Instagram: @team.ra

mandag 21. november 2011

Uke 46 - Skadet?

Etter forrige helgs halvmaraton hadde jeg litt vondt et par plasser i kroppen etter at stølheten slapp opp. Det ene var omentrent samme plass i ryggen som sist uke og det andre var på utsiden midt under høyre fot. Lot det gå et par dager for å se om det slapp, men det gjorde det ikke, så da ble det ny tur til Sandnes Kiropraktor Klinikk. I ryggen var det denne gangen ett ribbein som var i ulage, det kom greit på plass men muskulaturen rundt var ganske øm, så det var ikke den vanlige behagelige knekkingen...
I foten kan det være litt værre... Har ikke veldig vondt når jeg går på foten, men overkompenserer når jeg går for å unngå å belaste den så mye. Det var ingen tydelige tegn på hva som var problemet, men Sigrun satte noen akupunkturnåler for å se om det kunne løse opp litt på spenningen i foten. Jeg har ny oppfølgingstime kommende uke og selv om jeg føler at det har hjulpet å avlaste foten så kjenner jeg fortsatt litt smerte ved belastning. Worst case scenario er tretthetsbrudd, men lengre inn på den tanken tør jeg ikke gå enda... Jeg tar i alle fall ingen sjanser og avlaster foten så mye som mulig. Det som passer med dette er jo mitt hovedfokus på sykkel og svømming denne perioden, men jeg hade planlagt vedlikehold på løp og ikke totalt fravær... Må nok satse enda mer på ekstra styrke/core denne perioden for å styrke beinbyggingen og muskulaturen.

Denne ukens trening:

Mandag: Treningsfri
Tirsdag: Sykkel
Onsdag: Svømming
Torsdag: Sykkel
Fredag: Svømming
Lørdag: Svømming
Søndag: Lett styrke og Spinning med Guppi

Oppsummering:
Denne uken har det blitt nesten 9,5 timer trening fordelt på (Lett Styrke, svømming 9.5km, roing 3km og sykkel 125km).

Neste uke:
Det blir fokus på å finne ut av foten, samt rikelig med alternativ trening.

2 kommentarer:

  1. Huff, håper det beste.
    Jeg ville uansett tatt en god løpepause samt unngått hard sykling etter 1/2 marathon.

    SvarSlett
  2. Takk for det Alfred. Ja løping er utelukket en stund nå og det blir ikke noen hårreisende sykkelturer heller akkurat. Mest spinning på ca en time der jeg kan justere motstanden som det passer. Tar ikke store sjanser når jeg ikke må :)

    SvarSlett