Instagram: @team.ra

søndag 17. juli 2011

Race report Challenge Roth

Klokka ringte 03.00. Nå var det bare å få i seg en lett frokost og komme tidlig avgårde til start for å unngå unødig kø og stress.
Vel fremme var det å gå over sykkelen en siste gang for å se at alt var på plass, legge på drikkeflasker samt fylle luft i dekkene.
Hadde notert meg start nummeret til Pål Cato Elshaug og gikk bort til han for en rask prat før start, han skulle starte sammen med proffene og prøve å gjennomføre på under 9 timer. Persen hans var fra Roth i fjor på ca 9:19 og han håpet i alle fall å slå den hvis alt stemte. Det gjorde han med en solid gjennomføring og perset på tiden 9:13:58. Kjempeprestasjon :)
Proffene og de som skulle prøve å gjennomføre under 9 timer skulle starte svømmingen 06.30. Jeg hadde fått start i pulje 2, 06.40. Stemningen fra tilskuerne var helt på topp. Speakeren ropte at det var målt 21,3 grader i vannet, altså "nice" :)
Flere bilder og mer fra konkurransen...


Ca 5 minutter før start fikk vi gå ut i vannet, det var ca 70m å svømme bort til startlinjen. Klok av skade, plasserte jeg meg langt til siden og da jeg regner meg selv som god nok til å svømme tok jeg også sjansen på å stilte meg fremst på linjen. 06.40 gikk starten og jeg tok i litt ekstra de første 100m for å unngå for mye konflikter, det gikk veldig bra, selv om det tok litt tid før jeg fikk roet meg passelig ned og transportert litt syre ut fra skuldrene. Svømmeetappen var basert på lange rette strekker med god markering, noe som gjorde navigeringen veldig grei. Prøvde å holde flyten til de rundt meg, prøvde å henge på noen bein, men han svingte alt for mye frem og tilbake så det hjalp lite. Begynte å komme litt ut av flyten den siste biten, men kom på land til tiden 57:24 og det er jeg kjempefornøyd med. Mål nr1 fullført!

Skiftingen gikk greit og var godt organisert.

Ut på sykkelen gikk det veldig bra, tok litt tid å få svømmingen ut av kroppen, men det var heller ikke noe problem.

Klarte å holde jevn fin vart, men var overrasket at det var så mye stigning enda jeg hadde kjørt bil gjennom løypa tidligere. Ved ca 70km, rett før Solarer-berg

skulle jeg gire ned til liten klinge fremme, kjedet hoppa av, skulle prøve å trø kjedet på plass igjen og dro tilbake girspaken, kanskje litt for hardt for da slet jeg av girwiren... Måtte stoppe og legge på kjedet igjen og fortsatte opp bakken på liten klinge som planlagt, problemet var bare at jeg kun kunne bruke den lille klingen fra nå av. Jeg prøvde å se om jeg kunne se noe galt, men det så normalt ut og girwiren var løs, tenkte da at den måtte være slitt av og fortsatte syklinga i litt høyere frekvens en ønskelig til tider og litt mindre hvile til tider... Dette tok vekk litt motivasjon, men jeg klarte jo å holde grei fart selv om jeg måtte bruke litt ekstra krefter. Ble kanskje litt ufokusert for jeg merket litt ryggsmerter allerede rundt 90km og måtte stadig endre litt på sittestillingen. Husket at det var en servicestasjon i den ene bakken halvveis på runden og tok sjansen på et kjapt stopp der, kanskje de så hva som var galt med giret... Det gjorde de og i løpet av 40 sekunder var jeg i gang med syklinga igjen. Problemet løst etter ca 125km. Heldigvis var det bare girwiren som hadde løsnet! Dette kunne jeg selvfølgelig fikset selv, men var veldig usikker på hva det var og var redd jeg skulle bruke mye tid på det.
Med 40 sekunder hvilte bein og ny giv gikk resten av bakken veldig lett.

Resten av syklinga gikk greit, begynte å bli litt sliten, mest i ryggen, men også litt i beina. Det var i alle fall veldig godt å ha litt tyngre gir på flater og i utforkjøringer.
Siste kilometrene fokuserte jeg på å få i meg nok næring og drikke til løpingen, samt gjøre meg klar til skiftesonen. Sykkeletappen ble gjennomført på 5:11:58 og det var egentlig det jeg hadde tenkt på forhånd, men føler nok at jeg har litt mer å gå på her.

Skifte gikk raskt, det gjorde også de første km på løpingen. Det var deilig å få strekt ut ryggen etter syklingen.
Ved ca 4km møtte jeg han som lå som nummer 3 (han startet kun 10 min før meg, men han var på ca 21km og så sprek ut...). Etter noen kilometer til traff jeg på ledende dame Chrisse Wellington  og senere vinner i dameklassen, 5.plass totalt av alle og ny verdensrekord for damer på tiden 8:18:13, inspirerende!

Det føltes greit ut frem til ca 12km av løpeetappen, men det var varmt og beina gikk treigere og treigere fremover.   Veldig mange stoppet helt opp tidlig i løpingen og det virket som om de fikk solstikk/overopphetelse og det gjorde meg enda mer fokusert på væskeinntak. Jeg ble veldig overrasket over varmen og samtidig litt bekymret pga lite erfaring i varme. Jeg tillot meg derfor mer og mer tid gjennom mat/drikkestasjonene for å få i meg nok væske og kjølt med ned med våte svamper, det fungerte greit, men etter som jeg tok det mer og mer med ro i drikkestasjonen ble det tyngre å komme i gang etterpå. Det løste seg delvis ved vending på toppen av en bakke ca 28,5km da jeg ble oppmerksom på at det var tyngst rett etter drikkestasjonene og jeg prøvde derfor å vende tilbake til rolig jogg gjennom stasjonene i stedet for å gå gjennom dem. Det hjalp og jeg fikk stadig bedre og bedre flyt igjen. Fikk det litt tungt fra ca 37-40km, men de siste to var det bare å gi på helt inn til mål :) Ikke langt fra målet om å jogge/løpe gjennom en hel maraton, men må nok stramme inn litt i drikkestasjonene i fremtiden.
10:14:20. Ca 15 min bak hovedmålet, men mye positivt og uansett en kjempeerfaring, stemning og opplevelse å ha vært med på og ta med seg videre.
Nok en gang tusen takk til min fantastiske kone Guppi som trofast gjør alt hun kan for å gjøre alt mest mulig enkelt for meg før og etter konkurransene. Ikke alltid like lett vet jeg, men gjett om jeg er takknemmelig :)
 Sees på Gaustatoppen 6.August :) NXTRI.COM

1 kommentar:

  1. Hei

    Kjekk racereport. Lykke til med de siste ukene på veien mot Gaustatoppen :-)
    Bjørn Chr.

    SvarSlett