Instagram: @team.ra

lørdag 29. januar 2011

En gjenganger... Men startnummer og startskudd, er det en sykdom?

Ja denne dagen har vært planlagt en stund... Et delmål å se frem til i vintersesongen, en gulrot for å holde treningen i gang... Jeg har vært klar på at det ikke skal bli noe rekordforsøk, for dette er totalt utenfor sesong og det viste jo for så vidt sist ukes O2-test... Jeg har sågar moderert meg den siste uken til å inbille meg at dette skal være en god treningsøkt i intensitets sone 3...

Ok, så var dagen kommet og det var igjen tid for Solastranden halvmaraton. Det var her jeg for 54 ukersiden og 7-8kg tyngre hadde min første halvmaraton. Lite treningsgrunnlag var på plass til å løpe så langt på asfalt, og ikke var været eller klærne gode nok til å hjelpe meg på denne første halvmaraton... Jeg begynte bra, for bra... Jeg prøvde å roe litt ned, men beina ble aldri skikkelig varme i bitende sur kuling 50% av løypa. Og da hjalp det heller ikke at jeg hadde åpnet for hardt i noe jeg ikke kan, 10 km gikk greit, men jeg begynte å bli stiv i låra, veldig stiv... Huff så var det motvinden, tre ganger ut mot vending... Ved rundt 14-15 km måtte jeg bite i det sure eplet å gå litt, så løpe litt og så gå litt, så tøye litt osv... Jeg hadde vondt, men siste to km våknet viljen, nå hadde mange nok tatt meg igjen og jeg holdt ut helt inn. 200m før mål ropte en av løypevaktene; "Nå holder de bak på å ta deg igjen"... "Nei det gjør de ikke" tenkte jeg og presset meg litt til, så ordene hans hjalp meg litt til. 1:48:12 brukte jeg på mitt første halvmaraton det var greit, og jeg var sliten...
Det ble noen flere lange løp i 2010 og 6.november satte jeg personlig rekord under 3-sjøersløpet på 1:34:39.
3-sjøers løypa var tyngre enn den jeg skulle løpe i dag, men jeg er i dårligere form nå og jeg hadde jo bestemt meg for å ta økten i dag som en god grunntrening med puls på ca 85-87% av maks...
Dagen startet bra, fantastisk vær, sol fra skyfri himmel, 4-5 grader og litt vind. Dette skulle nytes...
Betalte påmelding, og gjorde meg klar til start.
Klar til start, pang, startskuddet gikk et halvt minutt før tia... Nesten alle kaster seg avgårde som våryre kyr, meg inkludert... Pulsen kommer fort opp, veldig fort... Lå mellom 93 og 95% av maks. Men det er jo greit tenker jeg, er jo alltid litt sånn i starten, så er det jo litt nedoverbakke i begynnelsen også. Etter 3-4 km tenkte jeg at nå må jeg roe litt ned og følge planen, roet litt, fikk pulsen ned et par prosent. Jeg så meg litt rundt, så 9 svaner som stod og koste seg i sola (på Sola) Litt tørr den kanskje, but hey "it's me". I alle fall, nå lå farten på det nivået jeg hadde sett for meg, men pulsen ville ikke mer ned... De foran begynte å dra ifra, og de bak begynte å ta meg igjen... Og hva gjorde jeg da? Joda selvfølgelig slår konkurranseinstinktet til, selv om en er flere km bak de beste i mål, så vil en ikke bli slått av de rundt en... Huff sier jeg, det er dette jeg må jobbe litt med, i alle fall nå når jeg skal legge grunnlaget. Konkurransene som teller er fortsatt langt frem i tid...
Ok så tok jeg en endring av planen i adrenalinrus og løpet gikk jo greit siden formtoppen er noen måneder unna. 92% avg og 96%maks siste 300m...
Det er jo selvfølgelig noe enda mer ergelig med dette også når det ble som det ble...
Tid i mål 1:34:51... 12 sekunder BAK pers...
Vel det blir nok bra til slutt, nå spørs det om jeg må prøve på nytt med en rolig halvmaraton i Egersund 5.mars :)

Misforstå meg riktig, jeg har hatt det kjekt i dag selv om jeg ikke har fulgt planen :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar