Instagram: @team.ra

torsdag 22. august 2013

Tripp Trapp Triathlon 2013 - 4.plass

Da var det på ny klart for Tripp Trapp Triathlon (TTT).
Etter mindre enn 6 uker med iherdig padling og ukentlige terrengøkter skulle jeg nå være greit i rute til årets TTT sammenlignet med tidligere år.
Jeg hadde ett ønskemål for TTT dette året, og det var å komme under 5 timer. Under 5 timer er helt på grensen av hva jeg kan få til med formen jeg er i nå, men da var jeg også avhengig av helt optimale forhold. Det kan jeg med en gang si at det ikke ble :)
Ellers viste startlistene at det var veldig mange sterke navn i årets utgave, men det var aldri noe jeg lot meg stresse av. Så lenge jeg gjør mitt beste og noen slår meg, så fortjener de selvfølgelig det. De er jo bedre forberedt til den dagen.
Når det gjelder TTT, så er det en ting som alltid bekymrer meg. Og det er padleetappen!
25km i kajakk, høy puls og utfordrende forhold er tungt. Jeg vil ikke skremme nye deltagere som har lyst til å ta del i denne utrolige naturopplevelsen som Turistforeningen står bak, for det er fullt mulig å skru tempoet litt ned og la inntrykkene synke inn. At du trener på å padle langt i kajakk på forhånd er uansett å anbefale.


Padlingen, 25km:
129stk stilte til start og når startskuddet gikk var det tydelig at det var mange sterke padlere med. Tidlig fikk en gruppe på 4 stk og en gruppe på 3 stk en luke, jeg havnet i tredje gruppe der vi var 6-7 stk første halvdel, så var vi redusert til 4 stk. Greie forhold med stort sett medvind, men til tider urolig sjø. Etter ca 1,5 time var kroppen sliten, det var også herifra og inn vi fikk de tyngste forholdene med veldig urolig sjø og store bølger. Her ble det en kamp om å komme seg til Flørli. En gang ble jeg løftet av en bølge, roret kom ut av sjøen og bølgen vrei meg sidelengs til jeg stod 90 grader på bølgene med kajakken full av vann. Litt senere skjedde nesten det samme, men da ble jeg presset mot en av de andre padlerne og krysset foran han sånn at han måtte stoppe og svinge. Rakk aldri å si unnskyld, så hvis du leser dette, så var det ikke med meningen :) Vi ble litt spredt den siste biten og jeg kom til Flørli på litt under 2t og 9min som nummer 8.

Trapper, 2km:
Raskt bytte og jevn fart opp en våt og sleip tretrapp (4444 trappetrinn på 740hm). Min svakeste etappe og en overkropp med smerter og krampe i ene armen.

Terrengløp, 12km:
Når trappene var unnagjort var jeg nr 6 og jeg skulle i gang med den nest kjekkeste etappen, 12km terreng. I år var forholdene veldig tunge med vind og enorme mengder vann i terrenget. Glatte steiner, tung myr, bekker var blitt til elver, elvene en normalt kan forsere tørrskodd på steiner var oversvømte og stien på vei ned av fjellet var nå blitt en del av elven. Tungt når en skal prøve å få en god tid, men likt for alle, en utrolig rå naturopplevelse og et multisportarrangement verdig.
Jeg gikk nesten til midjen i vann i sterk strøm når jeg skulle krysse elven den ene gangen, med norsk folkehjelp klar med bøye og tau hvis jeg skulle miste fotfestet.
Sjekk denne flotte filmen fra årets TTT, der har de tatt bilde av seansen ved ca 44sek uti filmsnutten :)
FILM - TTT 2013
Jeg kom meg omsider til Vinddalen der sykkelen og min heiagjeng i Guppi og Caroline ventet.
Ca 2t og 11min.

Sykkel, 30km:
Jeg var nå nr.4, men det var langt opp til tet-trioen. Jeg syklet uansett de siste 30km jevnt hardt i en god dose motvind, men nå hadde det i alle fall sluttet å regne. Guppi og Caroline stoppet og heiet at par ganger unerveis :) 53 minutter senere var jeg i mål som nr. 4 og solen skinte plutselig.Arnt og familien som heiagjeng :)

Sliten og kvalm etter lite fast føde, men godt fornøyd med gjennomføringen i de tøffe forholdene :)

Takk til alle frivillige som står på for å få dette til. Sikkerhet og logistikk er veldig krevende i dette arrangementet.

Fantastiske prestasjoner av topp tre som alle kom under 5 timer og slo den gamle løyperekorden!
1. Scott Cole 4t 53min
2. Gudmund Snilstveit 4t 58min
3. Nils Olav Fjeldheim 4t 59min

Sterke navn :)

Alle resultatene og de fleste splitt-tidene kan dere finne her:
http://live.quicktiming.no/Main?eventUID=3610

Kanskje litt ergelig at jeg ikke klarte å sette pers i løypen selv om det var veldig tunge forhold.
I 2011 hadde jeg 5:21, men det var kun noen uker etter Norseman og veldig lite padling...
I 2010 vant jeg med tiden 5:13:34
I 2012 kom jeg på 2.plass med tiden 5:13:42
I 2013 kom jeg på 4.plass med tiden 5:13:50...
Ufattelig jevnt, selv om det var store forskjeller i vær og forutsetninger disse årene.

Dette var deltagelse nr 7 på rad for meg, Mine oppsummeringer fra tidligere år kan du finne her! :)
Sees vi neste år?

Sjekk ut http://www.tripp-trapp.no for masse info, bilder og historiske resultater (Er det nivået, utstyret eller begge deler som har blitt bedre i løpet at 11 år?). Uansett om målet er å vinne eller å fullføre turen under kravet på 12 timer, så er det utrolig kjekt at så mange melder seg på og deltar på dette flotte arrangementet som ildsjeler og frivillige jobber hardt for å få gjennomført :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar