Instagram: @team.ra

lørdag 8. mars 2014

Egersund halvmaraton 2014 - Oppsummering og resultater

Fortsatt litt småforkjøla var jeg fast bestemt på at jeg trengte en langtur og dette ville jo uansett bli kjekkere enn å jogge alene.
Været var veldig bra, sol bak et tynt skydekke, litt vind(tiltagende) og ca 8-9 grader.
Hele 115stk stilte til start i halvmaraton (ny deltaker rekord med ca20stk flere enn i 2013). I tillegg, nytt av året, ble det arrangert en 10km samtidig. 30stk deltok her.
Løypen i Egersund har en del høydemeter, men fordelen er at første halvdel til vending er det mest oppover og ergo mest nedover siste halvdel. Mest medvind oppover, jeg følte det var greit selv om mange fikk det tungt mot slutten i motvind.
Det eneste jeg håpet på i dag med hensyn til slutt-tid var å forbedre tiden min fra i fjor fra samme løp (1:33:49). Jeg begynte å tvile litt, hva om jeg sprakk totalt og ikke klarte å fullføre...
Jeg var egentlig veldig avslappet frem mot løpet i dag, men jo mer det nærmet seg start, jo dårligere form overbeviste jeg meg selv at jeg var i. Under oppvarmingen var det tungt og på noen fartsdrag kom jeg knapt under planlagt løpefart.
Jeg stilte meg litt lenger bak i startfeltet enn vanlig for å få en kontrollert start.

Bildene er tatt av trener Einar Søndeland i Spirit (Med litt stilstudie av løpsteknikk i bilde 2)

Første km gikk unna på ca 3:55 (mest nedoverbakke), litt fort men kontrollert. Jeg hadde sikkert 60stk(inkl 10km løpere) foran meg etter 3km, men var bestemt på å løpe kontrollert i flytfart (selv om farten min var litt høyere enn planlagt). Etter ca 5km når 10km løperne snudde, begynte jeg å ta igjen folk selv om jeg fortsatt løp kontrollert (og farten fortsatt var for høy). Jeg passerte vending halvveis nesten 2 min foran skjema, men følte meg fortsatt sterk og kontrollert. Selv om det ble lengre mellom løperne nå, så tok jeg igjen noen få og det gjorde veldig bra for fokuset å kunne konsentrere meg om å ta igjen noen i stedet for å tenke på om noen holdt på å ta meg igjen. Det gikk veldig bra siste halvdel og jeg var sterk helt inn. Hentet frem litt ekstra krefter de siste 3km og fikk plukket enda flere sterke løpere. Resultatet er egentlig litt uforståelig. Ny pers på halvmaraton 1:28:22. Ja, jeg har et bedre grunnlag en noen gang. Men jeg har virkelig ikke vært i form den siste uken. Jeg forbedret tiden fra i fjor med nesten 5,5min, med samme snittpuls! Fortsatt langt frem til de gode løperne. Selv om jeg fortsatt må forbedre løpingen, så er det jo triathlon som er min idrett :)
Det har uten tvil hjulpet å være skadefri, jevnlig trening med Spirit og råd fra trenerne i Spirit. Jeg holder også en knapp på mine nye Newton distance løpesko (Første gang i halvmaraton).
Foruten løpeskoene brukte jeg i dag 2XU kompresjonstøy (sokker, shorts og bukse).
Nå tar jeg det veldig piano og håper at forkjølelsen ikke har blitt veldig forsterket. Neste mål er å bli frisk og rask til treningsleir med en "liten" konkurranse :)

Alle resultater finner dere her: Klikk her!
Reportasje fra løpet i kondis.no: Klikk her!

Reportasje med bilder fra løpeklubben Spirit finner dere her: Klikk her!


NB! Spirit arrangerer Hålandsvannet halvmaraton 8.april (Det arrangeres også 7km løp samtidig, 1 runde rundt vannet)

Mine tidligere innlegg fra Egersund Halvmaraton:
Fra 2013
Fra 2011

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar