Instagram: @team.ra

mandag 24. november 2014

Garmin FR 920 XT - Endelig

Må si jeg satt å studerte hvor mange av skiløperne i sist helgs åpningsrenn som var så heldige å allerede hadde fått denne nye Garmin utgaven.
I dag var det min tur, det lønner seg å ha gode kontakter!!! Julaften kom en måned tidligere i år for meg og dette må da være en av de mest ettertraktede julegavene til en triathlet + mange andre i år? Jeg ble i alle fall glad :) Endelig kom den nye treningsklokka mi og jeg ser virkelig frem til å utforske denne i tiden fremover.
Jeg har heldigvis vært frisk en stund nå og stemmen fungerer så langt bra. Ny kontroll på fredag :) Treningen for ny sesong er i full gang og jeg gleder meg til å utforske den nye klokka mi på veien mot min beste triathlonsesong ever! Watch out 2015, here I come :)

Garmin FR 910 XT har vært veldig bra for mitt "behov", så det er et bra utgangspunkt for oppfølgeren Garmin FR 920 XT.
Det jeg kan si er at den er mye mindre en forgjengeren, kul og kan nå også brukes som vanlig klokke med en del utenomsportslige funksjoner. Klokken kommer også i Hvit/Rød look :)
Jeg skal ikke skrive så masse om selve funksjonene til klokka, for du finner garantert det meste av usensurert info om den her:
- The New Garmin FR920XT Triathlon Watch: Everything you ever wanted to know

- Garmin Forerunner 920XT In-Depth Review

onsdag 19. november 2014

Hulderrittet 2014 - Guppi

Terrengrittet kun for jenter, www.hulderrittet.no
Dette ble Guppi sitt første ritt på terrengsykkelen. Hun gjorde en topp gjennomføring og fikk virkelig utfordret seg selv. For min del var løypen veldig publikumsvennlig med sykkel og fotoapparat.


Resultater fra rittet: Klikk her!

Masse bildet fra rittet: http://hulderrittet.no/foto/

Ironman 70.3 Haugesund 2014

Det er en stund siden "årets hovedmål" ble gjennomført og med mye sykdom og 1000vis av andre prioriteringer, så har blogg fått være blogg. Bloggen fungerer jo som en liten dagbok å se tilbake på, så jeg skal prøve å sette sammen noen innlegg fra de av konkurransene jeg har deltatt i etter Haugesund

Når Haugesund stod for tur, så hadde jeg jo et lite håp om at formen var nesten der jeg slapp den 5 uker tidligere, men det var ikke tilfelle.
Jeg var ikke frisk i Haugesund, i all hovedsak bronkitt, og med avsluttet antibiotikakur dagen før konkurransen var ikke dette en suksess. Det skulle gå enda 3 uker etter Haugesund før jeg kom litt igang med noenlunde normal trening igjen.
Sykdom juni og juli må vel sies å ha utartet seg til den kjedeligste triathlonsesongen jeg har hatt. Sesongen begynte tidlig og veldig bra, det tar jeg med meg.
Foto: Guppi Singh
Haugesund
Fantastisk stemning og utrolig mange kjente. Kjedelig igjen å ikke kunne snakke så mye pga jeg også hadde problemer med stemmebandet, men kjekt å se alle :)
Nok en flott gjennomføring med ny pers på Guppi i Irongirl 5km løp.
Jeg var seedet til NM topp 15 start og fikk starte med proffene. Kult, men dessverre ga ikke dette meg så mange fordeler som det kunne gjort på en super dag.
Svømmingen.
Tungt og ingen oppvarming i vannet, måtte slite hele veien.
1900m + litt løp til tidtagermatten. Tid, 26:10. 1,5min bak målet
T1
Litt trangt på stativet og rotet litt med å få ut baggen. Tid, 2:02, som forventet.
Foto: Guppi Singh
Sykkel
Vått og kaldt. Sigepunktering som holdt til ca 35km før jeg måtte stoppe å reparere med hender som jeg nesten ikke hadde følelse i. Dette gikk greit, men mistet en gruppe med fin flyt pga dette. Foruten en periode fra 30-35km syklet jeg helt alene hele løypa. Tid, 2:29:19. Nesten 7min bak målet.
Foto: IM 70.3 Haugesund
T2
Super service fra frivillige. Tid, 1:23, akkurat som forventet.

Løp
Planen var å løpe litt raskere de to første km som var mest nedover og så legge seg på planlagt fart. Det gikk dårlig, jeg var varm, tett i brystet og beina nektet å finne flyten.
Kroppen tryglet om å si stopp etter en av to løperunder, men det skjer bare ikke!
Resten var kun vilje og en mental kamp. Takk til alle som heiet både av deltakere og gode venner som var tilskuere. Det er sjelden jeg har vært så lettet over å nå frem til mållinjen. Tid, 1:37:24
Foto: Guppi Singh
Totaltid: 4:36:19. Langt fra målet, men jeg fullførte!
Samarbeidspartnerne mine i 2XU og Sandnes Kiropraktor Klinikk har i alle fall gitt meg de beste forutsetninger i treningen mot konkurransen og under selve konkurransen. Superduper takk til dem :)

lørdag 5. juli 2014

IM Haugesund 70.3 2014 - Mine mål og følg med LIVE

Sesongens hovedmål!
Etter en trøblete juni med nok av utfordringer virker kroppen så klar som den kan bli.
Veldig usikker på hvor jeg er mht til utholdenheten for tiden med sykdomsperiode gjennomhele juni og lite trening. Jeg har i alle fall fått nok hvile denne gangen.
Jeg avslutter antibiotikakur rett før konkurransen, kuren har vært behandling mot bronkitten jeg fikk for to uker siden. Jeg har fått en cyste på stemmebandet, men det føles som at det kun skaper problemer med å snakke. Så å snakke unngår jeg så godt det lar seg gjøre og det er ikke lett med den fantastiske stemningen og alle kjente i Haugesund denne helgen. Jeg føler meg i bra form nå, det er det som teller. Nå er fokus på å gjøre oppgavene mine riktig på søndag. Takk til alle som har stått på for å lappe meg sammen og hjulpet med topp utstyr til konkurransen :)
Mine "mål" for dagen om ting stemmer. Om jeg er frisk nok og har klart å bevare noe av formen, det vil tiden på løp avsløre!
Svøm 1900m: Ca 24,5min
Sykkel 90km: Ca 2timer og 22,5min
Løp 21km: Ca 1 time og 29min
T1 og T2(skiftesoner): 3,5min
Totalt skulle det bli under 4 timer og 20minutt, så får vi se om det stemmer :)
Dette var egentlig mitt opprinnelige mål (før sykdom), og jeg vil jobbe mot det. Men lover at jeg er fornøyd hvis jeg setter pers i Haugesund (under 4:25), været er bra, utstyret fungerer og jeg har en god nok dag :)
Det startes i 5 puljer i løpet av 25 min for å unngå kaos i svømmeløypa og sykkelløypa.
En annen hyggelig nyhet for meg sånn i siste liten er at siden jeg var blant de 15 beste i langdistanse NM 2013, så da får jeg starte 08.00 sammen med de andre NM topp 15 og Proffene.
Derfor så vil ikke min plassering i Live oppdateringen min(Se link under) stemme før de andre i min aldergruppe (som starter 08.15) har passert de samme punktene i løypa som meg.
Min plassering i klassen er klar 15min etter at jeg er i mål og min plassering totalt er ikke klar før 25 min etter at jeg har kommet i mål J
Dette blir en super dag med veldig mange kjente deltakere og tilskuere :)
For de som ikke har anledning til å komme til Haugesund å se og heie, her kan du følge med hvordan det ligger an underveis i konkurransen for meg og de andre:
 Fra kl 08:30 på lørdag, følg med på LIVE oppdateringene: Klikk her!
 Mitt "bib" (startnummer) er 1368 (Starter 08:00) - Følg meg direkte!

lørdag 28. juni 2014

Stavanger Triathlon 2014 - Seier på Olympisk distanse

Endelig!
I dag var det endelig stang inn og seier på Olympisk distanse (1.5km svøm-40km sykkel-10.5km løp) under Stavanger Triathlon. Mye sykdom de siste ukene kjentes fortsatt på løpedelen, men hva gjør vel det når en kan strekke hånden i været over målstreken som raskeste person på distansen.
Foto: Guppi Singh
Et kjempearrangement av Stavanger Triathlonklubb sin arrangementskomite med Race Director - Sindre Sørensen i spissen! Flott at så mange frivillige kunne stille for å gjøre dette til en super dag. Det var en god følelse helt fra en kom om morgenen med dirigering for parkering, løypevakter i flere kryss enn jeg hadde sett for meg, motorsykkel foran første og siste rytter, utdeling av drikke, fotografer og masse smilende folk i løypa :)
Ikke det at jeg ikke er stolt over å være en del av Stavanger Triathlonklubb til vanlig, men i dag var jeg ekstra stolt over hva klubben og de frivillige har fått til :)
Jeg vil ikke begynne å nevne så mange navn, for dere har alle gjort en kjempejobb, men jeg må få rette en stoor takk til min trofaste og omsorgsfulle Guppi Ra som alltid stiller opp, både for meg og andre.
Jeg skulle så gjerne pratet masse med mange i dag og håper ikke jeg har virket hoven, men jeg sliter dessverre veldig med stemmebandet mitt for tiden...
Foto: Guppi Singh
Veldig mange sterke deltagere til start, så konkurransen var hard. Jeg kan uansett ikke gjøre stort bedre enn min kapasitet den dagen jeg konkurrerer, så da er det viktig å gjennomføre kontrollert og ikke over evne.
Foto: Guppi Singh
Foto: Hilde Anvik                    Foto: Sveinung Berge
Raskest på svøm og raskest på sykkel ga meg god margin på løp.
Når en tillegg møter konkurrentene 3 ganger i løpeløypa følte jeg meg komfortabel (Selv om det kun var på de siste 2km av 10,5km jeg følte at jeg hadde kontroll på dette). Jeg følte meg veldig tett i brystet under løpingen og det var kanskje ikke så rart når det i etterkant viste seg at jeg hadde bronkitt... Takk for all støtte og heiing underveis fra andre kjente som også deltok, det var veldig kjekt :)
Foto: Hilde Anvik
Det var utrolig kjekt å se så mange som deltar på triathlon for første gang og som jobber seg gjennom løypa steg for steg og krysser mållinjen med mestringsfølelse. Mestringsfølelse for å ha fullført en triathlon, bekjempet negative tanker underveis, bryte egne barrierer og grenser, fått dele følelsen med andre deltagere og familie, endelig nådd målet en har brukt så mye tid på å trene mot og alt dette på en nydelig solskinnsdag i Stavanger :) Nå er det tid for å sette nye mål :)

Alle resultatene fra Stavanger Triathlon 2014: Klikk Her!
(Pga problemer med noen av tidtagerbrikkene, min blandt annet, så ble ikke alle splitt-tidene registrert). Totaltiden stemmer, og det er den som teller :)

Foto: Guppi Singh 
Foto: Guppi Singh 
Foto: Guppi Singh
Mitt utstyr for dagen, mye fra mine gode samarbeidspartnere :)
Svøm:
2XU - X:3 våtdrakt og zoggs svømmebriller
Sykkel:
Klubbens Tridrakt, 2XU calf guards, 2XU startnummerbelte, Mavic TriHelium sykkelsko, Bell Javelin tempohjelm, Garmin 910XT computer og min nye CMT3 temposykkel med Zipp hjul og Stages wattmåler
Løp:
Klubbens Tridrakt, 2XU calf guards, 2XU startnummerbelte, Garmin 910XT computer, min faste signalgule Think-caps og Newton Distance Elite løpesko.

Premie for seier i Seniorklassen og Krus for raskeste tid Overall på Olympisk distanse med et lite motto i bakgrunnen :)

fredag 27. juni 2014

Reddet av Eureka - Del 1

På kjøreturen hjem fra Hove og Arendal søndag 15.juni stivnet nakken min til.
Dette var virkelig et ukjent fenomen for meg. Det føltes som jeg hadde vært i en kollisjon, men kan ikke huske at jeg har vært innblandet i noe sånn denne helga. Ille, nå ryker i alle fall konkuransen i Stavanger 22.juni. Hva med Haugesund den 6.juli? Natten var dårlig og neste morgen kunne jeg ikke løfte hodet opp av sengen uten å hjelpe til med hendene. Det var smertefullt og jeg slet med å bevege hodet.
Jeg fikk en akutt time hos kiropraktor Espen i Eureka - Sandnes Kiropraktorklinikk og han gjorde små justeringer, men han ville ikke gjøre så mye mer første gang når det var en akutt låsning. Jeg fikk beskjed om å komme tilbake neste dag. Etter jobb var det kun en ting som gjaldt og det var søvn. Jeg var våken et par timer på kvelden og så ble det mere søvn (Med dårlig kvalitet og hyppig våkning pga smertene).
Tirsdag formiddag var bedringen svært liten, men kanskje nakken var litt bedre. Ny time hos Espen, litt mer justering på nakke og øvre del av ryggen. Etter dette, EUREKA, jeg ble gradvis bedre utover dagen. På ettermiddagen fikk jeg behandling med nåler fra fysioterapeut Steffen for å løse opp i betent muskulatur. Endelig kunne jeg få en grei natt med søvn. Onsdag var bra og jeg kjente nesten ikke noe, kun litt ømhet.
Torsdag, ny sjekk hos Espen og jeg var og følte meg så godt som helt bra. Det er helt utrolig hvor raskt en kan repareres hvis en tar problemene med en gang de oppstår og har dyktige behandlere som kan faget sitt.
Stooor tommel opp til mine samarbeidspartnere :) Nå gjensto det "bare" å bli kvitt siste rest av den 2,5uker lange forkjølelsen til søndagens Stavanger Triathlon :)

onsdag 25. juni 2014

NM Olympisk Hove Triathlon 2014

En fantastisk helg på sørlandet.
En gjeng fra Stavanger Triathlonklubb reiste ned til Arendal på fredag der vi fikk overnatte i familiehytten til Thomas. Idyllisk og naturnært :) Guppi var med som support og fotograf :) Alle skulle delta på Sprint triathlon lørdag, jeg i NM olympisk på søndag og Svein Ove stilte like godt i begge konkurransene :)
Lørdag ble en lang dag. Morgenjogg med Guppi og litt svøm før vi reiste ned til Hove der resten hadde start i sprint distansen utpå ettermiddagen, etterpå var det Race briefing for NM med litt pasta.
Lite søvn natten før konkurransen og opp tidlig. Alt gikk greit og vi var klare til start. Det ble litt lite oppvarming før start på meg pga dårlig skovalg.
Grunnlaget til denne konkurransen var bra, men oppkjøringen hadde dessverre ikke vært topp med to uker forkjølelse. At jeg har vært redd for å slippe for mye opp har muligens ikke gjort sykdomsperioden noe kortere...
Det er lett å gi kroppen tid til å hente seg inn utenfor sesong, men når sesongen er i gang blir det et vanskelig puslespill... Nok om det, jeg stilte til start for at jeg mente at jeg hadde noe der å gjøre og jeg hadde veldig lyst til å få prøve meg mot de beste i min første Olympiske triathlon som attpåtil var NM.

Svømming - 1650m:
Starten er alltid hard og tøff, men i dag tok det litt lengre tid enn vanlig før jeg fikk hentet meg inn. Jeg måtte se en gruppe gli ifra i front, men kom i en gruppe på 4 som holdt godt nok tempo for meg. Når jeg så en rosa badehette, så måtte jo det være Mette Pettersen Moe og da følte jeg at det var godt nok. Litt over halvveis prøvde jeg å jobbe meg fremover, men da svarte de andre på farten og pulsen min ble for høy så jeg holdt posisjonen til land. Opp av vannet med 3 andre som nr 11. Greit nok. Tidtagermatten var ca 150m lenger oppe og jeg klokket inn på 23:27
T1:
Raskt av med våtdrakten og ut på sykkel. 1:11

Sykkel - 39km:
Dessverre ble det en litt tung start sånn at noen fikk hentet meg igjen før jeg fikk opp dampen, men de siste 2,5 av 4 runder var godkjent. 59:32
T2:
Brukte litt for lang tid i skiftesonen, men det utgjorde nok ikke forskjellen denne dagen. 1:06
Løp - 10,7km:
En tung terrengløype med flere kneiker, men underlaget er veldig skånsomt for kroppen. Jeg fant aldri flytfarten og klarte ikke få høy nok puls selv om jeg var anpusten, men siste runde løsnet det litt i alle fall. Ordinære 44:28. Løp i over 10km uten sokker i kupert terreng var ikke beina mine helt fornøyde med...


Totalt: Det ble det nr 12 i Senior NM og totalt nr 17 av alle. (En plass bedre hvis vi ser bort fra Australieneren på gjestevisitt til 5.plass).
Totaltiden ble 2:09:42 og det er bra, så jeg er fornøyd. Avstanden til 4.plass er ikke avskrekkende, 2 og 3.plass var gode og vinneren Gustav Iden lukter det verdensklasse av med nesten 15 minutt bedre tid enn meg. Det er helt rått i den løypen vi var gjennom på Hove!
For alle resultater fra helgen: Klikk her!

Arrangementet var strålende gjennomført med så mange deltagere gjennom helgen. Hove Tri kan absolutt anbefales enten du vil gjøre ditt første triathlon eller har lyst til å være med på et godt organisert arrangement i naturskjønne omgivelser.

Masse flotte bilder tatt av Guppi i løpet av helgen:
- Kort løype: Klikk her!
- NM Olympisk: Klikk her!

tirsdag 24. juni 2014

Natures Challenge 07.06.2014 - Team spirit

En litt annerledes konkurranse i forhold til hva jeg driver med til vanlig, men det er jo alltid kjekt med nye utfordringer.
Konkurransen hadde en lang og en kort løype. En kunne stille individuelt eller som lag med 3 personer.
Jeg stillte på lag med Martin og Jon i den lange løypen på 12km under navnet "Mud Monsters". Lag i denne sammenheng er ikke en etappe hver, men å gjennomføre hele løypen sammen som et lag :)
Nature's Challenge blir arrangert av Nature's gym. Løpeløypen på 12km foregår i myr, terreng og fjellsti. Underveis i løypen var det laget mange hinder av tau og stokker som skulle forseres.
Noen få av hindrene:


Jeg hadde slitt med forkjølelse hele uken og var usikker på hvordan det skulle gå. Men været var strålende og på 2 timer i terrenget ble forhåpentligvis ikke pulsen alt for høy. Jeg ville jo ikke svikte laget heller :)
Guppi stilte som vanlig opp som support og fotograf. Plutselig ble hun også løypevakt og arrangementsfotograf :) Er utrolig stolt over henne som gir så mye av seg selv for andre, et eksempel til etterfølgelse!
Selve løpet gikk bra og vi hadde en skikkelig bra laginnsats i den utfordrende løypen :)
Vi rakk å bli slitne og til slutt temmelig våte gjennom siste vannhinder :)
Vi kom på 3.plass, men første og andreplass var veldig gode og slo oss med 12-15minutter.
Tiden vår ble 2:01:43.
Sjekk det matchende outfittet til samtlige på laget: Kort lagsinglet, 2XU tights og Inov8 X-talon212 løpesko :)


For alle resultatene: Klikk her!

For å se alle bildene Guppi tok denne dagen: Klikk her!

torsdag 12. juni 2014

Carbon Manufaktur Trust - CMT3

Dette er merket på min nyeste tempo/triathlon sykkel.
I jakten på ny sykkel fikk jeg et godt tilbud på denne sykkelen, og den var vanskelig å si nei til selv om jeg kun hadde sett den på bilder :) Jeg fikk satt sammen sykkelen etter IM 70.3 Mallorca og har nå fått tid til å teste den ut og gjort meg kjent med den. Sykkelen er lekker, aerodynamisk og godt utstyrt! Styretapen ble litt mørk, men ellers matcher fargene fint med sko og klubbtøy :)

Den største utfordringen med å bytte konkurransesykkel var egentlig ikke sykkelen i seg selv, men all min verdifulle wattdata.

På min "gamle" sykkel hadde jeg installert en helt super 10speed SRAM Red Quarq wattkrak som jeg hadde opparbeidet meg to sesonger med god wattdata på.
På min nye CMT3, TE QUIAERO PRO, valgte jeg 11speed girsystem. Ultegra 6800.
Da jeg ikke kunne bruke min SRAM på mitt nye girsystem, så valgte jeg å prøve ut Stages sin wattmåler.
Data jeg får fra Stages-måleren stemmer ikke overens med mine tidligere data fra Quarq. Jeg har nå jobbet iherdig for å samle litt datagrunnlag til å kunne ha som veiledning til de kommende konkurransene. Jeg håper bare nå at stages-måleren er stabil selv om den viser andre verdier enn quarq.

Jeg bestilte også høyprofil hjul som er veldig lette og med gode nav, men for flatere løyper og litt vind så sverger jeg til ZIPP platehjul og ZIPP 808 fremme :)
En del nye løsninger for meg på denne sykkelen:
- Stages wattmåler (Måler kun på venstre fot og viser litt lave verdier. Men den virker stabil og det er det viktigste!)
- 11s girsystem (Genialt, men kostbart å skifte hjulparken)
- TRP bremser (Det tok litt tid å bli kjent med stramming og justering, men veldig gode bremser til karbonhjul)
- Setelås (Superenkel løsning for bytte av sete og justering av vinkel, men litt vanskelig å få det festet godt nok sånn at vinkelen ikke endrer seg under en sykkeltur...)
- Kortere krankarm (Har gått ørlite ned på lengden i håp om å eliminere små kneplager og få bedre kontakt i tråkket)
- Styre med integrert stem (Stilig og bra, spesielt for temposykling med regler. Savner å kunne justere litt på vinkelen til triathlon)
- Supert Fizik sete (Min favoritt til nå, spesielt med tanke på fravær av gnagsår :)
Mer om CMT3 og syklene de fører kan dere finne her: http://www.cmt3bikes.com/

onsdag 4. juni 2014

Planen for juni 2014

4.juni er det temporittet Bue-Bryne - Håper på en god økt i en rask løype
Natten startet med sår hals, rennende nese og feber. Dvs. jeg valgte å ikke stille i konkurransen for å gi kroppen tid til å restituere seg for å prestere i de kommende konkurransene.

7.juni skal jeg delta i 3-manns lag på 12km løypa under Nature's Challenge. Satser på en super kondisjon og styrkeøkt. Hovedmålet er å holde meg frisk, ikke få strekk eller andre skader samtidig som jeg har det gøy i gjørma med Jon og Martin :)

15.juni Hove Triathlon - NM i Olympisk distanse. 1650m svøm-39km sykkel-10.8km løp
Mange sterke utøvere, men jeg håper å komme innenfor topp 10.

18.juni er det temporittet Velux tempo på 22km

22.juni Stavanger Triathlon - Olympisk distanse. 1500m svøm-39km sykkel-10km løp . Her er fokuset å kjøre jevnt og solid uten å gå helt i kjelleren. Jeg håper det går greit å holde litt tilbake på hjemmebane, men det blir nok vanskelig om det ligger an til en plass på pallen. Vi får se :)

Etter dette er det fokus og oppkjøring mot årets største mål: Ironman 70.3 i Haugesund 6.juli som også er NM i langdistanse Triathlon.

Oppsummering Mai 2014

Pers som bestilt, triathlon, færre konkurranser, utesvøm og to treningstriathlon.
Mai ble nok en topp måned og siste runde med trening mht noe særlig progresjon.

Konkurranser:
Mairittet - 1.mai
Undheimsløpet - 3.mai, Pers var planlagt og kom som bestilt
Ironman 70.3 Mallorca - 10.mai, Solid gjennomføring og solid pers i alle disipliner
KCC Lagtempo - 27.mai, super laginnsats og 4.plass til laget.

Etter Mallorca ble det rolig i 1,5 uke etterfulgt av 1,5 uke med trening, årets første løpetur rundt Lifjellet og 2 stk treningstri.Totalt denne måneden med trening og konkurranser:
Svømming - 28.9 km på 8:11:41
Sykling - 846 km på 28:58:53
Løping - 94.1 km på 8:07:57
Styrke/Core/Balanse/Stretch - 51:00
Totalt - 969km på 46:10:00. Dette er fordelt på 55 "økter" totalt (11 dager med flere økter i ulik disiplin). Det ble totalt 3 fridager fra trening i mai.

Fremover blir det å opprettholde grunnlaget og terpe på fart og teknikk :)