Instagram: @team.ra

lørdag 20. april 2013

Oppstart NorgesCup sykkel i Sandnes - Oppsummering og resultater

Flott værvarsel og en greit oppstart på sykkelsesongen sist helg, da var det bare å glede seg til 28 km med høy puls, melkesyre og mye stigning. Etter å ha testet løypa i rolig tempo på ca 53min tidligere i uken, så jeg for meg at 48min skulle gå greit og gjerne ned mot 45min om alt stemte. Ellers hadde jeg mål om en bedre plassering enn i NM 2012 (50km på 1:15:45) der jeg ble nr 66 av 69 som fullførte og 13:51 bak vinneren Reidar Bohlin Borgersen
Dagen i dag ble en flott dag med litt vind, 10-11 grader og sol/tynt skylag.
Fikk god parkering med ly fra vind til plassering av sykkelrulla, men først var jeg oppe i startområdet og sjekket om jeg hadde truffet greit med innstillingen av sykkelen. Strenge regler i Norgescup og NM (UCI). Hovedsakelig går det på hvor langt fremme setet er og hvor langt fremme bøylene på tempostyret stikker. Setet var ca 1,5cm for langt frem, så jeg justerte det. Fikk en god oppvarming på rulla for en gangs skyld. Ved start viste det seg at jeg ikke hadde trengt å ta setet fullt så langt bak, men det gikk greit å sykle sånn (Mye takket mitt nye ISM Adamo Prologue sete).
Vi startet med ett minutts mellomrom og jeg var start nr 8 av 96 forhåndspåmeldte.
Mesteparten av stigningen i løypa er opp til vending halvveis (262m i høydeforskjell), jeg prøvde derfor å sykle kontrollert, men var ikke redd for å bruke litt for mye krefter siden siste halvdel stort sett var sykling nedover. Vinden oppover var litt forfra og litt fra siden, men det var ikke så mye vind.
Det gikk bra oppover, kun 1 tok meg igjen rett før vending og han hadde startet 2 min bak :) Det gikk enda bedre nedover og jeg kjørte veldig bra, jeg tok igjen 1, men ble også tatt igjen av en til like før mål som startet 5 minutt bak meg. Han kom på 2.plass totalt :)
Jeg hadde en bra dag, jeg klarte å holde et godt trykk hele veien og jeg hadde et mye bedre tråkk enn sist helg. Godt å få en god opplevelse :) Tiden min ble 43:04 og plasseringen ble nr 56 av 78 som fullførte. Vinneren ble også i dag Reidar Bohlin Borgersen, men i dag var jeg "kun" 5:50 bak :)
Etterpå ble det en liten time med restitusjonssvømming med klubben :)

Hele resultatlisten: Klikk her!

Utstyret i dag ble det samme som KCC tempoen sist helg. (Men i dag ble det endelig kort sykkelbukse, kun tempodrakt)

Nok en gang, flere flotte bilder fra Ørjan Lauritzen: Klikk her!

Et bilde Ørjan tok av meg sist helg :)

2 kommentarer:

 1. Hei, liker bloggen din :)
  Det er jo en stund sia du la inn dette om ISM sadelen osv, men jeg lurer på en liten sak. Har du noe erfaring med dette setet eller andre typer fra ISM på racer sykkel? Sliter veldig med at jeg dovner bort etter noen timer på sykkelen! Ganske plagsomt :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det :)
   Jeg har kun brukt dette til triathlon i og med at jeg ikke har brukt racer sykkel på ritt lengre enn 70 km i år. Der finnes modeller som er mer tilpasset racer sykkel enn det setet jeg har. Mitt ISM sete er i alle fall det jeg foretrekker til triathlon. ISM har en beskrivelse på hva setene er tilpasset til og det stemte fint med mitt behov. Www.ismseat.com

   Slett