Instagram: @team.ra

fredag 23. mai 2014

Melsvatnet treningstriathlon 22.05.14

En glad gjeng fra Bryne og omegn med interesse for triathlon kjører felles treninger året gjennom. Nå når utesesongen er godt i gang, har de også startet med treningstriathlon. Her er alle som ønsker å trene/prøve triathlon velkomne. Dette er et supplement til Stavanger Triathlonklubb sine treningstriathlon, gjennomføres hver 14 dag og kolliderer sjelden med Stavanger Triathlonklubb sitt treningstriathlon på Ganddal.
Melsvatnet treningstriathlon var arrangert første gang 29.april 2014 og er veldig enkelt lagt opp.
Heldigvis for noen av oss, så er dette uformelt, og vi som kun rakk frem 10 minutt før planlagt start, fikk tid til å gjøre oss klare før starten gikk :)
Først et lagbilde i solen
Svømming:
Svømmingen foregår i Melsvatnet og er foreløpig kun rett over til andre siden(til en stor stein) og rett tilbake. Med 13stk til start gikk det fint og det ble ingen møtekollisjoner som jeg hørte om :)
Med de 2 nylig innkjøpte bøyene så blir det sikkert en flott rundløype som kan svømmes 1 eller 2 runder utfra hvilken distanse en ønsker å prøve.
Slik løypen var i dag så var svømmeløypen ca 770m på min klokke fra start og opp til vannkanten.
GPS på klokka(bilde under) var ikke helt synkronisert ved start og startet litt sent (vi startet i vannet, men ikke fullt så langt ute). Distansen skal stemme bra med andres målinger.
En super ting med Melsvatnet er at det ikke er dypt (Maks 2,5m blir det sagt). Og det gjør at vannet lett og raskt varmes opp av solen. Vi fikk beskjed om at det var 16grader i vannet før start og det tror jeg ikke var langt fra sannheten. Flott svømmetemperatur og ingen problem med å svømme distansen uten noe ekstra neopren på hode, hender og føtter.

T1 og Sykling:
Da det er litt å holde styr på for tidtager/sykkelvakt ble skiftetiden(T1) inkludert i sykkeltiden for lettere oversikt.
Sykkelløypen er samme runde som brukes av Bryne CK i temporittet Tempo Velux. Flott vei, litt kupert over ca 22.1km og denne dagen var det virkelig mye vind, men i en rundløype får en jo vind fra alle kanter og det er jo likt for alle :)
Løypen er veldig trygg. Det er nesten utelukkende høyresvinger foruten start/mål og ved Time kirke. Veien er lite traffikkert. En kjører ut på forkjørsvei noen ganger, men så lenge en bruker hodet og følger trafikkreglene er dette en super løype som også kan gjøres 2 ganger for de som vil ha litt mer distanse.

T2 og Løping:
Skiftetiden(T2) ble inkludert i tid på løp.
Flott rundløype på grus rundt Melsvatnet. Løypen er litt kupert fra 0,5-1,5km og er en fin avveksling.
Noen løp 1 runde på nesten 3,9km mens resten tok to runder rundt vannet (litt under 7,8km). Her kan en også supplere med flere runder om en ønsker lengre distanse.
Flott innsats av deltagerne og flott at det stiller frivillige for å hjelpe til med arrangering.
Junioren Vilde Tengesdal imponerer med solid sykkel og løp i tillegg til enormt sterk svømming. Det blir spennende å følge med henne i Jr. Europacup og Jr. EM den neste måneden!
Alt i alt en flott og uformell treningskonkurranse i flotte løyper og omgivelser. Hjemmelagde boller ble servert i mål :)
Denne kan anbefales for dere som vil ha litt triathlon trening eller vil prøve triathlon før deres første konkurranse. Deltagelse er gratis.NB! Det er ikke løypevakter (Kun tidtager og sykkelvakt), så en er selv ansvarlig for å sette seg inn i løypen og egen sikkerhet som vanlig. Trafikkregler må holdes for sikkerheten og forholdet til bilister i løypa.

Om 2 uker er det igjen treningstriathlon her, men først arrangerer Stavanger Triathlonklubb et treningstriathlon 28.mai ved Bråsteinsvatnet med sykling mot Sviland (Sjekk Stavanger Triathlonklubb sine FB-sider for detaljer: Klikk her!

Resultatliste:

For flere bilder: Klikk her!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar