Instagram: @team.ra

mandag 31. oktober 2011

Uke 43 - Løfter blikket fremover

Jobbuke, med litt mindre trening, "hvileuke". Vel har jo blitt noen økter, men de har ikke vært for lange eller med for hard intensitet. Treningsbelastning-skalaen på PolarPersonalTrainer.com sier i alle fall at jeg har holdt meg innenfor den grønne sonen og godt under belastning fra treningsperioder :)
En annen investering for vintersesongen, sykkelrulle ("rulla") med mulighet for lagring av treningsdata rett på PCen og en fin variasjon til mye spinning på vinteren.
Mitt valg falt på en Tacx Flow med siste utgave av programvare og oppkoblingsmulighet til PC til en svært god pris. Håper på mange gode timer på denne i vinter og ser frem til å lære mer om watt samt forstå wattbasert trening bedre. Satser på at dette igjen skal hjelpe meg til forbedring og bedre kontroll av min ytelse på sykkelsetet.
Les mer om "rulla" her: http://www.tacxflow.com/en_flowmp.html

Motstanden på "rulla" styres av en motorbrems som trenger tilkobling til strømkontakt. Motstanden varieres av verdier lagt inn i programmet du kjører på PCen(Motbakke, flatt eller nedover). Motorbremsen er ikke vitenskapelig myk i variasjonen mellom forskjellige helninger på bakken, men foreøpig virker dette mer enn godt nok for meg. "Rulla" kan brukes uten PC også, men da bruker du kun gir for å øke motstanden i tråkket. "Rulla" står da kun innstilt på en motstand.
Et annet av tilbehørene til denne "rulla" er en styreenhet som skal gjøre treningen mer realistisk. For meg føltes denne temmelig ubrukelig da den var veldig sensitiv og tok bort mye av fokuset på selve treningen, derfor har jeg demontert dette igjen og bruker nå kun "rulla" tilkoblet til PC.
Dataprogrammet gir utallige muligheter til forskjellige treninger, tester, VR-løyper, løyper laget av GPS spor og videoløyper.

Denne ukens trening:

Mandag: Treningsfri
Tirsdag: Lett jogg - Sykkel - Lett jogg
Onsdag: Treningsfri
Torsdag: Jogg
Fredag:  Lett jogg - Styrke
Lørdag: Treningsfri
Søndag: Lett jogg - Styrke/core - Intervalljogg

Oppsummering:
Denne uken har det blitt ca 5 timer trening fordelt på (Styrke/coretrening, jogg 23km og sykkel 15km).

Neste uke:
Nå nærmer det seg en hard svømmeperiode, starter lett for å finne tilbake til flyt og teknikk først. Nye fastsatte mål for 2012 kommer snart :)

2 kommentarer:

 1. Hei, vurderer å kjøpe meg en rulle, litt i tvil. Hva er din erfaring?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei.
   Jeg har nettopp hentet frem rulla for høst/vintertrening igjen. Etter et år er egentlig konklusjonen den samme som sist. Jeg er fortsatt fornøyd med valget. Rulla er bra med mye kjekt til PC som en kan følge med på for å være motivert og holde motivasjon under innesykling. Det er litt støy fra den, men jeg har hørt en del værre modeller. Styreenheten er for meg bortkastet og ubrukelig. Det er nok betydelig bedre og dyrere ruller på markedet, men føler at jeg får bra igjen for pengene i denne.

   Slett