Instagram: @team.ra

tirsdag 8. november 2011

Uke 44 - Søvn, hvile og trening

Hjemreiseuker er alltid like kjekke. Nok søvn, nok hvile og massevis med treningsmuligheter :)


Neste investering ble en Power Breathe, på forhånd er jeg usikker på hvor mye jeg tror den funker, men den er jo ikke så dyr i forhold til mye annet triathlon relatert. Det passer spesielt bra for meg å ha Power Breathe med på jobb offshore der tiden til trening blir mer begrenset og ingen svømming i løpet av en to-ukers periode. Neste svømmetest (3x300m) er om drøye to uker, da får jeg se om der kommer noen resultater i forhold til siste test 6 uker tidligere. Power Breathe skal også ha effekt på alle typer utholdenhetsidrett (aerob trening).
Kjøper en Ironman utgaven, så får en også med en Ironman inspirasjons DVD.
Styrke/motstand: For de fleste burde det holde å begynne med medium eller heavy restiance. Her kan en selv justere motstanden gradvis med progresjon (Trinnløst nivå 0-10). Jeg gikk rett på heavy resistance og klarer foreløpig greit den letteste motstanden på denne (0-2).Denne ukens trening:

Mandag: Lett jogg - Styrke/Core - Lett sykkel
Tirsdag: Langtur jogg på tredemølle - Core
Onsdag: Svømming
Torsdag: Kort sykkeløkt ute
Fredag: Svømming
Lørdag: Jogg - Svømming - Jogg
Søndag: Lett jogg - Spinning med Guppi - Styrke/Core

Oppsummering:
Denne uken har det blitt drøye 10,5 timer trening fordelt på (Styrke/coretrening, svømming 9km, jogg 38km og sykkel 51km).

Neste uke:
En lett svømmeuke før 2 uker med mye svømming. Lite sykkel også denne uken da jeg satser på et par intervalløkter jogg og bygging av litt overskudd til 3-sjøers løpet (halvmaraton) på lørdag. Har ingen store ambisjoner for dette løpet annet enn å delta og holde jevn fart. Har ikke noen sesongform inne, så dette får bli en fin treningskonkurranse. Brukte 1:34:39 i 2010, dette blir utgangspunktet for farten min, så får vi se hvordan formen er de siste kilometrene :)

3 kommentarer:

 1. Hvordan synes du denne fungerer??

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror på en viss grad på dingsen og jeg følte selv at den hjalp meg å puste mer korrekt. Spesielt som en del av oppvarming før svømmetrening/konkurranse. Placebo eller ei, så synes jeg ikke dette var bortkastede penger. Jeg må innrømme at jeg ikke har brukt den på en stund, men jeg tenker stadig på å ta den i bruk igjen. Og nå når jeg fikk en påminnelse, så da passer det fint å finne den frem :)

   Slett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett