Instagram: @team.ra

lørdag 6. april 2013

Mars 2013 - Oppsummering

En fantastisk måned unnagjort. Mars har vært over alle forventninger!
Kort oppsumert:
- Ikke 100% skadefri, men kan løpe
- Nye aktivteter i treningskalenderen
- Litt kaldt, men blå himmel og sol nesten hele måneden
- De raske syklene har nå fått lufte seg litt

Det er fantastisk å kunne løpe igjen. Først 10km på Orre, så helgen etter ble Egersund halvmaraton gjennomført kontrollert. Etter sistnevnte har jeg kjent litt til skaden som jeg har slitt med, men nå klarer jeg å kontrollere smertene med teknikk og mengde. Et nytt element jeg har introdusert for å bruke beina mer, men for å begrense belastningen i foten er roller blades. Jeg har fått børstet noen år med støv av skøytene og skiftet hjul/lager. Det var veldig kjekt og gamle kunster er ikke helt glemt :)
Jeg og Guppi har også satt av en ukentlig pilates time hos Maureen, utrolig gode kjernetimer! Mine styrke/core/balanse/tøye økter har blitt veldig sporadiske, derfor er det godt å ha et fast tidspunkt å forholde seg til(Så får jeg prøve å få inn en økt til i løpet av uken med et litt mer dynamisk "time and place")

Påsken og store deler av mars har vært preget av klar himmel og sol i Rogaland. Dette gjør virkelig noe med energien :) Når en da har noen dager påskefri fra jobben, så ble det plutselig masse trening. Og den siste uken av mars har jeg fått bakkeintervaller med landeveissykkelen, en tempoøkt og en langtur med temposykkelen :)
Godt påkledd :)

Jeg er strålende fornøyd med grunnlaget jeg nå har lagt og ser frem til en måned med løp og sykkelritt for å løfte formen og kapasiteten enda et hakk.

Mars i tall:
- 27 av 31 dager med trening, 11 av disse med flere aktiviteter samme dag.
- 3:06 timer pilates/styrke/core
- 2:04 timer roller blades, 35.6km
- 12:27 timer svøm, 35.5km
- 19:04 timer sykkel, 441km
- 12:26 timer løp, 133 km

Totalt 49 timer og 7 min trening. (Med god hjelp av påske og fint vær ble det noen øker og timer mer enn planlagt)

Fremover mot april:
Konkurranseplanen for april ligger her!
Utenom dette vil jeg trene jevnt som mars med litt mer treningsfrie dager nå som hverdagen er tilbake igjen. I april satser jeg også på å introdusere litt terrengløping (foten var ikke klar for det i mars) og kajakkpadling.

2 kommentarer:

  1. Rollerlades er jo bare helt supert som alternativ trening når foten ikke spiller helt på lag. Dét har ihvertfall jeg erfart :)

    SvarSlett