Instagram: @team.ra

lørdag 31. august 2013

Stavanger Maraton 2013 - En løpefest!

Jeg har aldri tidligere hatt anledning til å delta under Stavanger Maraton arrangementet i Stavanger. Grunnen er at det har falt på samme helg som Tripp Trapp Triathlon, men ikke i år :)
På grunn av manglende flatmarktrening valgte jeg å melde meg på 10km, selv om 1/2 maraton fristet veldig :) Etter en titt i kalenderen fant jeg ut at jeg ikke hadde løpt på flatmark (over 1,5km) siden 1.august (da løp jeg 4km) og før det var 1/2maraton under IM 70.3 i Haugesund 7.juli... Så sist mandag tok jeg meg en halvrask 10km tur på tredemøllen offshore, det gikk stort sett greit, men ble veldig stiv i leggene. Bestemte meg for å ikke løpe mer før dagens 10km i håp om at det skulle gi seg. Under oppvarmingen ble jeg minnet på leggen igjen, litt betent, men kontrollerbart.
Traff på Tore før start som hadde møtt opp før start for å heie og ta bilder, veldig kjekt :)
Vi møtte også Harald før start, veldig kjekt at han er tilbake etter å ha mistet nesten hele sommersesongen pga sykdom. Vi ble enige om en fart vi skulle legge oss på for å få et kontrollert løp og så øke farten rundt halvveis hvis det fortsatt var futt i beina.

Tore Anvik har tatt nesten alle bildene i dette innlegget. Han har flere flotte bilder her:
Dropbox Stavanger Marathon 2013
 ca0,5km                                            ca0,9km 
 Tim som var en av mange som klarte å sette ny pers i dag, gratulerer :)

Planen ble å ligge på ca 4:05 pr km første halvdel, med litt raskere første km.
Fasiten ble veldig lik planen foruten litt ujevnt pga vind og km nr 5 som var oppe i 4:13.
Ca 4,6km
Harald måtte slippe taket litt før halvveis og jeg følte meg pigg, så jeg presset km tidene ned mot 4:00 de neste 4km. Jeg hadde en som klarte å henge på meg hele veien fra ca 2km, men når jeg la inn et hakk til på farten ved ca 8,5km, så måtte også han slippe.
   ca5,1km                                            ca5,9km  
Ca 8,5km :)
Siste km var litt under 3:45.
Ca 250m til mål
Ser på resultatlisten at han kun ble et sekund bak, men det var ca 5 sek :). Grunnen er at vi fikk nettotid i mål, altså fra vi faktisk passerte startstreken og ikke fra startskuddet gikk. Og jeg passerte startstreken ca 4 sekunder før han.
Uansett, en god gjennomføring med en god følelse. Raskere siste halvdel, sterk og kontrollert hele veien. Snittpuls 90% og snitt rpm 87. Tiden ble 40:11. 20 sek bak pers. Pers kunne kanskje vært mulig, men det var ikke målet denne gangen. Været var strålende med noe vind enkelte steder og et lite regnskyll nesten halvveis (fungerte fint som avkjøling). Det ble veldig god stemning utover dagen på torget og Domkirkeplassen etterhvert som flere kom i mål og deres familie/venner strømmet til. Mange kjente fra Stavanger Triathlonklubb og Spirit deltok på de forskjellige distansene. Et flott arrangement med mye kjekt for de fleste i aktiviteter, topp stemning, LIVE tidtagning, premier, overraskelsesposer og drikke/banan i mål. Flott at så mange er med både som deltagere, flinke frivillige og sponsorer med Marathon Oil i front :)
Alle mulige resultater fra alle distansene under Stavanger Marathon 2013: Klikk her!

PS! Så er jeg glad for at jeg ikke var med på halvmaraton i dag selv om jeg følte meg sterk. Jeg fikk nok en gang en vond blemme under den ene foten litt over halvveis i løpet, så det hadde ikke blitt bra med 11km ekstra i dag. Nå er det bare å trene og håpe på gode forhold om 3 uker, for da håper jeg for første gang å komme under 1t og 30min på halvmaraton i Landsbyløpet :) Først står noen temposykkelritt på programmet.

Et par bilder jeg tok selv etterpå...


onsdag 28. august 2013

Dalsnuten323 25.08.13

Ja det skulle bli mer melkesyre denne uken. Denne gangen et motbakkeløp på 323hm over 2km.
Rune Boge og Trond Håland fra klubben hadde også tatt turen til Dale utenfor Sandnes denne flotte søndagen.
Jeg hadde få forventninger på forhånd da kun motbakke ikke er min sterke side. Med de flotte forholdene, så hadde jeg jo et håp om å sette pers. Persen satte jeg her i 2010 på 17:04, og ikke har jeg løpt her siden. Så under 17min hadde vært topp :)
En annen forventning jeg hadde var at det kom til å gjøre vondt! ("godt" vondt).
Veldig godt organisert med parkering og registrering på Gramstad, deretter var det busstransport med hyppige avganger ned til startområdet.
Jeg varmet greit opp og fikk sett ca første halvdel av løypen før jeg tok turen ned til start. Det føltes veldig greit ut i lett trippende oppvarmingstempo...
I starten er det bratt et par hundre meter før det er passe slakt til nesten 1km. Så kommer en jevnt bratt stigning på sti av skog og berg før de siste 2-300metrene som er mest klatring på berg.
Jeg tenkte å kjøre litt hardt de første 200m for å komme i gang og deretter finne en grei rytme... Vel, før jeg kom så langt var jeg allerede stiv i beina og pulsen var skyhøy. Prøvde å roe ned og finne rytmen, men pulsen var godt plantet i taket. Litt over halvveis ble jeg tatt igjen med ca 2min av han som vant og jeg følte at dette ble virkelig en lang tur med selvpining og dårlig tid. Nærmet meg de siste 2-300m med bratt berg, klokka tikka fort og jeg tenkte at når blir det nærmere 20 minutter. Jobbet hardt, ingen lett tripping, heller lange klyv med både armer og bein. Siste 100m hørte jeg heiarop fra Trond som hadde ventet på toppen selv om han hadde startet en time tidligere, det ga meg litt boost til å prøve det lille ekstra.
Her er et bilde tatt av Trond Håland, der jeg er på siste "klatring" drøye 50m fra toppen.
Jeg klarte overraskende nok å få ny pers, 16:55. Så da er jeg fornøyd, selv om vinneren satte ny løyperekord på 12:20:)
Tipp topp utstyr for dagen: 2XU shorts og singlet, Garmin FR910XT, newton running socks og Inov8 X-Talon 212 løpesko :)

Komplett resultatliste: Klikk her!
Mer info om Dalsnuten323: Klikk her!

lørdag 24. august 2013

Laugstempoen 21.08.13

Kun tre dager etter Tripp Trapp Triathlon (TTT) var det tid for ny konkurranse. Nesten 20km temposykling er ganske smertefullt på grunn av at en balanserer rundt melkesyregrensen og gjerne litt over i ca 30 minutter. Jeg har syklet lite etter IM 70.3 Haugesund den 7.juli, og kroppen var fortsatt vond etter TTT. Vel, jeg hadde mest vondt i overkroppen etter den lange padlingen. Beina var ganske greie da de tøffe forholdene i terrenget søndag begrenset farten og derfor også belastningen på beina. Fikk mindre tid til oppvarming enn ønskelig siden jeg hadde fått tidlig start og kom nesten rett fra jobb. Når starten gikk, så hadde jeg uansett et fint driv og med Alfred startende kun 1 minutt bak meg så var det ikke noe hvilehjem :)
Løypen til Laugstempoen er hovedsaklig oppover de første 10km (nesten 200hm) og tilsvarende nedover de neste 10km (samme vei tilbake).
Jeg er tung i oppoverbakker og jeg trener mest i flatt/rullende terreng, så denne økten hadde jeg godt av :)
Noen km før toppen stod min gode kollega Sturle Oven og tok bilder (Alle bildene under er tatt av Sturle). Jeg hadde fått beskjed om å smile på forhånd, så da hadde jeg ikke noe valg :)

På vei oppover:
 Jan-Morten Ra
 Alfred Johnsen
Tore Anvik
På vei nedover:
   Jan-Morten Ra
Alfred Johnsen

Oppover på ca 18:33 og nedover på ca 12:05. Totalt 30:38. Snittwatt på 30min var 40w lavere enn Veluxtempoen 2.juni. Ulik løypeprofil, men over 10% lavere intensitet.
Kjemperesultat av Tore som slo meg med 5sek og har hatt en kjempebra utvikling på sykkelsetet dette året :) Alfred leverte også et godt resultat og at han ikke gjorde det like bra på denne korte distansen lover egentlig bra, for om 2 uker skal han sykle 9 ganger så langt under Ironman Wales (etter 3.8km svøm og før maraton skal løpes...), og da er det å holde jevnt trykk over tid som gjelder :)
Svein Ove manglet litt trykk i beina, men det er ikke så rart kun 2,5 uker etter å ha fullført Norseman på toppen av Gaustatoppen :)
Masse gode hjemmelagde kaker og kjeks i mål :)
Håper vi alle klarer å få det til å klaffe under Hyundai Tempo Bue-Bryne 15.september, kanskje det stiller flere fra Stavanger Triathlonklubb? :)

Alle resultatene: Klikk her!

torsdag 22. august 2013

Tripp Trapp Triathlon 2013 - 4.plass

Da var det på ny klart for Tripp Trapp Triathlon (TTT).
Etter mindre enn 6 uker med iherdig padling og ukentlige terrengøkter skulle jeg nå være greit i rute til årets TTT sammenlignet med tidligere år.
Jeg hadde ett ønskemål for TTT dette året, og det var å komme under 5 timer. Under 5 timer er helt på grensen av hva jeg kan få til med formen jeg er i nå, men da var jeg også avhengig av helt optimale forhold. Det kan jeg med en gang si at det ikke ble :)
Ellers viste startlistene at det var veldig mange sterke navn i årets utgave, men det var aldri noe jeg lot meg stresse av. Så lenge jeg gjør mitt beste og noen slår meg, så fortjener de selvfølgelig det. De er jo bedre forberedt til den dagen.
Når det gjelder TTT, så er det en ting som alltid bekymrer meg. Og det er padleetappen!
25km i kajakk, høy puls og utfordrende forhold er tungt. Jeg vil ikke skremme nye deltagere som har lyst til å ta del i denne utrolige naturopplevelsen som Turistforeningen står bak, for det er fullt mulig å skru tempoet litt ned og la inntrykkene synke inn. At du trener på å padle langt i kajakk på forhånd er uansett å anbefale.


Padlingen, 25km:
129stk stilte til start og når startskuddet gikk var det tydelig at det var mange sterke padlere med. Tidlig fikk en gruppe på 4 stk og en gruppe på 3 stk en luke, jeg havnet i tredje gruppe der vi var 6-7 stk første halvdel, så var vi redusert til 4 stk. Greie forhold med stort sett medvind, men til tider urolig sjø. Etter ca 1,5 time var kroppen sliten, det var også herifra og inn vi fikk de tyngste forholdene med veldig urolig sjø og store bølger. Her ble det en kamp om å komme seg til Flørli. En gang ble jeg løftet av en bølge, roret kom ut av sjøen og bølgen vrei meg sidelengs til jeg stod 90 grader på bølgene med kajakken full av vann. Litt senere skjedde nesten det samme, men da ble jeg presset mot en av de andre padlerne og krysset foran han sånn at han måtte stoppe og svinge. Rakk aldri å si unnskyld, så hvis du leser dette, så var det ikke med meningen :) Vi ble litt spredt den siste biten og jeg kom til Flørli på litt under 2t og 9min som nummer 8.

Trapper, 2km:
Raskt bytte og jevn fart opp en våt og sleip tretrapp (4444 trappetrinn på 740hm). Min svakeste etappe og en overkropp med smerter og krampe i ene armen.

Terrengløp, 12km:
Når trappene var unnagjort var jeg nr 6 og jeg skulle i gang med den nest kjekkeste etappen, 12km terreng. I år var forholdene veldig tunge med vind og enorme mengder vann i terrenget. Glatte steiner, tung myr, bekker var blitt til elver, elvene en normalt kan forsere tørrskodd på steiner var oversvømte og stien på vei ned av fjellet var nå blitt en del av elven. Tungt når en skal prøve å få en god tid, men likt for alle, en utrolig rå naturopplevelse og et multisportarrangement verdig.
Jeg gikk nesten til midjen i vann i sterk strøm når jeg skulle krysse elven den ene gangen, med norsk folkehjelp klar med bøye og tau hvis jeg skulle miste fotfestet.
Sjekk denne flotte filmen fra årets TTT, der har de tatt bilde av seansen ved ca 44sek uti filmsnutten :)
FILM - TTT 2013
Jeg kom meg omsider til Vinddalen der sykkelen og min heiagjeng i Guppi og Caroline ventet.
Ca 2t og 11min.

Sykkel, 30km:
Jeg var nå nr.4, men det var langt opp til tet-trioen. Jeg syklet uansett de siste 30km jevnt hardt i en god dose motvind, men nå hadde det i alle fall sluttet å regne. Guppi og Caroline stoppet og heiet at par ganger unerveis :) 53 minutter senere var jeg i mål som nr. 4 og solen skinte plutselig.Arnt og familien som heiagjeng :)

Sliten og kvalm etter lite fast føde, men godt fornøyd med gjennomføringen i de tøffe forholdene :)

Takk til alle frivillige som står på for å få dette til. Sikkerhet og logistikk er veldig krevende i dette arrangementet.

Fantastiske prestasjoner av topp tre som alle kom under 5 timer og slo den gamle løyperekorden!
1. Scott Cole 4t 53min
2. Gudmund Snilstveit 4t 58min
3. Nils Olav Fjeldheim 4t 59min

Sterke navn :)

Alle resultatene og de fleste splitt-tidene kan dere finne her:
http://live.quicktiming.no/Main?eventUID=3610

Kanskje litt ergelig at jeg ikke klarte å sette pers i løypen selv om det var veldig tunge forhold.
I 2011 hadde jeg 5:21, men det var kun noen uker etter Norseman og veldig lite padling...
I 2010 vant jeg med tiden 5:13:34
I 2012 kom jeg på 2.plass med tiden 5:13:42
I 2013 kom jeg på 4.plass med tiden 5:13:50...
Ufattelig jevnt, selv om det var store forskjeller i vær og forutsetninger disse årene.

Dette var deltagelse nr 7 på rad for meg, Mine oppsummeringer fra tidligere år kan du finne her! :)
Sees vi neste år?

Sjekk ut http://www.tripp-trapp.no for masse info, bilder og historiske resultater (Er det nivået, utstyret eller begge deler som har blitt bedre i løpet at 11 år?). Uansett om målet er å vinne eller å fullføre turen under kravet på 12 timer, så er det utrolig kjekt at så mange melder seg på og deltar på dette flotte arrangementet som ildsjeler og frivillige jobber hardt for å få gjennomført :)

Ganddal treningstriathlon 01.08.13

Det har blitt mye jobb, padling og løping i terreng etter Haugesund, men 1.august var det klart for en treningstriathlon med Stavanger Triathlon. Litt tunge bein etter en hard terrengtur kvelden i forveien, men en solid gjennomføring og endelig under 1 time på kort løype. 650m svøm - 21km sykkel - 4km løp. Godt at en kan flyte på formen en stund :)
Alle resultatene kan du se her: http://team-strik.blogspot.no/2013/08/ganddal-treningstriathlon-010813.html