Instagram: @team.ra

søndag 21. juli 2013

Ironman 70.3 Haugesund - Race report

Endelig kom hovedkonkurransen for året. Denne fantastiske internasjonale konkurransen nesten på hjemmebane i Haugesund. Og Haugesund leverte varene i år også!
Har hatt en grei oppladning etter Aarhus. Det meste har virka, foruten om lårene under sykling. Her har jeg slitt med en betennelselignenede følelse når jeg har vært ute å syklet. Etter en langtur helga før Haugesund bestemte jeg meg å prøve å hvile meg i form. Hadde to korte turer mot konkurransen, men kun for å sjekke beina og utstyret. Utstyret virka, men ikke beina.
God stemning i Haugesund og utrolig kjekt med så mange kjente som er samlet til samme konkurranse. Tiden flyr og en rekker jo ikke snakke med alle så mye som en gjerne vil...
Nervene var mye mer under kontroll denne gangen.
- Svømmingen var jeg veldig trygg på, foruten starten med 6-700 stk i pulje 1 som lett kunne bli kaotisk.
- Syklingen var jeg veldig spent på (Både formen og hvis det ble vått)
- Løpingen følte jeg at jeg hadde kontroll på hvis jeg gjennomførte som planlagt

Målene var satt og jeg fikk en grei natt med søvn. Jeg og Guppi var klar tidlig, så vi bestemte oss for å gå opp til starten. Men så traff vi på en shuttlebuss og vips så var vi veldig tidlig fremme i skiftesonen for de siste forberedelser.
Det begynte å regne som fryktet, ikke at det gjorde noe nå, men det hadde vært fint med tørr veibane til syklingen...
Totalt var det 1056stk av de påmeldte som stilte til start (Av disse ca 800 nordmenn og 30 proffer)
Veldig mange til start i pulje 1 på svømmingen, men plasserte meg helt fremst da jeg er trygg på at jeg svømmer fra de fleste og unngår da minst mulig konflikt med andre. Proffene startet en bassenglengde foran oss andre, men etter en god start der jeg raskt fikk finne flyten, så var jeg inne i hovedgruppen med proffer etter drøye 300m og avanserte stadig. Veldig kjekt å se nesten bare proffer rundt seg :) Når vi var passert halvveis, så ble banen trangere og det ble umulig å avansere noe særlig mer i feltet. På siste strekket hadde jeg godt med krefter og klarte å få en god plassering ut av vannet.
Våtdrakten jeg brukte var en 2XU Project X, X:3. I ettertid viste det seg at jeg svømte raskere enn samtlige nordmenn denne dagen, det er akseptabelt etter 3,5 år svømmetrening med Stavanger Triathlonklubb og Øyvind Egset!
0:24:07 (Mål 0:25:20)
Skiftingen T1 gikk bra
0:02:07 (Mål 0:02:10)
Men så var det syklingen, for det er jo tross alt triathlon...
Lite sikt gjennom brillene, vått, kaldt og svært lite futt i beina. Det løsnet litt etter ca 30km, men manglet det lille ekstra. På grunn av den store økningen i antall deltagere så ble det jo også mye syklister i løypa. Rakk å bli forbikjørt av en del syklister, og fikk også se alt for mye drafting i løypa (Langt mindre enn 10m til syklisten foran som er regelen). Det virker dessverre som at mange har den mentaliteten at hvis en ikke blir tatt og irettesatt, så er det lov...
Men dette har ikke noe med min prestasjon å gjøre. Jeg har rett og slett bommet med avstanden mellom Aarhus og Haugesund, samt restitusjonen som var nødvendig for meg.
2:26:29 (Mål 2:21:16)
Skiftingen T2 gikk også bra
0:01:32 (Mål 0:01:30)
Så var det løpingen.
Kontrollere og ikke presse for hardt! Ved første passering i Haugesund sentrum ble jeg litt skuffet, hvor var alle folkene?
Husker jo den enorme stemningen fra i fjor... Vel, jeg var jo litt tidlig ute og i tillegg tittet solen frem i løpet av den første runden av to på løp. Når jeg kom tilbake igjen etter å ha truffet på mange kjente fjes i løpeløypa, så var Haugesund sentrum på plass! Stemning, heiing, ja det var dette jeg ventet på. Helt enormt hvordan Ironman, Haugesund og familie/supportere klarer å skape stemning. Dette får alle til å føle seg spesielle og som en del av noe stort!
Løpingen min gikk bra og jevnt, men de siste 2-3km måtte jeg jobbe hardt. Her fikk jeg heldigvis litt "pushing" fra Johnny Williams fra klubben, som var en runde bak, for å holde fokus oppe. Første halvdel av de siste 1,5km var tunge, med trykkende motbakker opp fra sentrum til parken der vi vender. Etter parken var passert, så var det noen hundre meter for å hente seg inn før alt var glemt og innspurten kunne begynne. Da var det bare å fly i mål, endelig!
En god følelse av løpingen. Kontrollert og jevnt. Løypa er kupert, men avsluttes på et lavere punkt en hvor den starter.
Strålende fornøyd med mine Adidas Adios, mindre blemmer og lette langdistansesko!
1:31:19 (Mål 1:31:14)
Totalt gir dette meg 2 minutter bedre tid enn i fjor og jeg er fornøyd med det. Litt bismak likevel av sykkelprestasjonen, men det er godt å vite at jeg har enda mer å gå på :)
4:25:34 (Mål 4:21:30 og Tid 2012 4:27:49)

Online (Resultat for meg): Klikk her!

Online (Alle resultater): Klikk her!

Gratulerer nok en gang til arrangøren og alle de nye triathletene som ble døpt sist helg :)

Link til flere av Guppi sine bilder kommer snart.

I mellomtiden legger jeg med link til Hilde Anvik sine bilder, masse flotte bilder av Stavanger Triathlonklubbs utøvere :) Klikk her!
I tillegg har Haugesund Triathlonklubb laget en samleside fra årets Ironman 70.3: Klikk her!

Takk til mine støttespillere 2XU (Enjoy Sport), jeg har uten tvil en perfekt våtdrakt for meg :)
Takk til Sandnes Kiropraktorklinikk med Sigrun og Steffen som står på for å få meg mest mulig konkurranseklar.
Takk til alle dere flotte mennesker som var med som hjelpere, deltagere eller tilskuere i Haugesund, dere bidrar til at dette blir en spesiell og stor dag for meg og mange andre :)
Og så kan jeg aldri få takket Guppi nok for støtten. Tenk vi har vært gift i snart 10år og du holder ut enda! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar