Instagram: @team.ra

tirsdag 16. april 2013

SKK mila - Oppsummering og resultater

10km på temposykkel, "all in". Værmeldingen sier sterk vind og masse regn... Så da var det ikke lett å være motivert til et ritt som varer ca 15min...
Men har jeg meldt meg på, så er det mye som skal til for at jeg ikke stiller!
Det var klart for tredje konkurranse denne uken :) Vinden var virkelig på plass, det var regnet også. Heldigvis regnet det kun i perioder og heldigvis var det stort sett opphold når jeg syklet, selv om veien var våt.
Jeg var så heldig å få bruke stua til Tore for oppvarming på rulla, i tillegg stilte Tore opp som fotograf. Det er service det :)
Alle bildene er tatt av Tore Anvik:
På grunn av den sterke vinden valgte jeg et litt snillere hjulsett enn temporittet dagen før (ellers var utstyret det samme), etter oppvarming ble det en liten tur ute for å teste hjul og utstyr. Det føltes trygt og komfortabelt, Zipp 404 fremme og Zipp 808 bak.
Klar til start, alt på plass. Klar til starte klokken min 30sek før start, så står det "taster låst" i displayet...
Det var en funksjon jeg ikke har sett før, jeg stresser og prøver å klikke på alle mulige taster for å åpne klokka, men "taster låst"... 5 sek til start og jeg må komme i gang.
Jeg starter, det er litt nedover og litt medvind i starten, og så snart jeg har fått opp farten fortsetter jeg å fikle med klokka innimellom mens jeg sykler i et par minutter før jeg bestemmer meg for å glemme den.
Men jeg klarte ikke helt det, så på en slette nesten halvveis, måtte jeg prøve litt til. Plutselig var jeg halvveis og der var det en 180grader vending på en smal vei. Jeg valgte å klikke ut den ene skoen for å få en kontrollert og god vending, det gikk fint, men når jeg så skulle klikke i skoen igjen så traff jeg ikke sporet... Jeg prøvde å ta noen tråkk for å få litt fart før jeg forsøkte på nytt, men da sklei foten av pedalen... Det gikk bra og jeg kom meg på plass i pedalen og fortsatte. Nå klarte jeg endelig å glemme klokka og sykle hardt siste halvdel der 3km var i sterk motvind. Ble litt hindret av en bil som kjørte sakte og svingte av, men det var ikke så mye.
Ble motivert av en syklist lenger fremme, og tok han igjen mindre enn 1 km til mål. Klarte å holde godt trykk inn og avsluttet på 15:16. 3.plass i klassen 30-39år (Ikke langt frem til 2.plass). 
Til sammenligning brukte jeg kun 13:52 på samme strekning for to år siden, og det var mitt første ritt/temporitt "ever", da holdt det til en 2.plass.
Middels fornøyd :)
Svein Ove Andersen fra Stavanger Triathlonklubb syklet inn til 4.plass på tiden 15.46.
Flere bilder av "Svein Ove in action" nederst :)

Alle resultater fra SSK Mila: Klikk her!

Så hvorfor dette maset med klokka?
Hovedsakelig på grunn at jeg sykler med wattmåler, og da er slik data fra konkurranse viktig for å legge et grunnlag til å best mulig planlegge hvilket nivå jeg skal legge meg på i en triathlonkonkurranse for å ikke brenne alt for mye krutt på sykkeldelen når det skal løpes halvmaraton etterpå.
Nei, man må ikke ha alt dette utstyret for å drive med triathlon og jeg har lenge holdt meg til å lære kroppen å kjenne og har brukt puls som en liten veileder under sykling og løping. Nå ønsker jeg å ta det et steg videre og gå mer vitenskapelig til verks.
Mange urutinerte feil har jeg avdekket på meg selv i helgen, og det (sammen med kapasitetstrening) er grunnen til at jeg bruker slike konkurranser som forberedelse og forbedring til mine triathlonkonkurranser. Teknikk, utstyr og fysisk trening :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar