Instagram: @team.ra

tirsdag 9. august 2011

NXTRI 2011 - Race report

Endelig skulle Norseman Xtreme Triathlon gjennomføres. Denne konkurransen er definitivt ikke som andre Ironmandistanse konkurranser, og det ble den ikke denne dagen heller!
3.8km svøm-200km sykkel-42.2km løp
Norseman byr på tøff norsk natur og variable værforhold i tillegg til distansen som tilbakelegges i maaange høydemeter. Allerede dagen før var det klart at årets Norseman skulle bli litt ekstra spesiell, Grunnet smeltevann fra isbre, hadde vannet i fjorden vi skulle svømme i, sunket fra behagelige 18 grader til iskalde 11 grader... Det var duket for flytting av svømmestart lengre ut i fjorden noe som igjen gjorde at deltagere og support måtte være klare enda litt tidligere, samt at sykkeletappen ble forlenget fra 180km til 200km.

Heiagjeng:
Min mamma hadde kjørt fra Nord-Norge for å overraske oss og være med underveis for å heie meg frem :)
Stig, Karina og Guppi fulgte meg gjennom hele dagen og sørget for at jeg hadde nok varme klær, nok mat og nok drikke til enhver tid. Fantastisk gjeng :)
 Sjekk det flotte paret :) (Stig og Karina)
 Ved frokostbordet "Dagen derpå" (Karina, Stig, meg og Guppi)
 Mamma og meg etter at den sorte t-shirt'en er på plass

Svøm:
Stemningen på ferga var spent før vi skulle hoppe i vannet.
Litt nervøs og veldig trøtt på vei inn i ferga 
Ti på fem fikk vi hoppe i vannet og svømme mot startstreken. Vannet var ikke så kaldt som ventet, men svømmeturen fra fergen til startstreken virket å vare i en evighet, det tok nesten ti minutter bare å komme seg til startstreken...
Selve svømmeetappen begynte greit med ganske rolige forhold, men etter ca et kvarter begynte det å regne med påfølgende vind og bølger. Det var ikke akkurat en fornøyelse med en del motstrøm i tillegg på svømmingen, men vi kom for å være med på en ekstrem triathlon og fikk det :) Svømmingen ble ikke stort bedre for de 200 som kom bak da forholdene ble enda værre etterhvert.

T1:
Rotete skiftesone samt en kald og våt kropp gjorde denne skiftingen langsom.
 Stig loser meg inn til min skiftebås i T1

Sykkel:
Begynte rolig og kontrollert i surt vær. Regn og vind.
Opp ca halvveis i Måbødalen (Ca 35km) gikk det opp et lite lys for meg og det var ikke av det positive slaget, i ettertid klarer jeg ikke finne ut hvorfor jeg har vært så bestemt på at valget mitt når det gjelder kassett bak på sykkelen (størrelse på tannhjul bak) skulle være godt nok... Har trent litt med dette oppsettet, men ikke kjørt så lange strekninger i oppoverbakke med så tunge gir tidligere, for dette ble rett og slett en katastrofe...
Det gjorde godt å komme opp til Dyranut (ca 55km) og endelig slippe fjell på en stund, men det var kaldt og surt, så det jeg fikk på meg av klær ved første stopp var ikke nok. Måtte derfor ta et nytt påkledningsstopp (Ca 70km), og heldigvis for gode hjelpere så gikk dette veldig greit :)
Behagelig utforkjøring til litt forbi Geilo (ca 115km). Men så var det 4 lange tunge marerittbakker (7-9 grader stigning) med ufattelig tunge gir... Velger en lette nok tannhjul bak, så tror jeg disse bakkene kan nytes litt mer...
Endelig på toppen av Imingfjell fikk jeg mat og drikke for den neste timen, så dro min support til T2 for å klargjøre alt til min skifting til løp.

T2:
Det tok litt ekstra tid her da jeg hadde en del ekstra tøy på fra sykkeletappen.

Løp:
Kom fint i gang og fant en fin rytme tidlig. Ble litt utfordrende med høy temperatur og lite skygge etterhvert, priorterte derfor å bruke litt ekstra tid på drikke og Stig fikk det hektisk med å etterfylle vannflasker for å tømme dem over hodet mitt for kjøling underveis :)
Første halvmaraton gikk unna på ca 1:51, og det er godkjent etter den tunge sykkelturen.
Når jeg var ved ca 20km dro Karina og Guppi i forveien for å sjekke inn på Gaustablikk før de tok turen opp på Gaustatoppen.
Fra 25km kom endelig bakkene, det var godt å endre på rytmen og steget, vekslet mellom å gå raskt og jogge lett opp til 37.4km der selve fjellet og terrenget ble entret. Måtte ta et raskt skobytte og et drikkebelte rundt livet ved ca 32km sånn at Stig kunne dra opp til 37.4km for å sjekke meg og fjellsekkene våre inn. Det ble litt tungt med det samme jeg fikk sekken på ryggen, men det løsnet raskt helt frem til siste tredel av fjellturen da det igjen begynte å bli tungt både for pusten og beina. Stig gjorde en kanonjobb for å oppmuntre meg, samt passe på at jeg fikk i meg mat og drikke på  fjelletappen.

Endelig på toppen etter 14 timer og 26 minutter. Her var Guppi og Karina på plass med god stemning og en vidunderlig utsikt i et vidunderlig vær :) Norseman er fullført!
 Stig viser meg veien til TOPPEN

 Jeg er i mål på Gaustatoppen!!!
Total resultatliste fra Norseman Xtreme Triathlon 2011: Klikk her!

Litt av Team STriK i eksklusive t-shirts: Solveig, meg, Thor Kristian og TK sin support Jakob.

7 kommentarer:

 1. Ut fra værforholdene passer det vel å si: vel blåst! ;-) Så deg plutselig på sånn ca 22km på løpinga, et par km før bakkene; det var noen fra den flotte supportgjengen du hadde som ropte navnet ditt da du løp forbi oss. Nå er det bare å begynne å glede seg til neste års Norseman ;-))) Silja

  SvarSlett
 2. Takk for det Silja. Beste supportgjeng ever :) Synd at Tim ikke fikk fullført, men værforholdene på svømmingen var ikke mye skånsomme (Spesielt med Tim's brekte ribbein).
  Lykke til i NM kommende helg og med bryllup neste helg :) Litt av et maratonprogram...

  SvarSlett
 3. Gratulerer som Norseman! Du gruste jo tiden min fra i fjor :-) I grunn er det bare en seier å stå der på toppen og skue utover 1/6 av sør-Norge mens kveldssola går ned etter å ha svømt i Hardangerfjorden, syklet over vidda og løpt opp.
  Bare sånn for moro skyld, hvilken utveksling kjørte du med?

  SvarSlett
 4. Takk BC, ja tiden ble ganske ubetydelig de siste metrene og på toppen. Fantastisk flott opplevelse å være der og at målet endelig er realisert :)
  11-25 hadde jeg bak BC og det kunne gått bedre om jeg hadde standard 53/34 foran... Men det har jeg ikke, for jeg har 53/39 foran... Ville uansett valgt 11-27/28 bak neste gang, men ville nok også vurdert å redusere til 34 på den minste foran uansett... Tung lærdom, men kom i mål :) Kjempemasse lykke til i helgens AXTRI BC :)

  SvarSlett
 5. Gratulere Jan Morten, en kjempeprestasjon. Jeg følgte med fra Malaysia deler av løpsdagen og forstår at det var en tøff dag for de fleste som stilte.
  Geir Eikeksog

  SvarSlett
 6. Mange gratulasjoner med en fantastisk innsats, utrolig bra. Tone Øglænd

  SvarSlett
 7. Takk nok en gang, nå er hviletiden over og vi ser fortsatt fremover. Sesongen er ikke helt over enda, så her er det bare å gå i kjelleren nok en gang :)

  SvarSlett