Instagram: @team.ra

mandag 3. juni 2013

Varhaugmila - Oppsummering og resultater

Jeg har trent bra i det siste, men har også hvilt mer enn når jeg sprang mila på Undheim sist måned!
Jeg har hatt et løpsopplegg med Einar og Spirit denne uken, Einar kom også med anbefalninger angående forberedelser, oppvarming og gjennomføring av løpet.
Varhaugmila er i en kontrollmålt 5km løype som løpes to ganger. 5km arrangeres samtidig. Det er kanonbra stemning i Varhaug sentrum. Det er som regel vind her, løypen er litt kupert og det er vekselvis grus og asfalt.
Denne gangen var det kun en ting som var målet og det var å gjennomføre under 40min. Einar mente jeg burde gå for under 39min, men siden det var temporitt dagen derpå så holdt jeg meg til mål om under 40min.
I fjor satte jeg pers på Varhaugmila, men jeg hadde en tung sisterunde på 1min mer enn første og endte opp på 40:12.
I år varmet jeg veldig godt opp sammen med Øyvind Hadland.
Deretter plasserte jeg meg litt bak i feltet for å få en litt roligere start og for å få det litt lettere i motvinden de første 600m. Det gikk for såvidt greit, men det gikk litt sent og det ble mange å løpe forbi. Det ble derfor en del jobbing frem til nesten 4km for å være der jeg skulle på tiden. Så holdt jeg en grei flyt frem til ca 6,5km. Passering etter en runde (5km) var på rett under 20:10. Litt bak målet på under 40min, men det var bare å holde jevnt trykk litt til. Ved ca 6,5km begynte jeg å trykke på, jeg holdt et bra steg, hadde fin flyt og plukket flere plasseringer. Trykket holdt jeg helt inn, men tråkket til litt ekstra siste 4-500m da jeg var veldig usikker på om det ville holde. Det gjorde det! Inn til tiden 39:52, nesten et halvt minutt bedre siste halvdel og jeg var heller ikke helt i kjelleren :)
Mange dyktige løpere i Stavanger Triathlonklubb også (Flere med ny pers i dag). Sterkest var Kalle Simm med tiden 35:35 (1:15 pers på 4 uker), kun to uker etter sitt 50miles løp!

Hele resultatlisten finner dere her!

Jeg vurderte lenge om jeg skulle bruke mine Asics DS Trainer 18, men etter å ha sett gjennom løypa og siden det "kun" var 10km så falt valget på mine Adidas Adios

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar