Instagram: @team.ra

lørdag 31. august 2013

Stavanger Maraton 2013 - En løpefest!

Jeg har aldri tidligere hatt anledning til å delta under Stavanger Maraton arrangementet i Stavanger. Grunnen er at det har falt på samme helg som Tripp Trapp Triathlon, men ikke i år :)
På grunn av manglende flatmarktrening valgte jeg å melde meg på 10km, selv om 1/2 maraton fristet veldig :) Etter en titt i kalenderen fant jeg ut at jeg ikke hadde løpt på flatmark (over 1,5km) siden 1.august (da løp jeg 4km) og før det var 1/2maraton under IM 70.3 i Haugesund 7.juli... Så sist mandag tok jeg meg en halvrask 10km tur på tredemøllen offshore, det gikk stort sett greit, men ble veldig stiv i leggene. Bestemte meg for å ikke løpe mer før dagens 10km i håp om at det skulle gi seg. Under oppvarmingen ble jeg minnet på leggen igjen, litt betent, men kontrollerbart.
Traff på Tore før start som hadde møtt opp før start for å heie og ta bilder, veldig kjekt :)
Vi møtte også Harald før start, veldig kjekt at han er tilbake etter å ha mistet nesten hele sommersesongen pga sykdom. Vi ble enige om en fart vi skulle legge oss på for å få et kontrollert løp og så øke farten rundt halvveis hvis det fortsatt var futt i beina.

Tore Anvik har tatt nesten alle bildene i dette innlegget. Han har flere flotte bilder her:
Dropbox Stavanger Marathon 2013
 ca0,5km                                            ca0,9km 
 Tim som var en av mange som klarte å sette ny pers i dag, gratulerer :)

Planen ble å ligge på ca 4:05 pr km første halvdel, med litt raskere første km.
Fasiten ble veldig lik planen foruten litt ujevnt pga vind og km nr 5 som var oppe i 4:13.
Ca 4,6km
Harald måtte slippe taket litt før halvveis og jeg følte meg pigg, så jeg presset km tidene ned mot 4:00 de neste 4km. Jeg hadde en som klarte å henge på meg hele veien fra ca 2km, men når jeg la inn et hakk til på farten ved ca 8,5km, så måtte også han slippe.
   ca5,1km                                            ca5,9km  
Ca 8,5km :)
Siste km var litt under 3:45.
Ca 250m til mål
Ser på resultatlisten at han kun ble et sekund bak, men det var ca 5 sek :). Grunnen er at vi fikk nettotid i mål, altså fra vi faktisk passerte startstreken og ikke fra startskuddet gikk. Og jeg passerte startstreken ca 4 sekunder før han.
Uansett, en god gjennomføring med en god følelse. Raskere siste halvdel, sterk og kontrollert hele veien. Snittpuls 90% og snitt rpm 87. Tiden ble 40:11. 20 sek bak pers. Pers kunne kanskje vært mulig, men det var ikke målet denne gangen. Været var strålende med noe vind enkelte steder og et lite regnskyll nesten halvveis (fungerte fint som avkjøling). Det ble veldig god stemning utover dagen på torget og Domkirkeplassen etterhvert som flere kom i mål og deres familie/venner strømmet til. Mange kjente fra Stavanger Triathlonklubb og Spirit deltok på de forskjellige distansene. Et flott arrangement med mye kjekt for de fleste i aktiviteter, topp stemning, LIVE tidtagning, premier, overraskelsesposer og drikke/banan i mål. Flott at så mange er med både som deltagere, flinke frivillige og sponsorer med Marathon Oil i front :)
Alle mulige resultater fra alle distansene under Stavanger Marathon 2013: Klikk her!

PS! Så er jeg glad for at jeg ikke var med på halvmaraton i dag selv om jeg følte meg sterk. Jeg fikk nok en gang en vond blemme under den ene foten litt over halvveis i løpet, så det hadde ikke blitt bra med 11km ekstra i dag. Nå er det bare å trene og håpe på gode forhold om 3 uker, for da håper jeg for første gang å komme under 1t og 30min på halvmaraton i Landsbyløpet :) Først står noen temposykkelritt på programmet.

Et par bilder jeg tok selv etterpå...


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar