Instagram: @team.ra

mandag 13. juni 2011

O2-test og reparasjon

Da har jeg endelig fått gjennomført ny O2-test hos Stavanger idrettsklinikk.
Hvordan gikk det sist? Sjekk her!
Resultatet denne gangen?
Les videre da vel :)
Å ta en maks-test kun to døgn etter målgang i Voss er sikkert ikke den beste oppladningen. Men vi gjør det beste med den tiden vi har og det passet fint med en "fridag"(kun svømming) etter Bergen-Voss før testen :)
Møtte Stian Rosnes mandag kl 14.00 for test.
Skulle egentlig ta full laktat test før VO2maks, men da de hadde fått litt uklare verdier på siste testperson valgte vi å utsette denne til en servicemann hadde gått over og kalibrert utstyret. Spesielt med tanke på at jeg aldri har tatt full laktat profil før og vi da ikke hadde noen referanser å sammenligne med. Profesjonell avgjørelse, selv om jeg gjerne skulle fått denne testen også på plass så raskt som mulig.
Vekt: OK - Denne gangen er i alle fall min BMI under 25 og jeg er ikke lenger "overvektig" :) Jeg er ikke helt der jeg skal være til Challenge Roth, men det er godkjent for jeg er frisk, skadefri og bygger raskt overskudd.
Oppvarming: OK - Hadde lært fra sist og tok det rolig for å bli godt gjennomvarm.
VO2maks testen:
Før start ble vi enige om hvordan vi skulle legge opp sekvensen i forhold til sist test.
1minx12km/t, 1minx13km/t, 1minx14km/t, 1minx15km/t, 1minx16km/t, 1minx16km/t-2 grader stigning,   1minx16km/t-4 grader stigning, 1minx16km/t-6 grader stigning, 1minx16km/t-7 grader stigning og 8 grader til  slutt hvis jeg skulle greie det så langt... Her var det uansett bare å kjøre på for vi ville gjerne nå makspuls på slutten av økten.
Klargjøring:
Litt forskjellig utstyr som skal på plass, ikke akkurat et pent syn, men sånn så det ut :)
Maske med måleinstrument og sele opphengt i bøyle over tredemølle koblet til nødstopp hvis det skulle ende opp i kollaps :) Safety first!

Vi kjører i gang og det hele går jo som forventet greit helt til en nærmer seg maks... Jeg begynte å kjenne det godt ved overgangen til 1minx16km/t-6 grader stigning, det var rett etter dette det sa stopp sist. Men jeg var forberedt på at det skulle bli tungt, jeg fokuserte på teknikk og skulle ikke gi meg enda. 1minx16km/t-7 grader stigning, nå begynte løpestilen å bli kronglete, melkesyren sprengte på i legger og lår, pusten var temmelig urytmisk. Dette ble et langt minutt, skulle han ikke gå opp til 8 grader snart? Jeg presset på, så kom endelig 8 grader, men det hjalp lite for det ble for tungt og etter få sekunder var det stopp! Sliten, skjelven i beina og anpusten, svaret er ja!
Grafisk så det sånn ut: Testen er mellom 1 og 2. Mellom 2 og 3 er det først en stopp, men jeg måtte raskt i gang å gå i greit tempo på mølla for å gå melkesyra ut av beina.

Resultatene:
Makspuls - Klarte ikke oppnå høyere puls enn 184. Dette er 2-3 slag lavere enn hva jeg fikk for 4,5 måned siden og mye av grunnen til dette er nok at jeg ikke var helt restituert etter Bergen-Voss to døgn tidligere...
VO2maks: Denne har nå økt fra 52,1 til 60,5 på 4,5 måned. Absolutt godkjent med over 16% økning, spesielt når kun litt over halvparten av dette er pga. vektreduksjon.

Det gjorde godt å gå ut litt melkesyre etter testen, men en halv time etterpå når jeg ikke var så varm i muskulaturen lengre følte jeg meg litt stiv i den ene leggen.
Jeg ble enda litt stivere i løpet av dagen og besluttet å ta et par fridager fra jogging, da det kjentes ut som jeg hadde strukket en muskel. Kanskje ikke så lett å unngå når en løper maks...

Redningen!
Siden jeg følte meg litt stiv i ryggen etter Bergen-Voss og litt stiv i leggen etter O2-testen, så fikk jeg time hos Sandnes Kiropraktor Klinikk. Denne gangen var det Sigrun Låg Kleiv som tok imot meg (Daglig leder avdeling Forus). Først en god runde justering av skjelettet i rygg og nakke, så leggene. Begge leggene hadde litt normal stivhet etter mye aktivitet og løsnet raskt, i den leggen som jeg hadde strukket muskelen under O2-testen satt stivheten litt dypere og Sigrun tok derfor i bruk akupunkturbehandling her.


Er du interessert i å gjennomføre O2-test i Stavanger?
Sjekk ut Stavanger Idrettsklinikk og Mitt tidligere innlegg. Er det noe du lurer på? Spør gjerne :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar