket av datasystemet, og vi endte opp med et godt sluttprodukt på begge syklene. Ådne har ikke lang erfaring med tilpasning av triathlonsykler, men hadde en god lærer på Retül kurset og var veldig opptatt av hva målene mine var og hvor langt jeg skulle sykle pr gang kommende sesong for å vurdere hvor aggresivt jeg burde sitte på temposykkelen. Jeg følte kanskje at det ble litt lite aggresivt til slutt, men det kan jo også forklare mine ryggutfordringer på lengre distanser...  Jeg vil også prøve å ha klossene under skoene litt lengre bak for å spare leggene litt mer under syklingen sånn at de forhåpentligvis er friskere til løpedelen.

Ådne scanner alle mulige lengder, vinkler og buer på sykkelen etter endt tilpasning.

Innstillingene jeg har fått nå føles i alle fall veldig bra ut og vi har ikke hatt behov for innstillinger som har gått utover komfortsonen min. Jeg har fått to oppgaver å jobbe med og fokusere på for å optimalisere tråkket og sittestillingen enda mer. Nå gleder jeg meg bare til det blir litt mindre grus på veiene og forholdene ligger til rette for langturer på veldig smale dekk ute :)

Merket at trivselen økte flere hakk når jeg byttet til Ridley Dean og fikk ligge i tempobøyla :)

På selveste nyttårsaften fikk jeg og Guppi en flott rulleøkt på sykkelen inne før vi tok oss en overgangsøkt til løping utendørs, deretter var det finstasen på og avgårde på en flott avslutning av det gamle året med nydelig mat og gode venner :)

Denne ukens trening:
Mandag: Treningsfri
Tirsdag: Lett svømming
Onsdag: Treningsfri
Torsdag: Svømming
Fredag: Svømming
Lørdag: Brick med Guppi (Rulletrening inne og jogg ute) 
Søndag: Styrke og spinning med Guppi

Oppsummering:
Denne uken har det blitt ca 7.5 timer trening fordelt på (Svømming 6km, jogg 6km, sykkel 55km og en styrketrening).

Neste uke:
Tilbake til rutiner med noen nye vrier samt endelig tid for nye statustester.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar