Instagram: @team.ra

søndag 30. mars 2014

Race report - Tri122 Short distance 2014

Veldig kjekt å få en skikkelig treningskonkurranse så tidlig på sesongen sammen med en god dose trening. Triathlonfokusert trening og en liten test av formen.

Siden det er tidlig på sesongen, så valgte jeg den korte løypa: 1km svøm - 60km sykkel - 10km løp

Det var på forhånd meldt mye vind, og det ble det også.
Vinden er også bra trening, men det kan bli litt mye av det gode av og til :)

Damer og stafett startet 08.00, herrer startet 08.05 
og de som skulle ta den lange løypa(2km-100km-20km) startet 08:30.


Svømming 1km - 15:37 (Her brukte jeg 2XU X:3 våtdrakt med 2XU Compression Tri suit under)
Starten er fra land, fikk en god start og etter ca 300m var jeg i tet. Det var tøffe bølger imot de neste 400m og de bak klarte ikke å henge på. Siste 100m var det en som tok meg igjen og kom opp av vannet rett før meg. Litt langt å løpe til skiftesonen, men selve skiftesonen var ikke så stor, kort vei ut.

T1 - 2:18


Sykkel 60km - 1:55:13 (Mavic TriHelium sykkelsko, Ridley Dean Temposykkel med SRAM Red Quarq Wattmåler, Garmin 910XT og Bell Javelin Tempohjelm med visir)
Lederen var ikke å se, men fikk et par stk rundt meg som var litt overivrige de første 7km slakt oppover på vei ut av Costa Teguise. Flott med opmerksomme og strenge dommere på motorsykkel. Etter dette var det flatt og masse motvind, så da trykket jeg litt på for å få være i fred og kjøre mitt eget løp. Etter ca21km kommer stigningen Tabayesco som er nesten 11km lang. Jeg var nå kun minuttet bak lederen. Stigning er ikke min sterkeste side, men noe jeg jobber med :) En til tok meg igjen litt over halvveis oppover. Etter toppen var passert, så er det stort sett nedover med noen flate partier. Lite skarpe svinger, men noe skummelt med stor fart samtidig som vinden til tider kom på tvers. + Et parti på ca4km med veldig dårlig og grov asfalt der det meste rister løs. Denne gangen kun en vannflaske... Det gikk i alle fall bra og jeg kom til skiftesonen som nr 3. Ca 7min bak lederen og ca 3,5min bak nr2.

T2 - 0:32

Løp 10km - 40:31 (Newton distance sko og min "Think" caps)
Første halvdel var noe varm, men medvind. Rett før vending 5km ble jeg tatt igjen av en til. Klarte dessverre ikke å holde ryggen hans for etter ca 7km var avstanden den samme som den ble i mål.
Vinden på returen var veldig tung og tappet mye krefter. Kom uansett i mål til en solid 4.plass av de 95 som deltok og kun den unge vinneren på avskrekkende avstand :)
Totaltid - 2:54:13
Jeg ble nr 3 i agegroup 30-39 år. Og til min store overraskelse så ble jeg ropt opp på scenen til utdeling av statuett siden nr1 og 2 i min agegroup allerede fikk statuett for at de kom på Topp 3 - Overallpallen.
Litt rart, men hyggelig likevel :)
Flott plass og billig å delta, samtidig som en får mye igjen for pengene.
I'll be back :) Kanskje den lange distansen også må prøves en gang :)
Mer om konkurransen på www.tri122.com

Hvis du lurer på resultatlistene:
Kort løype: Klikk her!

Lang løype: Klikk her!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar