Instagram: @team.ra

søndag 28. juli 2013

Litt utstyr til salgs

Jeg er flink til å handle inn utstyr og varer, og jeg er flink til å ta vare på alt for mye "just in case".
Etter å fått litt tid til "hjemmeting" etter triathlonsesongen, så har jeg funnet ut at de er for dumt å ha alt for mye liggende som andre kanskje kan dra nytte av. Det kommer egne innlegg om det som selges.

søndag 21. juli 2013

Ironman 70.3 Haugesund - Race report

Endelig kom hovedkonkurransen for året. Denne fantastiske internasjonale konkurransen nesten på hjemmebane i Haugesund. Og Haugesund leverte varene i år også!
Har hatt en grei oppladning etter Aarhus. Det meste har virka, foruten om lårene under sykling. Her har jeg slitt med en betennelselignenede følelse når jeg har vært ute å syklet. Etter en langtur helga før Haugesund bestemte jeg meg å prøve å hvile meg i form. Hadde to korte turer mot konkurransen, men kun for å sjekke beina og utstyret. Utstyret virka, men ikke beina.
God stemning i Haugesund og utrolig kjekt med så mange kjente som er samlet til samme konkurranse. Tiden flyr og en rekker jo ikke snakke med alle så mye som en gjerne vil...
Nervene var mye mer under kontroll denne gangen.
- Svømmingen var jeg veldig trygg på, foruten starten med 6-700 stk i pulje 1 som lett kunne bli kaotisk.
- Syklingen var jeg veldig spent på (Både formen og hvis det ble vått)
- Løpingen følte jeg at jeg hadde kontroll på hvis jeg gjennomførte som planlagt

Målene var satt og jeg fikk en grei natt med søvn. Jeg og Guppi var klar tidlig, så vi bestemte oss for å gå opp til starten. Men så traff vi på en shuttlebuss og vips så var vi veldig tidlig fremme i skiftesonen for de siste forberedelser.
Det begynte å regne som fryktet, ikke at det gjorde noe nå, men det hadde vært fint med tørr veibane til syklingen...
Totalt var det 1056stk av de påmeldte som stilte til start (Av disse ca 800 nordmenn og 30 proffer)
Veldig mange til start i pulje 1 på svømmingen, men plasserte meg helt fremst da jeg er trygg på at jeg svømmer fra de fleste og unngår da minst mulig konflikt med andre. Proffene startet en bassenglengde foran oss andre, men etter en god start der jeg raskt fikk finne flyten, så var jeg inne i hovedgruppen med proffer etter drøye 300m og avanserte stadig. Veldig kjekt å se nesten bare proffer rundt seg :) Når vi var passert halvveis, så ble banen trangere og det ble umulig å avansere noe særlig mer i feltet. På siste strekket hadde jeg godt med krefter og klarte å få en god plassering ut av vannet.
Våtdrakten jeg brukte var en 2XU Project X, X:3. I ettertid viste det seg at jeg svømte raskere enn samtlige nordmenn denne dagen, det er akseptabelt etter 3,5 år svømmetrening med Stavanger Triathlonklubb og Øyvind Egset!
0:24:07 (Mål 0:25:20)
Skiftingen T1 gikk bra
0:02:07 (Mål 0:02:10)
Men så var det syklingen, for det er jo tross alt triathlon...
Lite sikt gjennom brillene, vått, kaldt og svært lite futt i beina. Det løsnet litt etter ca 30km, men manglet det lille ekstra. På grunn av den store økningen i antall deltagere så ble det jo også mye syklister i løypa. Rakk å bli forbikjørt av en del syklister, og fikk også se alt for mye drafting i løypa (Langt mindre enn 10m til syklisten foran som er regelen). Det virker dessverre som at mange har den mentaliteten at hvis en ikke blir tatt og irettesatt, så er det lov...
Men dette har ikke noe med min prestasjon å gjøre. Jeg har rett og slett bommet med avstanden mellom Aarhus og Haugesund, samt restitusjonen som var nødvendig for meg.
2:26:29 (Mål 2:21:16)
Skiftingen T2 gikk også bra
0:01:32 (Mål 0:01:30)
Så var det løpingen.
Kontrollere og ikke presse for hardt! Ved første passering i Haugesund sentrum ble jeg litt skuffet, hvor var alle folkene?
Husker jo den enorme stemningen fra i fjor... Vel, jeg var jo litt tidlig ute og i tillegg tittet solen frem i løpet av den første runden av to på løp. Når jeg kom tilbake igjen etter å ha truffet på mange kjente fjes i løpeløypa, så var Haugesund sentrum på plass! Stemning, heiing, ja det var dette jeg ventet på. Helt enormt hvordan Ironman, Haugesund og familie/supportere klarer å skape stemning. Dette får alle til å føle seg spesielle og som en del av noe stort!
Løpingen min gikk bra og jevnt, men de siste 2-3km måtte jeg jobbe hardt. Her fikk jeg heldigvis litt "pushing" fra Johnny Williams fra klubben, som var en runde bak, for å holde fokus oppe. Første halvdel av de siste 1,5km var tunge, med trykkende motbakker opp fra sentrum til parken der vi vender. Etter parken var passert, så var det noen hundre meter for å hente seg inn før alt var glemt og innspurten kunne begynne. Da var det bare å fly i mål, endelig!
En god følelse av løpingen. Kontrollert og jevnt. Løypa er kupert, men avsluttes på et lavere punkt en hvor den starter.
Strålende fornøyd med mine Adidas Adios, mindre blemmer og lette langdistansesko!
1:31:19 (Mål 1:31:14)
Totalt gir dette meg 2 minutter bedre tid enn i fjor og jeg er fornøyd med det. Litt bismak likevel av sykkelprestasjonen, men det er godt å vite at jeg har enda mer å gå på :)
4:25:34 (Mål 4:21:30 og Tid 2012 4:27:49)

Online (Resultat for meg): Klikk her!

Online (Alle resultater): Klikk her!

Gratulerer nok en gang til arrangøren og alle de nye triathletene som ble døpt sist helg :)

Link til flere av Guppi sine bilder kommer snart.

I mellomtiden legger jeg med link til Hilde Anvik sine bilder, masse flotte bilder av Stavanger Triathlonklubbs utøvere :) Klikk her!
I tillegg har Haugesund Triathlonklubb laget en samleside fra årets Ironman 70.3: Klikk her!

Takk til mine støttespillere 2XU (Enjoy Sport), jeg har uten tvil en perfekt våtdrakt for meg :)
Takk til Sandnes Kiropraktorklinikk med Sigrun og Steffen som står på for å få meg mest mulig konkurranseklar.
Takk til alle dere flotte mennesker som var med som hjelpere, deltagere eller tilskuere i Haugesund, dere bidrar til at dette blir en spesiell og stor dag for meg og mange andre :)
Og så kan jeg aldri få takket Guppi nok for støtten. Tenk vi har vært gift i snart 10år og du holder ut enda! :)

lørdag 6. juli 2013

Ironman 70.3 Haugesund 2013 - Mine mål og følg med LIVE!

Da er det tid for årets store mål. Ironman 70.3 Haugesund! 1.9km svøm-90km sykkel-21.1km løp
Den store dagen er søndag 7.juli og starten går 08.00. Jeg har litt å følge opp etter fjorårets konkurranse med full klaff der jeg kvalifiserte meg direkte til Ironman 70.3 VM i Las Vegas med 3.plass i min klasse. Mer om gjennomføringen i 2012 og de kritiske dagene før konkurransen: Klikk her!
Ekstra kjekt i år, er at denne konkurransen også er NM i langdistanse triathlon. "To fluer i en smekk"!

Etter å ha regnet, tenkt, sett på værvarsel og testet kroppen så har jeg kommet frem til følgende mål hvis dagen ellers blir noenlunde lik som 2012.

For det første, så er det 3x så mange deltagere påmeldt til konkurransen i år kontra 2012. Over 1200 stk! Derfor vil jeg være veldig fornøyd om jeg kommer i nærheten av plasseringen min fra 2012 i klassen og topp 30 totalt. Det samme gjelder også slutt tiden min på drøye 4 timer og 27 min, men om alt klaffer så håper jeg jo å korte inn litt på alle disiplinene. Derfor har jeg satt opp noen ønskemål som burde være mulig om alt klaffer. I NM hadde det vært kjekt å komme innen topp 10.

Svøm - 0:25:20
T1- 0:02:10
Sykkel - 2:21:16
T2 - 0:01:30
Løp - 1:31:14

Totalt - 4:21:30

Dette kommer ikke til å styre dagen min, for målet er helt ærlig å få en topp dag der jeg jobber jevnt hardt og porsjonerer kreftene til siste halvdel av løpingen. Får jeg ting til å klaffe, så har jeg gjort jobben. Hvis noen slår meg da, så var de bedre enn meg og da fortjener de selvfølgelig å komme i mål før meg :)

Dette blir utrolig kjekt og en fantastisk stemning med kjente langs løypa og alle deltagerne fra klubben :) "High five". Jeg gleder meg :)

Følg med meg og alle de andre med LIVE oppdatering underveis: Klikk her!
I tillegg er det planlagt å sende live video fra forskjellige steder i løypa. Dette er det www.h-avis.no som står for. Hvis det ikke kommer link på denne siden, så kan en prøve www.htv.no

torsdag 4. juli 2013

Race Report - Challenge Aarhus

Challenge Aarhus er halv ironmandistanse. 1.9km svøm - 90km sykkel - 21.1km løp

I år var planen å ta turen til Danmark for å få en bedre gjennomføring enn 2012 uten punktering og sitte med en god følelse inn mot IM 70.3 i Haugesund neste helg.

Jeg fikk hjelp av Sigrun på Sandnes Kiropraktorklinikk til å gjøre de siste konkurranseforberedende justeringer før jeg og Guppi kjørte nedover mot Aarhus på onsdag. Med rask ferge fra Kr.Sand til Danmark, rakk vi en kjøretur gjennom sykkelløypa før det var kveld. Neste dag var planen en svømmetur i området der svømmeløypa skulle være før jeg skulle ta meg en runde i sykkelløypa.
Etter å ha målt vanntemperaturen til behagelige 18 grader og studert utallige brennmaneter fra bryggekanten, lurte jeg meg uti vannet. Det ble jeg i mindre enn 1min før jeg gikk opp igjen. Brennmaneter over alt...
Runden i sykkelløypa ble grei, men den var veldig rullende og teknisk med mange 90, 180 og uoversiktlige svinger. Det er likt for alle, men det gjør løypa enda mer krevende og vanskeligere for forbikjøringer.
På kvelden fikk jeg heldigvis en liten svømmeøkt i en innsjø for å holde kroppen svømmeklar.

Fredag var det en løpetur i løpeløypa på formiddagen, og på ettermiddagen hadde vanntemperaturen i sjøen sunket litt og vindretningen endret seg, dette gjorde at det nå nesten ikke var brennmaneter i sjøen. Lettet!
Lørdag gikk stort sett til forberedelser, innsjekk av løpetøy og briefing.


Veldig spent på neste dag fikk jeg unormalt store problemer med å sove kvelden før konkurranse, så det ble ikke mer enn ca 5 timer på øyet og det er betydelig mindre enn normalt!

Race Day!
Planen:
Svøm - 27,5min (Ønsket var at det ble litt mer, for det betydde tøffe forhold eller litt for lang løype)
T1 - 3,5min (400m oppoverbakke fra sjø til asfaltert vei, inklusive 86 trinn i bratt tretrapp fra stranden til skifteteltet)
Sykkel - 2t 27min (Hvis det ikke blir alt for vått i den tekniske løypen)
T2 - 2min
Løp - 1t 30-31min (Under 1:31:15 gir ny pers, men hovedmålet er under 1:30)
Totalt - ca4t 30minFasiten:
Svøm - 0:30:14 (Om løypen var for lang vites ikke, men til tross for flott vær så ble det tøffe bølger å svømme i)
T1 - 0:04:14 (Litt rot med å få drakten i posen og skoene fastspent, men godkjent mht skiftesonens bakker og lengde)
Sykkel - 2:28:17 (Litt ujevn kjøring i begynnelsen, men fikk roet litt og kjørte jevnere etter de første 25km)
T2 - 0:02:24 (Godkjent, få sykler på rackene. Rotet bort noen få sekunder på at jeg holdt på å glemme å ta av sykkelshortsen)
Løp - 1:34:17 (Mye mer kupert en jeg husket. Litt krampetendenser i lårene til å begynne med, men dette løste seg. I tillegg åpnet jeg for hardt, spesielt i oppoverbakkene. Jeg følte det gikk greit der og da, men fikk svi allerede etter ca8km og halvveis begynte blemmer under tåballene å ta vekk mye fokus. Klarte å stoppe ytterligere dropp i snitttid de siste 3km)

 Belønningen, det gode øyeblikket :)Alt i alt er jeg fornøyd. Ca 170 startende i min aldersgruppe. Jeg lå på 2.plass etter svøm(2XU X:3), 3.plass etter syklingen(2XU calf guards, 2XU compression trisuit og Ridley Dean temposykkel) og endte på 4.plass i mål (Sykkel byttet ut med Asics DS Trainer 18, og det var andre konkurranse med blemmer under beina med samme sko...). Selv om løpingen hadde gått som ønsket, så var jeg fortsatt for langt ifra pallen (over 7 min). Totalt endte jeg opp som nummer 33 av nærmere 1100 startende (Inkludert 24 proffesjonelle utøvere der 19 var foran meg).
Alle resultater og splitt tider ligger her! (Det ble litt feilregistrering på sykkeletappen min etter første passering)
En god generalprøve før IM 70.3 i Haugesund den 7.juli. Jeg føler det meste sitter hvis jeg gjør jobben som jeg skal, så dette var en nyttig gjennomkjøring. Nå gjelder det å være uthvilt og klar til neste helg :)

Takk til Enjoy Sport (2XU) og Sandnes Kiropraktorklinikk for utstyr og forberedelse av kroppen.
Takk til Einar og Øyvind for god konkurranse og godt selskap. Og en stor takk til min fantastiske Guppi for klargjøring, støtte, support og fotografering. DU er best :)