Instagram: @team.ra

fredag 8. mai 2015

Konkurranseplanen for første del av sesongen 2015 er i boks

Endelig har jeg fått bekreftelse på at planen min for første del av sesongen kan gjennomføres så lenge noe uforutsett ikke dukker opp :)


Allerede i morgen 9.mai er det klart for en gjenganger og dette blir kanskje den viktigste konkurransen i år for å kunne gjennomføre andre del av sesongen som ønsket.
I morgen er det fjerde gang på rad jeg stiller til start i Ironman 70.3 Mallorca.
Ironman 70.3 er en halv Ironmandistanse med 1.9km svøm-90km sykkel-21.1km løp.
Et av sesongens store mål er å få delta i Ironman 70.3 VM i Zell am See ( 1.9km svøm-90km sykkel-21.1km løp) i slutten av august. For å komme dit må en kvalifisere seg og første mulighet kommer i Mallorca, verdens største Ironmankonkurranse i antall deltagere. Antall deltakere og at VM i år skal være i Europa i år gjør ikke kvalifiseringen lett, men jeg skal gjøre det jeg har trent på, så vil det vise seg om dagsformen er god og om forarbeidet er godt nok.
Selv med min gode gjennomføring i Mallorca i fjor, så vil nok ikke dette være godt nok i år.
En ting er at nivået i triathlon øker for hvert år og veldig mange legger ned utrolig mange treningstimer for å prestere.
Jeg kom inn som nr 10 i min klasse og nr 64 av over 3000 deltagere totalt i 2014. Kun de 6 beste fikk automatisk tilbud om VM plass. Jeg fikk også tilbud om plass da noen av de før meg takket nei. (VM i fjor var i Canada). Min prestasjon i 2014: Klikk her!
Når VM i år er i Europa, så er det mye lettere og billigere for de fleste å reise og da kommer nok dessverre ikke en 10.plass i klassen til å være godt nok. Det vil også si at jeg må prestere veldig bra allerede 9.mai i år og dårligere enn nr 6 i min klasse vil i utgangspunktet ikke være godt nok (Ca 550 er påmeldt i min klasse). Jeg har jobbet målrettet og hardt for å få dette til i år med litt margin, så får vi se om jeg har en god dag og om det er godt nok. Jeg har troen, ellers ville jeg ikke vært her!

Neste konkurranse i år er Ironman 70.3 i Kraichgau, Tyskland, den 6.juni ( 1.9km svøm-90km sykkel-21.1km løp). Om jeg ikke skulle klare kvalifiseringen i Mallorca, så har jeg en mulighet også her. Når det er sagt, så har denne konkurransen også mulighet for kvalifisering til både halv Ironman (70.3) VM og full Ironman VM i Hawaii til høsten, så jeg tror nok at det stiller veldig mange sterke utøvere til start også her med stor rift om kvalifiseringsplassene.

Den tredje konkurransen i første del av sesongen fikk jeg bekreftet deltagelse på sist uke.
Dette blir en veldig spennende konkurranse. Det er deltagelse i ITU langdistanse VM som går av stabelen 27.juni i Motala, Sverige. Distansen er veldig spennende og en plass mellom halv og full Ironman. Distansene i ITU fulldistanse VM er: 4km svøm-120km sykkel-30km løp. Litt lengre enn min favoritt konkurranseform, men en spennende utfordring :)

Så får vi se hvilke konkurranser det blir i del to av sesongen avhengig av prestasjonene mine i første del :) Endelig er sesongen her :)

Lite bilder, men har litt problemer med å legge inn bilder fra min iPad. Følg gjerne @team.ra på instagram for hyppigere oppdateringer og bilder :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar