Instagram: @team.ra

lørdag 6. november 2010

Norseman 2011 og 3-Sjøersløpet

Et par ord fra denne uken.
Selv om jeg mistet er par svømmetreninger pga 3-sjøersløpet og ellers har vært ganske lat denne uken, så har det jo vært en ganske spennende uke med litt dilemma.
I alle fall så passer det jo greit med litt hvile før en skal ut å springe halvmaraton :)

Først Norseman 2011...
Jeg var sist torsdag en av de heldige til å motta e-posten "You've got mail" fra Norseman Extreme Triathlon der det stod at JEG er en av de som er trukket ut til å delta i Norseman, 6.August 2011. Fantastisk !!!
Det er over 500 stk misunnelige sjeler som virkelig ønsket å delta, men som ikke får sjansen da arrangementet kun har kapasitet til 250 deltagere. Ja der er også x antall tusen som ikke skjønner at noen i det hele tatt vil tenke tanken på å gjøre seg selv så vondt som en fulldistanse triathlon... Fint at ikke alle er like :) Da hadde det jo forresten blitt enda vanskeligere å få plass :)
Litt dilemma er det faktum at jeg faktisk skal gjennomføre en fulldistanse triathlon 27 dager før Norseman i og rundt byen Roth i Tyskland (10.Juli), i tillegg så betyr dette at det blir lite kajakkpadling og restitusjon på meg til neste år før Tripp Trapp Triathlon som arrangeres 22 dager etter Norseman (28.August)... Gladnyhet for mange som ønsker å slå meg til neste år, fin unnskyldning for meg om jeg ikke skulle rekke helt opp, men vanskelig å komme med noen unnskyldning for de som ikke slår meg i TTT 2011 :)
Min andre del av litt dilemma er at Norseman 2011 arrangeres i andre uke av min offshoretur hvis jeg fortsatt har samme turnus som i dag... Kan bli vanskelig eller dyrt, men hvor mye er egentlig denne opplevelsen verdt? Kan det måles i kroner og øre? Et ekstremt, verdenskjent, populært og sjeldent arrangement (Som jeg har fått muligheten til å delta i) Knallhard trening for å prestere samt tåle påkjenningen til disse tre konkurransene i løpet av en 7-ukers periode, planlegging, støttespillere, løpet, opplevelsen, mestringsfølelsen og sist men ikke minst minnene?
Er vel ikke i tvil om hva jeg vil gjøre og hvordan. Men det krever en del! Time will show...

Så litt om 3-sjøersløpet...
Har planlagt å være med på dette helt siden jeg skulle være med på min første halvmaraton i januar i år. I de siste månedene har fokuset vært på å gjennomføre for å ha et vintermål som kan hjelpe å holde vekten nede og ikke slippe formkurven alt for langt ned, sånn at når hovedstøtet settes inn i januar, så skal det forhåpentligvis være lettere å komme i gang.
I de siste ukene har målet blitt mer spisset til å inneholde tidsmål for løpet og målet har til slutt blitt at jeg er fornøyd med å bruke under 1 time og 40 minutter på dette halvmaraton løpet, på grunn av en del krappe bakker som passer meg veldig dårlig... Hovedmålet var jo selvfølgelig å sette ny pers, dvs under 1 time og 36 minutter og da gjerne under 1.35 får å oppnå en snittfart på under 4 min og 30 sek pr km. Grunnen til at jeg hadde dette som hovedmål var at jeg hadde et håp om at jeg er i litt bedre form enn jeg var i midten av mai(når jeg satte pers på 1.36) til tross for at dagens løype er en del tyngre...
Dagen i dag...
Været var strålende, men litt kaldt (3-4 varmegrader)... Løypen var tung i de krappe bakkene som ventet, men det gikk veldig greit ellers og mye av løypen var på hardpakket grus som er noe jeg foretrekker fremfor asfalt. Ja og sånn uoffisielt på ble det jo ny pers også, klokken min viste 1:34:38 på 21.1km. Så får vi se hva det står på arrangørens resultatlister i morgen, men jeg tviler på at det blir så mye mer nøyaktig da tid takingen ble gjort manuelt...

Flott gjennomført av Erik med ny pers rett over 1.53, Bård Chr. hadde i overkant av 1.37 og Stig Magne endte opp med en tid på 1.27. Stig Warsla kunne dessverre ikke delta på grunn av en betennelse i foten. Neste gang :)

Kvelden ble avsluttet på kino med min kjære kone, det begynner å bli noen år siden sist, så det var en fin avslutning på dagen:)

2 kommentarer:

 1. Oi oi oi...høres ut som om det blir en seriøs triathlon sommer på deg i 2011 Jan Morten:) Dette blir gøy! I hvertfall for oss som kan stå langs veien og heie:) Satser på å henge meg med på noen løpetreninger så snart foten er bedre og øyner en mulighet for å legge opp en plan for å kjøre de lange sykkeløktene sammen til våren? 5.15 Bergen - Voss? God oppkjøring til Norsema det? Gratulerer også med tiden på 3 sjøers, vanvittig bra.

  Stig

  SvarSlett
 2. Takk for det Stig.
  Ja det blir viktig med en god plan for neste år :)
  Tror jeg må legge halv distanse i Barcelona i slutten av mai på hyllen, så Bergen-Voss virker som en god plan hvis vi får plass :)

  SvarSlett