Instagram: @team.ra

fredag 23. oktober 2015

Triathlon season 2015 - Recap

Recap 2015 - Mestringsfølelse
Det har vært stille fra meg i det siste. Både på Blogg, Facebook, Instagram og kanskje litt mer enn vanlig i hverdagen også, selv om jeg som regel er ganske stille av meg. Så nå tenkte jeg å prøve meg på en liten oppsummering på året. Og jeg holder meg til triathlonåret, det blir nok lesning, alt det andre har jeg ikke tid til å skrive ned :)

Oppsummering passer greit nå, for nå tror jeg at jeg er helt ferdig med sesongen og klar for nullstilling samtidig som litt av veien videre planlegges.
Det er brukt mye "jeg" i teksten under. Og selv om det er meg dette innlegget handler om, så hadde jeg aldri vært der jeg er i dag uten å ofre en hel del eller uten en fantastisk støtte hjemmefra, fra trenere, fra samarbeidspartnere, fra venner eller fra et godt miljø med et godt tilbud.

Treningsmessig har jeg hatt den beste sesongen hittil i "karrieren" og nesten vært skadefri. Sånn vanlig smårusk er der jo, men jeg sier nesten, for i midten av mars ble jeg slengt av sykkelen og i bakken av en traktorhenger etter at traktoren svingte for raskt inn igjen etter en forbikjøring (Jeg sykla visst for sakte siden en traktor måtte kjøre forbi meg...) Det gikk jo mye bedre enn det kunne ha gått, heldigvis. Der og da gikk det mest ut over hjelm, klær og skulder.
Jeg trodde det hadde gått fint med beina foruten et par skrubbsår, men under neste løpetrening fikk jeg kjenne at jeg hadde en kraftig strekk i/rundt lysken også. Det ble noen uker med veldig redusert trening før jeg kunne trene som normalt igjen. Størst tilbakeslag ble det på sykkelen, svømmingen var også på grensen, men det klarte jeg akkurat å få på plass før årets første Triathlonkonkurranse, Ironman 70.3 på Mallorca 9.mai.

IRONMAN 70.3 MALLORCA
(Red.anm. I Ironman 70.3 konkurreres det i distansene 1.9km svøm etterfulgt av 90km på sykkel før det avsluttes med en halvmaraton, 21.1km løp)
I Mallorca klarte jeg ut fra forutsetningene å få til en super dag med solid gjennomføring og trygt innenfor målet om direkte kvalifisering til Ironman 70.3 VM i Zell am See. 5.plass i min aldersgruppe (35-39 år, jaja jeg har visst begynt å dra på årene...).
Resultat for de som lurer:


IRONMAN 70.3. KRAICHGAU
4 uker senere, 7.juni, var det ny Ironman 70.3 konkurranse i Kraichgau, Tyskland. Mot denne jobbet jeg med å hente meg litt inn på syklingen, og siden jeg allerede var kvalifisert til Ironman 70.3 VM, så kunne denne konkurransen brukes til å teste kroppen og intensitet litt.
Konkurransen gikk nesten helt etter planen og jeg hadde en sterk konkurranse der jeg unngikk å gå helt i kjelleren. Plasseringen var ikke bedre enn nr. 15 i min aldersgruppe, med følelsen og selvtilliten jeg satt igjen med etter denne konkurransen var verdt mye mer.
Resultat for de som lurer:


ITU LANGDISTANSE VM MOTALA
Så 3 uker senere var det duket for årets neste store mål. Sesongens første VM!
VM i ITU langdistansetriathlon i Motala, Sverige den 27.juni.
(Red.anm. I ITU langdistanse konkurreres det i distansene 4km svøm etterfulgt av 120km på sykkel før det avsluttes med 30km løp)
På grunn av kaldt vann, så ble svømmingen kortet ned til 1.5km (jeg hadde gledet meg til 4km, men det var en korrekt avgjørelse å korte ned på distansen).
I Motala hadde jeg nok en fantastisk dag med glede og følelse av mestring. Ja det var tungt de siste kilometerne, men grunnen til det var mest; for at jeg kunne og ville gi alt i denne konkurransen. Følelsen av å ha disponert kreftene riktig i nesten 6 timer, at en føler seg sterk underveis og at kreftene akkurat holder til du kommer i mål, det overgår det meste og er det som gir meg størst glede av idretten. Når dette i tillegg gir meg en 4.plass i min aldersgruppe i et VM, så er det uten tvil stort og en stor dag! Ja, pallen og en medalje hadde nok lettere vært noe som ble husket og lagt merke til, men det er heldigvis ikke det som driver meg til å holde på med Triathlon. Mestring og samhold!
Resultat for de som lurer:


SESONGPAUSE
Etter en god utladning i ITU VM, ble det litt roligere et par uker.
Nå fikk jeg samtidig anledning til en fin tur til Nord-Norge og tilbringe kvalitetstid med venner og familie.
Når jeg tenkte fremover mot neste VM i slutten av august, så følte jeg et lite tomrom med to måneder uten konkurransetrening. Jeg jaktet derfor på en perfekt konkurranse i "ventetiden". Valget ble heldigvis ganske enkelt og falt på NM i Olympisk distanse, TriQuart, i Kristiansand den 1.august.

NM TRIQUART


(Red.anm. I NM Olympisk distanse konkurreres det i distansene 1.5km svøm etterfulgt av 40km på sykkel før det avsluttes med 10km løp).
Her hadde jeg ikke for store forventninger til egen prestasjon mht. litt mindre trening en periode og at neste hovedmål var 4 uker senere i Ironman 70.3 VM. Jeg prøvde å spisse meg litt inn de 2-2,5 siste ukene og ville gjerne sitte igjen med en god følelse der jeg presterte så kontrollert og sterkt jeg kunne utfra formen jeg hadde da. Utrolig nok, gikk det meste på skinner igjen, foruten at jeg ble litt tett i brystet på løpingen. Dette var kontrollerbart med å roe ned farten på løp ørlite og var nok til at jeg på nytt kunne krysse mållinjen med en god følelse. Også her fikk jeg i tillegg en super tid og en veldig bra plassering, 9.plass totalt av alle og kun slått av unge sterke utøvere som er tilknyttet det norske landslaget i Triathlon.
Dette gav meg absolutt god selvtillit og en god følelse på at jeg kunne klare en god dag i Ironman 70.3 VM.
Resultat for de som lurer:


IRONMAN 70.3 VM ZELL AM ZEE
Ironman 70.3 VM i Zell am See i Østerrike gikk av stabelen den 30.august.
Jeg kjente løypen etter å ha fått testet den høsten året før og kjente meg veldig klar. Været var veldig varmt, men etter noen varme konkurranser tidligere i år så var jeg mer positiv til det enn regn og kald vær.
Alt føltes rett, men alt ble helt feil. Jeg hadde ikke dagen og noe var galt med kroppen. Svømmingen var rask, men det stoppet der. Når det i tillegg ble så varmt som det ble, så kjente jeg på hele meg når jeg kom opp fra svømmingen at noe ikke stemte. Jeg kom i gang med syklingen og håpte på at alt plutselig skulle bli bra, men etter ca 60-70km av 90km så var ny plan klar. Og den var ca sånn:
Dette blir ikke enkelt og følelsen blir ikke god, men dette har vært planlagt i over ett år, du er i et VM, det skal være tøft. Dette er siste Triathlon i år, det er bare å kjempe, det handler nå om å fullføre, å krysse mållinjen, etterpå blir det fri!
Det var en kamp, men jeg mestret den motgangen også og krysset mållinjen. Etter målgang var det ingen god følelse, mer en lettelse over at det var over, men ikke den følelsen av at jeg har mestret å prestere det jeg kan. Nå skal det sies at den første dagen klarte jeg ikke tenke så mye på det heller, da var jeg mest dårlig av det som var feil i kroppen samt påkjenningen av å kjempe så lenge i varmen.
Det var vel mest i dagene og ukene etterpå at jeg kjente mer og mer på savnet av en god Triathlonfølelse, var det alt liksom...
Resultat for de som lurer:
 HVA NÅ?
Jeg klarte ikke slutte å ha litt trykk på treningen ennå... Jeg ble jo ikke sliten i beina en gang etter småjogging mellom drikkestasjonenene i den avsluttende halvmaraton under VM.
Jeg må jo bruke beina til noe når jeg først er i form? Det er jo en stund siden jeg har løpt 10km samtidig som jeg er i god form! Jeg prøver meg på ny pers under 10km på Landsbyløpet i slutten av august! Litt tyngre løype enn forrige pers, men om været er greit, så kanskje... Det ble en del vind og det er nok lettere å løpe med flere andre rundt seg, enn å løpe alene etter første km. Jeg prøvde og jeg fikk kjempet godt, men å komme 6 sekund bak pers var allikevel ikke pers. Falmet jeg litt nå... Plassering var likegyldig, men jeg lot allikevel fokuset på tid gå over fokus på gjennomføringen.
Det var jo ikke den følelsen jeg savnet?
Ok, etter en kort tenkepause og sjekk på nettet, så ble det visst en ny plan raskt til. Ja, jeg er sær og har også mine nykker. But Hey, That's Me...
Og hvis du fortsatt leser, og kanskje er en av de mange som de siste ukene har spurt om sesongen min er ferdig for i år, så kan jeg begynne med å si sorry for at jeg har sagt ja :( Jeg liker ikke å svare usant, selv om det uansett er min sak...
Jeg ville ha denne for meg selv, ingen fokus på tider, ingen fokus på plassering, gjøre Triathlon for at jeg liker det og forhåpentligvis samtidig sitte igjen med følelsen av at jeg har vært sterk hele dagen og kontrollert løpet akkurat godt nok til en liten spurt mot mål.
Valget av konkurranse var heldigvis enkelt. Å få avslutte triathlonsesongen på den samme øya som jeg startet sesongen med i mai. Det ble Mallorca og (Half) Challenge Paguera!

CHALLENGE PAGUERA MALLORCA
(Red.anm. I (Half) Challenge er det samme distanser som Ironman 70.3 og det konkurreres i distansene 1.9km svøm etterfulgt av 90km på sykkel før det avsluttes med en halvmaraton, 21.1km løp)
Sånn først, så var valget litt skummelt. En ting var å forlenge sesongen, en annen var at sist år i samme konkurranse var det så varmt at det ble svømming uten våtdrakt, veldig varmt på en kupert og teknisk sykkelløype, og ekstremt varmt på en kjempekupert løpeløype. Og det viste igjen på dårlige sluttider.
Jeg har jo ikke klart å holde formen helt på topp, men grunnlaget er der og om de ovenfornevnte utfordringene skulle oppstå, så er det jo likt for alle. Jeg må "bare" styre intensiteten deretter slik at jeg hele tiden føler at jeg har kontroll selv om farten skulle gå litt ned.
Konkurransedagen 17.oktober
Vanntemperaturen kom under 24 grader(våtdrakt lovlig), skyggetemperaturen under løpingen var nok ikke så veldig mye høyere en 25 grader utpå dagen. Det ble en del sol, men det kom også noen behagelige slør av skyer foran solen av og til. I tillegg hadde arrangøren perfekt antall drikkestasjoner, svamper og kald drikke på stasjonene, digg!
Av den lille stemningsrapporten over, kan det allerede for et trent øye leses mellom linjene at dagen min også ble bra. Helt fantastisk bra faktisk! YES!!!
Nok søvn, nok tid til klargjøring, ikke for store puljer på svømmingen (som også hjelper på spredning i sykkelløypa), kontrollert og god svøm, kontrollert og god sykkel, sterk og kontrollert løp i krevende løpeløype. Sluttspurt var ikke nødvendig, de siste meterne kunne nytes. Dette er følelsen, dette er grunnen til at jeg gjør dette, dette er Triathlon! Under alle disiplinene hadde jeg øyeblikk der jeg kunne rope inni meg "dette er kjekt og jeg er heldig som kan få slike opplevelser".
Det var flere som kom i mål raskere enn meg, hele 27 stk faktisk, og enda følte jeg meg helt strålende.
Medalje med gratis gravering, t-shirt, super massasje, kalde drikkevarer, søt/salt, kald/varm mat. Jeg tok meg god tid i utøverområdet og nøt følelsen før jeg gikk på hotellet for en god dusj.
Wifi på hotellet. Så, hvordan gikk det, det er jo kjekt å se hva gjennomføringen min holdt til. Kult, fikk jo til og med en 1.plass i min aldersgruppe. Det var selvfølgelig også stas å vite at jeg klarte 1.plass når jeg hadde hatt en så fin dag allerede :)
Resultat for de som lurer:

Jeg traff Frank Pedersen på premieutdelingen og han fikk tatt masse fine bilder for å forevige øyeblikket til dere som ikke fikk vite noe om min reise og konkurranse.

Mestringsfølelsen var utrolig god å finne tilbake under løpet, jeg har ikke bilde av den, men den er i alle fall god :)
En fin dag ble avsluttet med en god middag sammen med den norske delegasjonen. Frank Pedersen, Tore Sande, Kristian Schiander og supporter for anledningen Frode Vittersø.
Nå tror jeg nok sesongen er over selv om jeg er tilbudt gratis startplass på Half Challenge i Bahrain den 20.november. Det hadde garantert vært en rå og fartsfylt opplevelse, men årets budsjett er overskredet for lengs og det kommer forhåpentligvis flere gode konkurranser og muligheter :)

PS!
Det er sikkert mange som mener mye om dette, men min mening er:
Selv om det er nevnt plassering og tider i teksten over, så håper jeg du har fått med deg hva mitt hovedfokus er?
Hva legger vi egentlig i ordene prestasjon og resultat?
Jeg er ikke imot gode resultater eller å gi ros til de som har ofret mye og jobbet hardt for å oppnå gode plasseringer, men heller rekkefølgen fokuset har fått i dagens prestasjonssamfunn. Ja, plassering er for mange viktig for inntekter, det er viktig for promotering av sponsorer sånn at de og sporten kan få sin velfortjente oppmerksomhet, at arrangementer kan arrangeres og at klubber skal kunne ha et godt tilbud til sine medlemmer for å nevne noe. Men, dette gjelder veldig få personer når en tenker på hvor mange som utøver eller ønsker å utøve triathlon. Idretten er for alle, og alt for mange får ødelagt gode mestringsfølelser på sitt nivå med fokus på konstant sammenligning med andre om tid og plassering.
Hvor mange har ikke brukt ordene "jeg er ikke flink nok" i en setning som omhandler å prøve Triathlon eller om en av disiplinene i Triathlon. Hopp i det og nyt mestringsfølelsen! Det er først og fremst du selv som bestemmer forventningene til hva som er viktigst av din personlige prestasjon kontra tid og plassering.

Takk for oppmerksomheten, jeg håper du også får mange fine mestringsfølelser i årene som kommer :)

onsdag 27. mai 2015

Race report IM70.3 Mallorca 2015

YES! IM70.3 WC Zell am See, here we come!

For et fantastisk sted å begynne Triathlonsesongen. Det var en nydelig uke i sommervarmen sammen med min kjære Guppi :)
Litt uvant å kutte ned på treningen for å bygge overskudd etter flere gode treningsmåneder der kun et par uker har vært redusert på grunn av skader.
Vel overskudd må til og jeg føler at jeg traff veldig bra denne gangen. Jeg var litt usikker de siste dagene da jeg begynte å bli litt slapp og følte at jeg begynte å legge på meg, men det er visstnok sånn det skal føles.
Siden vi kom ned til Alcudia noen dager før konkurransen så hjalp dette litt til å venne meg til varmen, skulle nok gjerne kommet enda tidligere for å være helt akklimatisert. Det er en tøff påkjenning for en nordisk kropp å komme fra surt vårvær til å konkurrere med rimelig høy intensitet i ca 25 varmegrader (i skyggen).
Dette var 4de året på rad jeg er på Mallorca for denne konkurransen og det er stor sjanse for at det blir flere :)
Løypene begynner jeg å bli godt kjent med og det har ikke vært så store forandringer i disse gjennom årene, hovedtrekkene er de samme.
Årets konkurranse.
Planen var lagt, målet satt og selv om jeg siktet litt høyt, så hadde jeg også tro på at jeg med en bra kunne oppnå det. Derfor ville jeg også publisere målet på forhånd. For å gjøre det litt mer virkelig liksom :)
Målet kan du lese her: Klikk her!
Svøm 1.9km:
IM 70.3 Mallorca har gjort en fantastisk forbedring fra tidligere. De har laget enda flere startpuljer for at deltakerne skal få en bedre svømmeopplevelse og mindre kaos i starten av konkurransen. Ca 2-300 stk pr start mot det dobbelte tidligere år. Stor tommel opp :)
Dette er jo min sterkeste disiplin og svømmingen gikk også som forventet veldig bra. Det kunne nok gått enda bedre om vi ikke hadde måtte svømme sikksakk gjennom tidligere puljer. For min klasse som var de jeg "egentlig" konkurrerte med, hadde alle samme utgangspunkt, så ble det jo stort sett likt for alle.
Svømte på 24:57 og på planen. Opp av vannet som nummer 3 i min klasse av ca 500 stk som startet.
Skiftesonen, T1, gikk også greit, men jeg prioriterte som vanlig et par ekstra sekunder på litt solkrem.

Sykkel, 90km:

Jeg er fornøyd med prestasjonen, men det er her jeg taper mest denne gangen.
Første halvdel gikk veldig bra selv om det var så utrolig mye folk å sykle forbi i løypa.
Andre halvdel var det mindre kaos, men fortsatt mange å passere. Det meste av tidstapet fra tidligere kom nok i andre halvdel. Grunnen til dette var lik for alle som startet samtidig med meg og det var en del motvind. Denne var nok litt bedre for de som startet en time tidligere. Det var også et parti på noen km med veldig dårlig asfalt som en måtte ta hensyn til.
Form-messig så følte jeg meg sterk og kontrollert hele veien, men jeg var gjerne litt defensiv de siste 15-20km for å ikke slite ut beina før løpeetappen.
2:32:54, og ca 5min dårligere en hva jeg ville trodd, men plasseringsmessig var jeg nå nr 5, så det var nok flere som tapte litt tid til forholdene.
Skiftesonen, T2, gikk også helt fint. Litt ekstra solkrem, men var ikke nøye nok på baksiden og ble brent på "vingene".

Løp 21.1km:
Tre drikkestasjoner i løpet av runden på 8km var veldig bra. Rundene var på 8+8+5.1km. Det var en del 90grader og 180grader vendinger i løypen som ellers er helt flat foruten en veldig liten bro.
En god start, veldig kontroller, da jeg visste at varmen ønsket å bestemme. Første runde på 8km var stort sett grei.
Andre runden begynte det å bli veldig mye folk i løypen og på drikkestasjonene i tillegg til et smalt trangt parti over broen der det ble en del kø. Nå begynte også varmen å gjøre seg gjeldende. Farten gikk ørlite ned og pulsen gikk sakte opp, men dette hadde jeg beregnet veldig bra med intensiteten i starten.
Tredje runde, enda litt mer kaos enn andre runde, men nå var det jo ikke så langt igjen :)
Pulsen var nå veldig høy og helt på grensen, det var ikke så mye mer å hente de siste 1,5km, men klarte noen få sekunders fartsøkning.
Løpeløypen var definitivt lang nok i år, over 2 minutters forbedring når løypa i tillegg var 3-400m lengre enn i 2014! Disponeringen, forbedringen og prestasjonen er jeg veldig fornøyd med. 1:27:16 er den nest raskeste halvmaratontiden jeg har hatt til nå!
Dette gjorde at jeg beholdt plasseringen min i klassen, altså 5.plass(av ca 500stk), og klatret 10 plasser på totalrankingen (51 av ca 3000stk) pga løpeetappen.
Totaltiden ble 4:31:04. 23 sekunder bak tiden i fjor, med litt forandring i løype og forhold.
Mine resultater: Klikk her!
Målet var topp 6 i min klasse og direkte kvalifisering til Ironman 70.3 VM i Zell am See 30.august! Med 5.plass, klarte jeg jo det med "god" margin :)

Definitivt en av de beste prestasjonene jeg har hatt med en god plan og solid gjennomføring av plan med en veldig god følelse hele veien!


En super duper takk til:
- 2XU for topp utstyr (Blandt annet svømmetiden snakker for seg selv!)
- Til mine gode trenere og rådgivere i en travel hverdag, ingen nevnt ingen glemt :)
- Og ikke minst min kjære kone Guppi som alltid støtter meg og hjelper til med å legge best mulig til rette for meg :)

Videre fremover:
Etter konkurransen har det vært litt restitusjon kombinert med en liten forkjølelse. Når det var under kontroll så er nå forberedelsene til resten av sesongens mål i full gang med litt mindre fokus på Ironman70.3 Kraichgau siden jeg nå allerede er kvalifisert til VM i Ironman 70.3 den 30.august. Hovedfokuset i treningen min nå er mot ITU langdistanse VM i Sverige siste helgen i juni. 4km svøm, 120km sykkel og 30km løp blir en veldig spennende distanse å prøve ut :)

fredag 8. mai 2015

IM70.3 Mallorca - Mine mål og LIVE! oppdatering

Da er det klart for en flott konkurranse i fint vær. Det blir nok litt bølger på svømmedelen og en del motvind siste halvdel av sykkeletappen, men det skal gå fint :)
Mitt bidrag i konkurransen her i fjor er jeg veldig fornøyd med og det vil være en mal for årets plan.
Klikk her for splitt tider fra 2014!
Tidene vil ikke være veldig førende for meg da det er mye som spiller inn, spesielt vind, varme og evt små endringer i løypene. Men om det skulle bli noenlunde like forhold som i fjor, så satser jeg på å forbedre sykkel og løpedelen litt i år.
Førende for meg er å jobbe jevnt, kontrollert og spise/drikke riktig og tilstrekkelig for å prestere hele veien. Målet er å komme innen topp 6 i klassen min, men tviler på at jeg blir veldig misfornøyd så lenge jeg gjør mitt beste og det ikke er godt nok :) Dette er jo så kjekt og spennende uansett :)

For å følge konkurransen LIVE!, klikk her!

Jeg deltar i klassen 35-39 år, så hvis du velger det og herrer/male, får du opp hvordan jeg ligger plassert ved de ulike sjekkpunktene i løypa i forhold til de andre i klassen min.

Mitt startnummer (bib): 2419
For å se kun meg, klikk her!

Proffene starter allerede 07:55. Min pulje starter ikke før 08:55, så de første oppdateringene for meg kommet nok ikke før ca 09:30

Konkurranseplanen for første del av sesongen 2015 er i boks

Endelig har jeg fått bekreftelse på at planen min for første del av sesongen kan gjennomføres så lenge noe uforutsett ikke dukker opp :)


Allerede i morgen 9.mai er det klart for en gjenganger og dette blir kanskje den viktigste konkurransen i år for å kunne gjennomføre andre del av sesongen som ønsket.
I morgen er det fjerde gang på rad jeg stiller til start i Ironman 70.3 Mallorca.
Ironman 70.3 er en halv Ironmandistanse med 1.9km svøm-90km sykkel-21.1km løp.
Et av sesongens store mål er å få delta i Ironman 70.3 VM i Zell am See ( 1.9km svøm-90km sykkel-21.1km løp) i slutten av august. For å komme dit må en kvalifisere seg og første mulighet kommer i Mallorca, verdens største Ironmankonkurranse i antall deltagere. Antall deltakere og at VM i år skal være i Europa i år gjør ikke kvalifiseringen lett, men jeg skal gjøre det jeg har trent på, så vil det vise seg om dagsformen er god og om forarbeidet er godt nok.
Selv med min gode gjennomføring i Mallorca i fjor, så vil nok ikke dette være godt nok i år.
En ting er at nivået i triathlon øker for hvert år og veldig mange legger ned utrolig mange treningstimer for å prestere.
Jeg kom inn som nr 10 i min klasse og nr 64 av over 3000 deltagere totalt i 2014. Kun de 6 beste fikk automatisk tilbud om VM plass. Jeg fikk også tilbud om plass da noen av de før meg takket nei. (VM i fjor var i Canada). Min prestasjon i 2014: Klikk her!
Når VM i år er i Europa, så er det mye lettere og billigere for de fleste å reise og da kommer nok dessverre ikke en 10.plass i klassen til å være godt nok. Det vil også si at jeg må prestere veldig bra allerede 9.mai i år og dårligere enn nr 6 i min klasse vil i utgangspunktet ikke være godt nok (Ca 550 er påmeldt i min klasse). Jeg har jobbet målrettet og hardt for å få dette til i år med litt margin, så får vi se om jeg har en god dag og om det er godt nok. Jeg har troen, ellers ville jeg ikke vært her!

Neste konkurranse i år er Ironman 70.3 i Kraichgau, Tyskland, den 6.juni ( 1.9km svøm-90km sykkel-21.1km løp). Om jeg ikke skulle klare kvalifiseringen i Mallorca, så har jeg en mulighet også her. Når det er sagt, så har denne konkurransen også mulighet for kvalifisering til både halv Ironman (70.3) VM og full Ironman VM i Hawaii til høsten, så jeg tror nok at det stiller veldig mange sterke utøvere til start også her med stor rift om kvalifiseringsplassene.

Den tredje konkurransen i første del av sesongen fikk jeg bekreftet deltagelse på sist uke.
Dette blir en veldig spennende konkurranse. Det er deltagelse i ITU langdistanse VM som går av stabelen 27.juni i Motala, Sverige. Distansen er veldig spennende og en plass mellom halv og full Ironman. Distansene i ITU fulldistanse VM er: 4km svøm-120km sykkel-30km løp. Litt lengre enn min favoritt konkurranseform, men en spennende utfordring :)

Så får vi se hvilke konkurranser det blir i del to av sesongen avhengig av prestasjonene mine i første del :) Endelig er sesongen her :)

Lite bilder, men har litt problemer med å legge inn bilder fra min iPad. Følg gjerne @team.ra på instagram for hyppigere oppdateringer og bilder :)

mandag 27. april 2015

Bryne Treningsduathlon 21.04.15

Etter noen tilbakesteg i mars måned var det endelig min tur til å teste farten i kroppen etter å ha sett så mange andre konkurrere i løp og temporitt.
21.april var det duket for treningsduathlon med Bryne triathlon. En flott gjennomkjøring før min nært forestående triathlonsesong.
Løypene var de samme som i fjor, men med mulighet for en litt lengre og mer kupert sykkelløype for de som ønsket det.
Sjekk den spreke og glade gjengen :)
Siden det var trening, så kunne en velge alle mulige slags varianter innen løp-sykkel-løp. 4km-22km-4km, 4km-22km-8km, 4km-28km-4km eller den lengste som jeg valgte 4km-28km-8km.
Brynegjengen har fått et veldig profft opplegg som gjør det enkelt å holde oversikt over tider for alle deltagerne. Hele 26stk stilte til start og alle fikk hvert sitt startnummer som ble registrert på en app.
Dermed var altså alle tidene tilgjengelig på nett umiddelbart etter fullført løp. Veldig bra for deltagere og veldig bra for å lette registreringen for de frivillige som hjelper til. Skilt i sykkelløypa var også satt opp!  Tommel opp :)

Alle resultater (Lang distanse står som notat for de som syklet 28km, så må en endre i "drop down" for de ulike distansene.)
Klikk her for resultatlister!

Løpet mitt: Litt lite oppvarming, superrask første 4km med 2 andre, masse vindtrening i sykkelløypa og 8 km solid og i kontrollert fart. Det ble en topp gjennomføring og jeg gleder meg til resten av sesongen :)

lørdag 7. mars 2015

Egersund halvmaraton og 10km - 2015

Mildt, tidvis regn og litt vind. Altså flotte løpeforhold under 2015 utgaven av Egersund halvmaraton.

Klar for ny formtest og dagens hovedmål var ny pers. Ikke så ofte en kan bestille det på forhånd, men hadde tro på at det var mulig om jeg hadde en god dag og at forholdene var gode.
Forrige pers: 1.27.50 under Hålandsvannet halvmaraton i April 2014.

Min statistikk fra tidligere Egersund halvmaraton:
2011 - 1:37:41
2013 - 1:33:49
2014 - 1:28:22

Jeg satt på med Svein Bjarte i godt selskap til og fra Egersund. Veldig godt å kunne slappe av på veien hjem :)

Jeg satset på halvmaraton med pers og Svein Bjarte 10km under 40min.

Forholdene var som nevnt gode og jeg fikk et jevnt og godt samarbeid hele veien til mål med Sindre Jørgensen, takk for turen. Vi krysset mållinjen sammen, begge med ny pers på 1.25.01.
Med tanke på statistikken fra mine deltakelser i Egersund, så har jeg en del å jobbe med til neste år for å fortsette trenden :)

Svein Bjarte hadde klart sin 10km på 39:59 :) Det må vi si er godt levert av Tempo Triathlon Club :)


Ser vi ikke fornøyde ut?


Ellers også mange supergode resultater av mine løpevenner fra Spirit.

Sjekk artikler og alle resultater her:

Artikkel, bilder og resultater på nettsiden til Spirit: Klikk her!

Artikkel, bilder og resultater i lokalavisen Dalane Tidene: Klikk her!


NB! Husk Spirit sitt arrangement, Hålandsvannet halvmaraton og 7km, lørdag 11.april.

Påmelding og annen info: Klikk her!

2015 godt i gang - Solastranden halvmaraton og 10km

Stormfull dag i januar, nærmere bestemt 17.januar. Det var tøffe forhold, men det stoppet ikke smilene :)

Jeg og Guppi stilte begge til start på 10kmJeg fikk tiden 39:04 og 6.plass totalt. Guppi med super støtte fra Vibeke Steffensen inn til ny pers på 52:34

Mange bilder av flotte folk: Klikk her!

Alle resultater: Klikk her!