Instagram: @team.ra

lørdag 12. april 2014

Hålandsvannet halvmaraton 2014 - Oppsummering, bilder og resultater

Det var tirsdag og etter en arbeidsdag var det tid for å løpe en halvmaraton. Hvorfor ikke?
 Bilde: Spirit Friidrettsklubb
Spirit friidrettsklubb gjennomførte et strålende arrangement på en ukedag for andre år på rad :)

En time før hovedstarten fikk de som skulle gå en halvmaraton starte og 20 minutt etter hovedstarten ble det også arrangert løp på 7033m (1 runde rundt Hålandsvannet).

Jeg var med i hovedstarten som skulle løpe halvmaraton, 3 runder rundt vannet, i en kupert løype med flere korte, men krappe bakker.
Det var god stemning før start. Jeg var innom Tore for å skifte og fikk smake en god pannekake med blåbær en drøy time før start :)
Litt oppvarming og hilse på noen av de kjente før start :) De påfølgende bildene er det Tore Anvik som har tatt :)

Målet var i alle fall ikke pers i denne krevende løypen. Planen var rett under 31 minutt pr runde, med siste runde som den raskeste.
Når starten går så går det alltid litt fortere den første km, men da er det viktig å finne flyten etter det for å ikke få melkesyre og for høy puls tidlig i løpet. Det gikk sånn, men jeg følte at jeg hadde for stor fart selv om jeg prøvde å holde litt igjen. Første runde klokket inn på 29:35, oi hvordan skulle dette gå, her blir det tungt på siste runde...

Jeg holdt en bra flyt og en noen lunde kostant avstand på 20-30m til klubbkompis Rune Boge, som også holdt en jevn og fin fart. Andre runde på 29:14, hmm dette var jo bra, kanskje jeg klarer å holde greit helt inn og klare under 1:30...

Bakkene på siste runde var tunge, men når jeg hadde passert 17km regner jeg ut at nå er jeg jo nesten persen innenfor rekkevidde. Ved 18km var jeg ca 6 sekund bak Rune, men nå hadde han fått los på løpere som hadde begynt å slite litt foran. Ved 19km begynner jeg å nærme meg løperne foran, ved 20km ser jeg at jeg kan klare å komme under 1:28 og trykker på det jeg har siste stykket mot mål.
Siste runde gikk unna på 29:01, jeg klarte ikke ta igjen de foran, men jeg kom inn til ny pers med 32 sekund i en tøff løype. Rune Boge hadde en rå avslutning og slo meg med over 30 sek på de 3 siste km, i tillegg kom han forbi 3stk som hadde åpnet litt for hardt!

På meg ble tiden 1:27:50 med bedre tid for hver runde. Jeg begynner jo å bli i grei form :) Nå gjelder det bare å holde seg frisk og skadefri fremover.
Dagens utstyr var klubbens t-shirt, hansker, buff, 2XU løpetights, Newton Distanse løpesko og Garmin FR 910XT for å ha litt oversikt underveis, samt samle inn verdifull treningsdata :)
Fortsatt mange kjekke lokale konkurranser innimellom, men Generalprøven kommer allerede 10.mai, deretter kommer B-finalen under NM-Olympisk i Hove 15.juni og A-finalen under Ironman 70.3 og NM-Langdistanse i Haugesund 6.juni.

Alle resultatene: Klikk her!

Reportasje Kondis.no: Klikk her!

Reportasje Spirit Friidrett: Klikk her!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar