Instagram: @team.ra

tirsdag 9. april 2013

Hålandsvannet Halvmaraton - Oppsummering, bilder og resultater

Ja da var det tid for ny konkurranse. Halvmaraton på en mandags ettermiddag arrangert av Spirit - Stavanger Friidrettsklubb :)
Det gikk opp for meg på konkurransedagen at selv om jeg var litt sliten etter en hard treningsperiode, så hadde det egentlig ikke blitt så mye bra løpetrening etter Egersund halvmaraton 9.mars. Det må jeg gjøre noe med nå i april mellom konkurransene, så lenge jeg fortsatt holder kontroll på skaden i foten.

Hålandsvannet tursti er 7033m lang på en runde og inneholder noen bratte kneiker som lager høy puls og melkesyre. For å få en halvmaraton, så sprang vi tre runder :) Min største utfordring er nok å løpe ned bratte bakker, da dette gir mest belastning i foten og jeg kjente det litt i foten på siste runde og etterpå. Det er veldig ubetydelig i forhold til tidligere, men nå skal joggeskoene få hvile et par dager før jeg starter med kvalitetstrening frem mot Mallorca i mai.

Selve løpet:
- Jeg hadde ikke laget meg noen særlig plan, og jeg laget meg vel egentlig en plan mens jeg snakket med andre før start :) Det eneste jeg visste på forhånd var at det var en hard løype og jeg skulle ha dette som en hard langtur og ikke gå helt i kjelleren. Planen som ble lagt siste halvtimen før start var at jeg ikke trengte å prøve på noe raskere enn en slutttid på ca 1:35 (4:30min/km) og at jeg helst ville løpe litt raskere for hver runde. Med utgangspunkt i det håpte jeg på ca 4:32min/km første runde, 4:30min/km andre runde og 4:28min/km siste runde.
Foto: Tore Anvik
Startskuddet gikk, god stemning og full fart avgårde... Men jeg klarte raskt å komme inn i en grei rytme. 1 runde snitt ca 4:28/km, 2 runde snitt ca 4:29min/km og 3 runde snitt ca 4:31min/km. Slutt tid 1:34:24. Det er ikke ille, men jeg skulle gjerne sett at snittfarten på første og siste runde var byttet om. Etter ca 15km begynte jeg å stivne litt, det var ikke god flyt i bakkene lengre og føttene var vonde under fotbladet etter litt for løse sko og ujevnt underlag. At jeg stivnet litt har nok også å gjøre med litt dårlig løpetrening, men jeg føler ikke flyten blir bra for meg med for mange korte bratte bakker.

174. Bård Chr Jensen
Stein Danielsen og Geir Eikeskog
Bård Borch Michalsen.
Haugesund Triathlonklubb.
En lynrask 55åring fra nord :)

En glad gjeng fra STriK
Alle foto: Tore Anvik
- Mange kjente fjes fra løpemiljøet og mange hadde også møtt opp fra Stavanger Triathlonklubb denne mandags ettermiddagen. Både Kalle og Tore var på plass med kamera fra sidelinjen og det resulterte i drøssevis med bra bilder av løpeglede (og litt slit :)
Alle bildene fra Kalle Simm: Klikk her!
Alle bildene fra Tore Anvik: Klikk her!
Kjempeflott stemning og et topp arrangement! For komplett resultatliste og info fra løpet, sjekk ut www.spirit-friidrett.com sin hjemmeside :)

2 kommentarer: