Instagram: @team.ra

lørdag 10. september 2011

TTT 2011 - Race report

Har hatt masse god tid til å koble ut etter sesongfinalen nå og føler det er på tide å oppsummere årets Tripp Trapp Triathlon før alt går i glemmeboka.

Oppkjøringen ble vel ikke så optimal som den burde, men dette var sånn det måtte bli i år med tett program tidligere i sommer og prioritering av triathlon. Dette gjenspeiler også kajakkprestasjonen min i år...

Dagen for årets siste store konkurranse var kommet og jeg følte meg så klar som jeg kunne bli.

Værmelding hadde ikke vært noe særlig og været ble tungt det. Heldigvis holdt det seg temmelig bra på padlingen med stort sett gunstig vindretning hele turen. Men det ble ganske surt etterhvert og jo lengre tid deltakerne brukte, jo værre ble forholdene...

Hadde pakket det meste i bilen kvelden i forveien så da gikk det greit å komme seg avgårde til planlagt tid.
Kom i god tid til planlagt ferge, fikk registrert meg og gjort de siste forberedelser av utstyret ved Lysefjordsenteret på Oanes.
Mange kjente fjes etterhvert, men mange nye også. Tro om der kommer noen nye raske padlere i år? Så noen raske kajakker, men jeg er jo et ekempel på at en passe rask kajakk ikke alltid er nok (En må jo beherske kajakk og trene padling i tillegg :)
Kom meg i vannet drøye 5 minutt før start, så det ble begrenset med oppvarming. Det var litt bølger, men de kom heldigvis på skrå bakfra. Et stilig syn med ca 130 kajakker til start på laaang rekke i bredden. Startet klokken ca et minutt før start for å slippe å bruke tid på dette når startskuddet gikk. Det ble et langt minutt og mange ble overrasket da startskuddet plutselig smalt. En som spesielt ble overrasket var en ung herremann som ikke var helt klar over at starten var så nært forestående og kom padlende utover rekken av kajakker(Foran kajakkene). Idet startskuddet gikk, fikk han litt panikk og skulle prøve en skarp sving for å unngå å bli padlet over av alle kajakkene som startet, dette resulterte i at han gikk rundt og fikk en dårlig start, det var nok noen som ble hindret av dette også...
Klarte å holde godt trykk i starten, men det kostet krefter. Når de fleste hadde landet i en masjfart lå jeg likt med en til på 3.plass, ikke lenge etter kom det en bakfra som definitivt ikke hadde roet ned enda, prøvde å henge på, men kjente at det kostet mer en det var verdt, fortsatt 1,5 time igjen...
Hadde fått en liten luke til han jeg lå likt med og padlet i midt eget tempo mens de tre foran gled sakte ifra.
Padlet ganske jevnt med han bak, men vi valgte litt andre ruter innover lysefjorden og lå vel ganske likt an i nesten en time. Deretter padlet vi sammen det siste stykket, jeg prøvde et par ganger å gå i front for å hjelpe å dra, men han var for sterk den siste biten og jeg hadde mer enn nok med å holde følge.
Årsaker til at jeg falmet litt mot slutten var:
- Jeg har alt for lite grunntrening i padling. Jeg har styrke og en grei grunnstabilitet etter noen år med padling, men dette hjelper ikke det lille ekstra når en skal padle 25km...
- Tror jeg hadde satt brettet til roret et hakk for langt frem og følte at jeg måtte strekke beina litt vel mye under padlingen, dette tror jeg også gjorde at jeg ble litt sliten i nedre del av ryggen den siste timen.
- Jeg var kanonfornøyd på forhånd over å ha fått tid til å bytte ut racket-tapen for grepet på padleåren min da jeg torsdagen før oppdaget at den gamle tapen var begynt å løsne. Hadde bare styre-tape til sykkel, men syns den "virket" like god. Merk "virket"!!! Føltes veldig bra "til å begynne med" mykt og fast grep. Merk "til å begynne med"!!! Ved padling holdes åren med et fast grep på ene hånden og "roteres" inni den andre hånden. Merk "roteres"!!! Det var egentlig overraskende godt grep med denne tapen selv om den ble våt, vel det er nok ikke bare et bra tegn... Etter ca en time og et karter padling begynte jeg å kjenne litt ubehag på den ene fingertuppen min og på innsiden av tommelen min, ikke lenge etter oppdaget jeg at det var litt blod på kajakken og den ene foten min, skjønte raskt at dette kom fra fingeren min for hver grep ble vondere og vondere. GNAG/BRANNSÅR MED HULL... Dette ble en prøvelse den siste timen, prøvde å variere på grepet og teknikk for å kjenne minst mulig, det gikk jo ut over padlingen. Den siste halvtimen klarte jeg stort sett å ignorere smerten og fikk kjenne at jeg var ganske sliten :)

Vel oppe av vannet i Flørli som nr5 etter drøye 2 timer og 15 minutt var det raskt skifte før turen videre opp trappene og startet som nr4 på  de 4444 trappetrinnene. Tungt å komme seg ut av kajakken. Når jeg endelig kom meg ut, var det veldig nære på at jeg mistet balansen og stupte med hodet først ut i sjøen igjen... Hadde heldigvis marginene på min side... Under skiftingen surret jeg et av mine løse ermer rundt handen min for å få litt beskyttelse og press for å stoppe blødingen. Blødningen var ikke stor, men konstant og jeg ville helst stoppe den...
Kom greit i gang på trappen, pleier å glede meg til denne da jeg som regel har en grei rytme oppover og ikke taper noe særlig tid til andre opp her. I dag var det ikke sånn... Kom aldri opp i den pulsen jeg skulle ha, for leggene ble veldig stive lenge før... Dette er første gang jeg opplever, men tror det kan være en sammenheng med spesielt de to første punktene i årsaker fra padleetappen! Måtte slite meg opp mye mer enn vanlig og dette kostet litt mer krefter og ca 2,5min lengre tid opp enn sist. Vel oppe var jeg nesten tatt igjen av beste dame og hun kom forbi meg ned langs det våte "uttørkede elveleiet" pga bedre veivalg, men ved kryssing over fjellet kom jeg forbi henne igjen da jeg tok et litt bedre veivalg. Jeg var fortsatt veldig stiv i leggene under stigningen over myra. Jeg hadde nå fått syne på han som lå på 3.plass og i partiet etter vi var kommet over på stien tok jeg sakte men sikkert innpå for deretter dra sakte men sikkert fra han. Det gikk veldig greit etter jeg kom over på sti og fikk litt mindre oppoverbakke og jeg holdt nesten trykket helt til veksling over til sykkel.
Sykkel skifte var godt planlagt og gikk raskt unna, fikk sekundering eller "minuttering" til de foran, ca 5 min til 2.plass og ca 18 min til 1.plass. Visste det kom til å bli tungt, men ga det jeg hadde på syklingen for det er jo tross alt ikke over før en er i mål... De foran holdt godt unna og det ble for langt frem. 2 min til 2.plass (Reid Madland) og 12.min til 1.plass (Arnt Aasland). Det ble 3.plass på meg i år med tiden 5.21 og det er jeg selvfølgelig fornøyd med etter en utrolig spennende sesong, kun 3 uker siden Norseman og med litt vel lite padletrening :)
Kjekt at STriK'erne Kalle kom på 5.plass i sin debut med 5.39 og at Martin perset på en 6.plass med tiden 5:46.
Dette ble mitt femte år på rad i Tripp Trapp Triathlon og definitivt ikke det siste selv om jeg ikke skulle fått padlet så mye som ønsket. En fantastisk flott konkurranse i nydelig natur!
Så får vi se hvordan formen og oppkjøringen blir neste gang, vi sees :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar