Instagram: @team.ra

fredag 3. januar 2014

Takk for det gamle - Oppsummering 2013

God nyttår alle sammen :)

Mange nye utfordringer beseiret, mange nye opplevelser og inspirerende folk møtt.
2013 har vært et bra år med mange flere positive dager sammenlignet med 2012. Resultatene mine har ikke vært helt topp, men samtidig har jeg forbedret tidene mine i de fleste konkurransene jeg har deltatt i på nytt. Det viser også at konkurransen bli tøffere for hvert år samtidig som flere og flere oppdager triathlon :)
For å få ut enda mer av mitt potensiale, så må antall treningstimer økes. Utfordringen er å få til det uten at det går utover restitusjon sammen med full jobb dagtid og Guppi.
2013 har også vært preget av to løpeskader som har gitt meg 2+1 måned uten noe løping.
Jeg har likevel klart å komme under 40min på 10km og 1t og 30min på 1/2 maraton for første gang!
Jeg har også fortsatt å forbedre meg på sykkelsetet, spesielt med tanke på at jeg sjelden stiller til et ritt uthvilt med formtopping. Rittene bruker jeg som intensitetstrening mot mine triathlonkonkurranser.
- På Mallorca (Race report) i mai forbedret jeg tiden på svøm og løp. Totalt ca 8min raskere enn året før.
- I Aarhus (Race report) hadde jeg en bra dag i ny løype. God svøm, veldig sterk sykkeletappe(teknisk løype med mange 180grader svinger) og litt for god start på løpingen som igjen gjorde at siste halvdel ble veldig tung.
- I Haugesund (Race report) hadde jeg en fantastisk svømmeetappe og ble raskeste nordmann, syklingen ble tung da jeg ikke hadde klart å restituere meg etter sykkeletappen i Aarhus, løpingen var ikke superrask, men jeg var sterk og kontrollert nesten hele veien (godt disponert).
- I Tripp Trapp Triathlon (Race report) hadde jeg en god dag i veldig tunge forhold. Som vanlig litt lite padletrening... 4.plass, men det var godt merriterte utøvere som slo meg :)

Selv om triathlon er hovedgrenen min, så bruker jeg veldig mange lokale konkurranser for intensitetstrening og for å støtte det gode tilbudet som skapes av lokale ildsjeler.
I år har jeg deltatt i hele 30 konkurranser (2.mars-2.november) + 3 av Stavanger triathlonklubb sine treningskonkurranser (Ganddal Treningstriathlon/duathlon).

Med hensyn til jobb, så legges hovedvekten og hovedfokuset på 2014 sesongen til første halvår. Dette gjør at opptreningen og konkurransene starter enda litt tidligere denne sesongen enn før. Normalt har hovedtreningen startet 1.januar, men denne gangen ble det 1.desember. Mer om planene fremover i neste innlegg.

Oppsummering av trening (inkl konkurranser)
Totalt har jeg økt treningsmengden fra 2012 med nesten 15% og endte opp på totalt drøye 403,5 timer.
Disse timene er fordelt på ca 456 økter med trening og konkurranse.
Km:
Tid:
Antall økter:

Timetall og km i hver disiplin:
Svøm: 287km på 100t 15min
Sykkel: 4536km på 165t
Løp: 911km på 93t min
Kajakk: 160km på 16t 15min
Inlineskøyter: 222km på 11t 10min
Styrke/Core/Stabilitet/Tøying: 18t

Tusen takk til mine gode samarbeidspartnerne i Enjoy Sport (2XU) og Sandnes Kriopraktor Klinikk. Dere stiller opp for meg når jeg trenger det og gir meg mulighet til å ligge et hestehode foran :)

2010 totalt ca 368,5 timer og ca 320 økter.
2011 totalt ca 464,5 timer og ca 375 økter.
2012 totalt ca 353,5 timer
2013 totalt ca 403,5 timer og ca 456 økter.

Konkurransene jeg planlegger for 2014 frem til 6.juli vil jeg legge inn her!
Jeg skal også prøve å få til å poste plan for neste måned og oppsummering fra forrige måned fremover, men jobb, trening og søvn kommer først :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar