Instagram: @team.ra

torsdag 8. juli 2010

10 på topp – Ble det ny rekord?

Start 09:47:02
Mål 20:49:37

Tid brukt fra start til jeg var nede fra siste topp var:
11 timer 2 minutter og 35 sekunder.

Ja det ble faktisk ny rekord, selv om siste halvdel ikke ble helt problemfri.
På en litt varmere og klarere dag kunne jeg nok hatt potensial ned mot 10,5 timer i den formen jeg er i nå. Men det burde ikke være umulig å slå den magiske grensen på 10 timer for en som er bedre trent enn meg (10 topper på 10 timer :)). Og den formen håper jeg jo at jeg kommer i med tiden.
Turen ble målt med GPS og det ble muligens et par km ekstra pga feilnavigering i tåka.
Total lengde til fots 45,5km, altså litt lengre enn et maraton.
Total meter stigning på turen var ca 4200 meter.
Når en ser på totaltiden, distanse og høydemeter under ett virker det kanskje ikke langt fra avskrekkende.
Men en må også ta hensyn til at en må tilbake til start for hver topp og x antall km kjøring mellom fjelltoppene. Kjøringen tar mellom 2,5-3,5 timer, alt etter hvor lang tid som settes av til forberedelser mellom hver topp. Fordelen med dette er at en får tid til å roe ned beina litt, samt innta væske og næring.
Tror jeg sparte mye tid på god forhåndspakking og fikk derfor også redusert mengden med ”ikke effektiv” tid. Dvs. klargjøring mellom toppene, da jeg som regel satte meg rett i bilen og kjørte med en gang jeg kom ned fra en topp og var klar til å løpe med en gang jeg kom frem til en ny topp.
På de siste tre toppene fikk jeg som vanlig med min effektive og alltid støttende kone Guppi i bilen og hun hjalp meg med å etterfylle drikkeflasker, finne frem mat, fotografere og gi meg mental støtte (Ingen tvil om at hun er den lille ekstra ingrediensen for å bidra til suksess :)).

Kort oppsummering av toppene:

Som nevnt i teksten over, så fikk jeg en del utfordringer siste halvdel.
Kroppen holdt seg utrolig bra og jeg kjente ingen ting til ryggsmerter. Pusten ble litt mer tung i løpet av dagen, men tror ikke dette reduserte totaltiden min alt for mye.
Derimot ble det en del mer vind og lavt skydekke en meldt på forhånd. På de to første toppene med tåke var det ikke noe problem sa det er gode stier og jeg er litt over middels godt kjent med disse toppene. Så kom en kort topp uten tåke, før de to siste i tett tåke og kaldt stri-regn.

Toppene i rekkefølge:
1 Forfjord 494moh 41min Ny personlig rekord

2 Lovik 465moh 40min Ny personlig rekord

3 Bjørnskinn 635moh 56min Ny personlig rekord

4 Gaveltinden 662moh 1t 13min

5 Åse-Steinheia340moh 36min Første og eneste gang jeg møtte turgåere på topp-tur denne dagen.

6 Vetten 423moh 52min Her begynte motvind, regn og lavt skydekke å gjøre seg bemerket.

7 Arnipa 326moh 26min

8 Andhue 287moh 25min

9 Måtind 408moh 1t 29min Her måtte jeg ta i bruk kompass for å finne frem da det var tåke hele veien. Bommet litt på stien på retur og kom feil ut i tåkehavet. Jeg tapte i alle fall 15-20minutter på grunn av tåken her.

10 Breitind 475moh 1t 4min Her var det bitende kald vind og tåke hele veien. 7 grader viste termometeret på toppen. På vei ned kom jeg inn på feil sti og når jeg endelig fikk sikt var jeg kommet en del ut av kurs. Tapte nok 10-15 min på denne toppen.

Men ja, ny rekord ble det, så får vi se hvor lenge den holder denne gangen :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar