Instagram: @team.ra

søndag 30. mars 2014

Race report - Tri122 Short distance 2014

Veldig kjekt å få en skikkelig treningskonkurranse så tidlig på sesongen sammen med en god dose trening. Triathlonfokusert trening og en liten test av formen.

Siden det er tidlig på sesongen, så valgte jeg den korte løypa: 1km svøm - 60km sykkel - 10km løp

Det var på forhånd meldt mye vind, og det ble det også.
Vinden er også bra trening, men det kan bli litt mye av det gode av og til :)

Damer og stafett startet 08.00, herrer startet 08.05 
og de som skulle ta den lange løypa(2km-100km-20km) startet 08:30.


Svømming 1km - 15:37 (Her brukte jeg 2XU X:3 våtdrakt med 2XU Compression Tri suit under)
Starten er fra land, fikk en god start og etter ca 300m var jeg i tet. Det var tøffe bølger imot de neste 400m og de bak klarte ikke å henge på. Siste 100m var det en som tok meg igjen og kom opp av vannet rett før meg. Litt langt å løpe til skiftesonen, men selve skiftesonen var ikke så stor, kort vei ut.

T1 - 2:18


Sykkel 60km - 1:55:13 (Mavic TriHelium sykkelsko, Ridley Dean Temposykkel med SRAM Red Quarq Wattmåler, Garmin 910XT og Bell Javelin Tempohjelm med visir)
Lederen var ikke å se, men fikk et par stk rundt meg som var litt overivrige de første 7km slakt oppover på vei ut av Costa Teguise. Flott med opmerksomme og strenge dommere på motorsykkel. Etter dette var det flatt og masse motvind, så da trykket jeg litt på for å få være i fred og kjøre mitt eget løp. Etter ca21km kommer stigningen Tabayesco som er nesten 11km lang. Jeg var nå kun minuttet bak lederen. Stigning er ikke min sterkeste side, men noe jeg jobber med :) En til tok meg igjen litt over halvveis oppover. Etter toppen var passert, så er det stort sett nedover med noen flate partier. Lite skarpe svinger, men noe skummelt med stor fart samtidig som vinden til tider kom på tvers. + Et parti på ca4km med veldig dårlig og grov asfalt der det meste rister løs. Denne gangen kun en vannflaske... Det gikk i alle fall bra og jeg kom til skiftesonen som nr 3. Ca 7min bak lederen og ca 3,5min bak nr2.

T2 - 0:32

Løp 10km - 40:31 (Newton distance sko og min "Think" caps)
Første halvdel var noe varm, men medvind. Rett før vending 5km ble jeg tatt igjen av en til. Klarte dessverre ikke å holde ryggen hans for etter ca 7km var avstanden den samme som den ble i mål.
Vinden på returen var veldig tung og tappet mye krefter. Kom uansett i mål til en solid 4.plass av de 95 som deltok og kun den unge vinneren på avskrekkende avstand :)
Totaltid - 2:54:13
Jeg ble nr 3 i agegroup 30-39 år. Og til min store overraskelse så ble jeg ropt opp på scenen til utdeling av statuett siden nr1 og 2 i min agegroup allerede fikk statuett for at de kom på Topp 3 - Overallpallen.
Litt rart, men hyggelig likevel :)
Flott plass og billig å delta, samtidig som en får mye igjen for pengene.
I'll be back :) Kanskje den lange distansen også må prøves en gang :)
Mer om konkurransen på www.tri122.com

Hvis du lurer på resultatlistene:
Kort løype: Klikk her!

Lang løype: Klikk her!

fredag 21. mars 2014

Klar for årets første triathlonkonkurranse?

Klar eller ikke, i morgen blir det kjekk triathlon. Selv om dette ikke er noen prioritert konkurranse, så er det rart hvor fokusert og spent en blir de to siste dagene før konkurransen. Jeg har ingen store mål for morgendagen, men jeg skal kjøre jevnt og hardt, så få resultatet bli det det blir.
Tri122 har to distanser:
Hovedkonkurransen, 122, består av 2km svøm-100km sykkel-20km løp  (115 forhåndspåmeldte deltagere)

Denne har litt lang sykkel og løp for meg så tidlig på sesongen (Kanskje en annen gang), så jeg har valgt den korte for 2014 premieren.

Den korte består av 1km svøm-60km sykkel-10km løp (93 forhåndspåmeldte deltagere)

På svømmingen blir det en del bølger.

Jeg har testet sykkelløypa og klart den på under 2 timer (87% effort, av siste FTP test, i løpet av den timen jeg jobbet mest), men i morgen er det meldt betydelig mye mer mot og sidevind (Angrer litt på zipp808 fremme, men god trening...). Høydeprofilen under er den lange løypa, trekk fra det flate partiet fra 20km til litt over 50km, så har du den korte løypa :)

Løpeløypen er stort sett flat med litt rullende terreng og burde gå ganske greit mht at det blir litt skyer og en del vind for kjøling (Medvind første halvdel).

Utfra dette vil jeg anslå ca 15min svøm, ca 2 timer sykkel og ca 45min med løp+begge klesskift (T1/T2).
Det skulle bli under 3 timer selv om det ikke er førende for hvordan jeg utfører konkurransen. Jeg vil holde meg på veien, ha en god følelse og avslutte konkurransen sterkt.

lørdag 8. mars 2014

Egersund halvmaraton 2014 - Oppsummering og resultater

Fortsatt litt småforkjøla var jeg fast bestemt på at jeg trengte en langtur og dette ville jo uansett bli kjekkere enn å jogge alene.
Været var veldig bra, sol bak et tynt skydekke, litt vind(tiltagende) og ca 8-9 grader.
Hele 115stk stilte til start i halvmaraton (ny deltaker rekord med ca20stk flere enn i 2013). I tillegg, nytt av året, ble det arrangert en 10km samtidig. 30stk deltok her.
Løypen i Egersund har en del høydemeter, men fordelen er at første halvdel til vending er det mest oppover og ergo mest nedover siste halvdel. Mest medvind oppover, jeg følte det var greit selv om mange fikk det tungt mot slutten i motvind.
Det eneste jeg håpet på i dag med hensyn til slutt-tid var å forbedre tiden min fra i fjor fra samme løp (1:33:49). Jeg begynte å tvile litt, hva om jeg sprakk totalt og ikke klarte å fullføre...
Jeg var egentlig veldig avslappet frem mot løpet i dag, men jo mer det nærmet seg start, jo dårligere form overbeviste jeg meg selv at jeg var i. Under oppvarmingen var det tungt og på noen fartsdrag kom jeg knapt under planlagt løpefart.
Jeg stilte meg litt lenger bak i startfeltet enn vanlig for å få en kontrollert start.

Bildene er tatt av trener Einar Søndeland i Spirit (Med litt stilstudie av løpsteknikk i bilde 2)

Første km gikk unna på ca 3:55 (mest nedoverbakke), litt fort men kontrollert. Jeg hadde sikkert 60stk(inkl 10km løpere) foran meg etter 3km, men var bestemt på å løpe kontrollert i flytfart (selv om farten min var litt høyere enn planlagt). Etter ca 5km når 10km løperne snudde, begynte jeg å ta igjen folk selv om jeg fortsatt løp kontrollert (og farten fortsatt var for høy). Jeg passerte vending halvveis nesten 2 min foran skjema, men følte meg fortsatt sterk og kontrollert. Selv om det ble lengre mellom løperne nå, så tok jeg igjen noen få og det gjorde veldig bra for fokuset å kunne konsentrere meg om å ta igjen noen i stedet for å tenke på om noen holdt på å ta meg igjen. Det gikk veldig bra siste halvdel og jeg var sterk helt inn. Hentet frem litt ekstra krefter de siste 3km og fikk plukket enda flere sterke løpere. Resultatet er egentlig litt uforståelig. Ny pers på halvmaraton 1:28:22. Ja, jeg har et bedre grunnlag en noen gang. Men jeg har virkelig ikke vært i form den siste uken. Jeg forbedret tiden fra i fjor med nesten 5,5min, med samme snittpuls! Fortsatt langt frem til de gode løperne. Selv om jeg fortsatt må forbedre løpingen, så er det jo triathlon som er min idrett :)
Det har uten tvil hjulpet å være skadefri, jevnlig trening med Spirit og råd fra trenerne i Spirit. Jeg holder også en knapp på mine nye Newton distance løpesko (Første gang i halvmaraton).
Foruten løpeskoene brukte jeg i dag 2XU kompresjonstøy (sokker, shorts og bukse).
Nå tar jeg det veldig piano og håper at forkjølelsen ikke har blitt veldig forsterket. Neste mål er å bli frisk og rask til treningsleir med en "liten" konkurranse :)

Alle resultater finner dere her: Klikk her!
Reportasje fra løpet i kondis.no: Klikk her!

Reportasje med bilder fra løpeklubben Spirit finner dere her: Klikk her!


NB! Spirit arrangerer Hålandsvannet halvmaraton 8.april (Det arrangeres også 7km løp samtidig, 1 runde rundt vannet)

Mine tidligere innlegg fra Egersund Halvmaraton:
Fra 2013
Fra 2011

tirsdag 4. mars 2014

Planen for mars 2014

Ja måneden skulle begynne rett på en konkurranse, men slik ble det ikke.
Planen var å delta på 10km under Orremila, lørdag 1.mars. Foruten at det har vært en uke med bra treningsmengde, så hadde jeg planlagt løpetreningene mine til å kunne gjøre en grei gjennomføring i dette løpet. Kjente allerede tidlig fredag at halsen var litt sår og ettermiddagens svømmetrening ble utført i rolig tempo og med våtdrakt for å holde varmen. Formen var ikke noe særlig på lørdag med litt feber, sår hals og rennende nese.... Forkjøla igjen...
Og for å gni det ekstra godt inn ble det årets hittil fineste dag utendørs. Jeg holdt meg i ro innendørs med litt skogsarbeid for å få frisk luft.
Det vil si, DNS (Did Not Start) på månedens første planlagte konkurranse.
Jeg har ikke planer om å være med i alle løpene som er vist på bildet over, men noen av disse er planlagt brukt som flotte treningskonkurranser.
Nå er det bare å holde seg litt i ro og bli frisk, for allerede neste helg blir det ny mulighet i Egersund halvmaraton (21.1km). Dette løpet arrangeres 8.mars og jeg håper på en god opplevelse for første halvmaraton på 5 måneder.

Siste planlagte konkurranse denne måneden blir 22.mars. Årets første triathlonkonkurranse.
Kort løype i Lanzarote - Teguise www.tri122.com
1km svøm - 60km sykkel - 10km løp
Konkurransen har ikke prioritet mht. resultater og slutt-tid. Dette blir en treningskonkurranse midt i en periode med mye trening, men det blir gøy å få muligheten til triathlonfokus så tidlig på året.

lørdag 1. mars 2014

Oppsummering - Februar 2014

Ingen konkurranser denne måneden som planlagt. Kun en helg med masse skogsarbeid.
Den rolige treningsuken i begynnelsen av februar passet fint med en uke offshore og en liten forkjølelse.
Jeg har nå hatt nesten tre greie uker selv om mengden ikke har vært helt som ønsket.
På svømming har måneden nesten vært som planlagt og jeg har fått den responsen jeg hadde forventet.
Løping har også vært godkjent selv om jeg gjerne skulle hatt et par økter til og gjerne med litt mer distanse.
På sykkel er det mer å hente i antall økter, men varigheten begrenser seg selv når en sykler inne. Det skal bli bedre i mars!
Jeg har ikke fått noen økter med pilates i februar, så her må jeg prøve å få inn noen flere i mars.
Styrke/Core/Stabilitet blir minimum en dag i uken, jeg er fornøyd de ukene jeg får inn to økter.

Det ble ca 5 timer den rolige uken i begynnelsen av måneden og rundt 10 timer de neste ukene.
Oppsummering:
Totalt 32t og 27min trening
41 økter totalt (13 dager med flere økter) og totalt 6 fridager

Jeg roer nå ned litt en liten uke for å gjøre kroppen klar for årets første halvmaraton etterfulgt av en forberedelseuke før 1,5 uke i Lanzarote med trening og konkurranse i slutten av mars.

Nå er jeg klar for å se fremover mot mars måned, konkurranseplanen kommer i eget innlegg :)