Instagram: @team.ra

onsdag 27. mai 2015

Race report IM70.3 Mallorca 2015

YES! IM70.3 WC Zell am See, here we come!

For et fantastisk sted å begynne Triathlonsesongen. Det var en nydelig uke i sommervarmen sammen med min kjære Guppi :)
Litt uvant å kutte ned på treningen for å bygge overskudd etter flere gode treningsmåneder der kun et par uker har vært redusert på grunn av skader.
Vel overskudd må til og jeg føler at jeg traff veldig bra denne gangen. Jeg var litt usikker de siste dagene da jeg begynte å bli litt slapp og følte at jeg begynte å legge på meg, men det er visstnok sånn det skal føles.
Siden vi kom ned til Alcudia noen dager før konkurransen så hjalp dette litt til å venne meg til varmen, skulle nok gjerne kommet enda tidligere for å være helt akklimatisert. Det er en tøff påkjenning for en nordisk kropp å komme fra surt vårvær til å konkurrere med rimelig høy intensitet i ca 25 varmegrader (i skyggen).
Dette var 4de året på rad jeg er på Mallorca for denne konkurransen og det er stor sjanse for at det blir flere :)
Løypene begynner jeg å bli godt kjent med og det har ikke vært så store forandringer i disse gjennom årene, hovedtrekkene er de samme.
Årets konkurranse.
Planen var lagt, målet satt og selv om jeg siktet litt høyt, så hadde jeg også tro på at jeg med en bra kunne oppnå det. Derfor ville jeg også publisere målet på forhånd. For å gjøre det litt mer virkelig liksom :)
Målet kan du lese her: Klikk her!
Svøm 1.9km:
IM 70.3 Mallorca har gjort en fantastisk forbedring fra tidligere. De har laget enda flere startpuljer for at deltakerne skal få en bedre svømmeopplevelse og mindre kaos i starten av konkurransen. Ca 2-300 stk pr start mot det dobbelte tidligere år. Stor tommel opp :)
Dette er jo min sterkeste disiplin og svømmingen gikk også som forventet veldig bra. Det kunne nok gått enda bedre om vi ikke hadde måtte svømme sikksakk gjennom tidligere puljer. For min klasse som var de jeg "egentlig" konkurrerte med, hadde alle samme utgangspunkt, så ble det jo stort sett likt for alle.
Svømte på 24:57 og på planen. Opp av vannet som nummer 3 i min klasse av ca 500 stk som startet.
Skiftesonen, T1, gikk også greit, men jeg prioriterte som vanlig et par ekstra sekunder på litt solkrem.

Sykkel, 90km:

Jeg er fornøyd med prestasjonen, men det er her jeg taper mest denne gangen.
Første halvdel gikk veldig bra selv om det var så utrolig mye folk å sykle forbi i løypa.
Andre halvdel var det mindre kaos, men fortsatt mange å passere. Det meste av tidstapet fra tidligere kom nok i andre halvdel. Grunnen til dette var lik for alle som startet samtidig med meg og det var en del motvind. Denne var nok litt bedre for de som startet en time tidligere. Det var også et parti på noen km med veldig dårlig asfalt som en måtte ta hensyn til.
Form-messig så følte jeg meg sterk og kontrollert hele veien, men jeg var gjerne litt defensiv de siste 15-20km for å ikke slite ut beina før løpeetappen.
2:32:54, og ca 5min dårligere en hva jeg ville trodd, men plasseringsmessig var jeg nå nr 5, så det var nok flere som tapte litt tid til forholdene.
Skiftesonen, T2, gikk også helt fint. Litt ekstra solkrem, men var ikke nøye nok på baksiden og ble brent på "vingene".

Løp 21.1km:
Tre drikkestasjoner i løpet av runden på 8km var veldig bra. Rundene var på 8+8+5.1km. Det var en del 90grader og 180grader vendinger i løypen som ellers er helt flat foruten en veldig liten bro.
En god start, veldig kontroller, da jeg visste at varmen ønsket å bestemme. Første runde på 8km var stort sett grei.
Andre runden begynte det å bli veldig mye folk i løypen og på drikkestasjonene i tillegg til et smalt trangt parti over broen der det ble en del kø. Nå begynte også varmen å gjøre seg gjeldende. Farten gikk ørlite ned og pulsen gikk sakte opp, men dette hadde jeg beregnet veldig bra med intensiteten i starten.
Tredje runde, enda litt mer kaos enn andre runde, men nå var det jo ikke så langt igjen :)
Pulsen var nå veldig høy og helt på grensen, det var ikke så mye mer å hente de siste 1,5km, men klarte noen få sekunders fartsøkning.
Løpeløypen var definitivt lang nok i år, over 2 minutters forbedring når løypa i tillegg var 3-400m lengre enn i 2014! Disponeringen, forbedringen og prestasjonen er jeg veldig fornøyd med. 1:27:16 er den nest raskeste halvmaratontiden jeg har hatt til nå!
Dette gjorde at jeg beholdt plasseringen min i klassen, altså 5.plass(av ca 500stk), og klatret 10 plasser på totalrankingen (51 av ca 3000stk) pga løpeetappen.
Totaltiden ble 4:31:04. 23 sekunder bak tiden i fjor, med litt forandring i løype og forhold.
Mine resultater: Klikk her!
Målet var topp 6 i min klasse og direkte kvalifisering til Ironman 70.3 VM i Zell am See 30.august! Med 5.plass, klarte jeg jo det med "god" margin :)

Definitivt en av de beste prestasjonene jeg har hatt med en god plan og solid gjennomføring av plan med en veldig god følelse hele veien!


En super duper takk til:
- 2XU for topp utstyr (Blandt annet svømmetiden snakker for seg selv!)
- Til mine gode trenere og rådgivere i en travel hverdag, ingen nevnt ingen glemt :)
- Og ikke minst min kjære kone Guppi som alltid støtter meg og hjelper til med å legge best mulig til rette for meg :)

Videre fremover:
Etter konkurransen har det vært litt restitusjon kombinert med en liten forkjølelse. Når det var under kontroll så er nå forberedelsene til resten av sesongens mål i full gang med litt mindre fokus på Ironman70.3 Kraichgau siden jeg nå allerede er kvalifisert til VM i Ironman 70.3 den 30.august. Hovedfokuset i treningen min nå er mot ITU langdistanse VM i Sverige siste helgen i juni. 4km svøm, 120km sykkel og 30km løp blir en veldig spennende distanse å prøve ut :)

fredag 8. mai 2015

IM70.3 Mallorca - Mine mål og LIVE! oppdatering

Da er det klart for en flott konkurranse i fint vær. Det blir nok litt bølger på svømmedelen og en del motvind siste halvdel av sykkeletappen, men det skal gå fint :)
Mitt bidrag i konkurransen her i fjor er jeg veldig fornøyd med og det vil være en mal for årets plan.
Klikk her for splitt tider fra 2014!
Tidene vil ikke være veldig førende for meg da det er mye som spiller inn, spesielt vind, varme og evt små endringer i løypene. Men om det skulle bli noenlunde like forhold som i fjor, så satser jeg på å forbedre sykkel og løpedelen litt i år.
Førende for meg er å jobbe jevnt, kontrollert og spise/drikke riktig og tilstrekkelig for å prestere hele veien. Målet er å komme innen topp 6 i klassen min, men tviler på at jeg blir veldig misfornøyd så lenge jeg gjør mitt beste og det ikke er godt nok :) Dette er jo så kjekt og spennende uansett :)

For å følge konkurransen LIVE!, klikk her!

Jeg deltar i klassen 35-39 år, så hvis du velger det og herrer/male, får du opp hvordan jeg ligger plassert ved de ulike sjekkpunktene i løypa i forhold til de andre i klassen min.

Mitt startnummer (bib): 2419
For å se kun meg, klikk her!

Proffene starter allerede 07:55. Min pulje starter ikke før 08:55, så de første oppdateringene for meg kommet nok ikke før ca 09:30

Konkurranseplanen for første del av sesongen 2015 er i boks

Endelig har jeg fått bekreftelse på at planen min for første del av sesongen kan gjennomføres så lenge noe uforutsett ikke dukker opp :)


Allerede i morgen 9.mai er det klart for en gjenganger og dette blir kanskje den viktigste konkurransen i år for å kunne gjennomføre andre del av sesongen som ønsket.
I morgen er det fjerde gang på rad jeg stiller til start i Ironman 70.3 Mallorca.
Ironman 70.3 er en halv Ironmandistanse med 1.9km svøm-90km sykkel-21.1km løp.
Et av sesongens store mål er å få delta i Ironman 70.3 VM i Zell am See ( 1.9km svøm-90km sykkel-21.1km løp) i slutten av august. For å komme dit må en kvalifisere seg og første mulighet kommer i Mallorca, verdens største Ironmankonkurranse i antall deltagere. Antall deltakere og at VM i år skal være i Europa i år gjør ikke kvalifiseringen lett, men jeg skal gjøre det jeg har trent på, så vil det vise seg om dagsformen er god og om forarbeidet er godt nok.
Selv med min gode gjennomføring i Mallorca i fjor, så vil nok ikke dette være godt nok i år.
En ting er at nivået i triathlon øker for hvert år og veldig mange legger ned utrolig mange treningstimer for å prestere.
Jeg kom inn som nr 10 i min klasse og nr 64 av over 3000 deltagere totalt i 2014. Kun de 6 beste fikk automatisk tilbud om VM plass. Jeg fikk også tilbud om plass da noen av de før meg takket nei. (VM i fjor var i Canada). Min prestasjon i 2014: Klikk her!
Når VM i år er i Europa, så er det mye lettere og billigere for de fleste å reise og da kommer nok dessverre ikke en 10.plass i klassen til å være godt nok. Det vil også si at jeg må prestere veldig bra allerede 9.mai i år og dårligere enn nr 6 i min klasse vil i utgangspunktet ikke være godt nok (Ca 550 er påmeldt i min klasse). Jeg har jobbet målrettet og hardt for å få dette til i år med litt margin, så får vi se om jeg har en god dag og om det er godt nok. Jeg har troen, ellers ville jeg ikke vært her!

Neste konkurranse i år er Ironman 70.3 i Kraichgau, Tyskland, den 6.juni ( 1.9km svøm-90km sykkel-21.1km løp). Om jeg ikke skulle klare kvalifiseringen i Mallorca, så har jeg en mulighet også her. Når det er sagt, så har denne konkurransen også mulighet for kvalifisering til både halv Ironman (70.3) VM og full Ironman VM i Hawaii til høsten, så jeg tror nok at det stiller veldig mange sterke utøvere til start også her med stor rift om kvalifiseringsplassene.

Den tredje konkurransen i første del av sesongen fikk jeg bekreftet deltagelse på sist uke.
Dette blir en veldig spennende konkurranse. Det er deltagelse i ITU langdistanse VM som går av stabelen 27.juni i Motala, Sverige. Distansen er veldig spennende og en plass mellom halv og full Ironman. Distansene i ITU fulldistanse VM er: 4km svøm-120km sykkel-30km løp. Litt lengre enn min favoritt konkurranseform, men en spennende utfordring :)

Så får vi se hvilke konkurranser det blir i del to av sesongen avhengig av prestasjonene mine i første del :) Endelig er sesongen her :)

Lite bilder, men har litt problemer med å legge inn bilder fra min iPad. Følg gjerne @team.ra på instagram for hyppigere oppdateringer og bilder :)