søndag 28. april 2013

Spinnsprinten - Oppsummering og resultater

Følte meg grei i beina i går kveld, ikke i dag. Ikke helt klar for seedet pulje 1 med mange sterke syklister, spesielt med tanke på gårsdagens løp... Men planen var en god treningsøkt og prøve å beholde puljeplassen til neste år. Spinnsprinten er et 55km langt fellesstartritt med seedede puljer, og på tredje forsøk var jeg klar for pulje 1.
Værmeldingen truet med tiltagende vind og etterhvert nedbør, Vel vinden var sterk og ytterligere tiltagende. Regnet var i gang før start og ble også tiltagende. Ca 4 grader, surt og Jan-Morten hadde alt for lite klær på... De fleste jeg snakket med etterpå hadde en tøff dag i løypa!
Kort oppvarming på ca 15 min var for lite i dag...
Flytting av startområde gjorde at jeg fikk mer tid til å kjøre meg varm før den tyngste bakken, trodde jeg... Tempoet var temmelig heftig fra start og feltet var allerede etter 10-15min brutt opp i 3-4 mindre grupper, jeg klarte å kjempe i den 3dje gruppen... Det ble virkelig en tøff treningsøkt med lite samarbeid og mye kamp om ly for vinden. Jeg kjempet hardt for å holde følge, men ved ca 48km røk strikken. Jeg fortsatte å kjøre med jevnt trykk den siste biten mot mål alene og tapte ca 1:20 til gruppa mi den siste biten.
I dag brukte jeg min Scott Addict landeveisykkel. Et hissig hjulvalg med Zipp808 bak og Zipp404 foran, det ga meg enda mer utfordring i en kupert løype med massevis av vind :)
Det var en røff tur, men det er likt for alle. Selv om jeg ikke fikk temperaturen slik jeg ville, så fikk jeg i alle fall en god treningsøkt. Plasseringsmessig, så klatret jeg ca drøye 25 plasser på den totale resultatlisten i forhold til sist år. Tiden ble 1:34:15

Kjempejobb fra dagens STriKere (Håper ikke det gikk for hardt ut over kroppen og utstyret Anders).
Noen utvalgte bilder nedenfor. Resten finner dere her: Klikk her!

Resultatlisten fra dagens ritt: Klikk her!


lørdag 27. april 2013

Siddisløpet - Oppsummering og Resultater

Da er det klart for siste innspurt på konkurransefronten før årets første triathlon i Mallorca.
Det blir 5 konkurranser på 8 dager og jeg startet i dag med Siddisløpet i Stavanger. 1 runde rundt Stokkavannet, drøye 8 km på grussti med litt bakker.
Planen for dagen var å gjennomføre på pers, men ikke noe særlig bedre. Jeg skulle løpe på 32min. Tid 2011: 32.10 og Tid 2012: 32.49
Jeg ville fokusere på å holde jevn fart og ikke være helt ferdig før morgendagens sykkelritt der jeg starter i seedet pulje 1...
Så hvordan gikk det da?
Klargjøring før start...

Dagens utstyr ble: Caps, 2XU compression top og tights, klubbens t-shirt, Adizero Adios løpesko fra Adidas og Garmin FR910XT for dokumentasjon av turen :)

Ikke klok av skade, så stod jeg alt for langt bak i startfeltet på nærmere 900 stk. I alle fall 200stk var foran meg. Det ble derfor en litt for treig start og litt mye rykk og napp for å forsere folk på den "smale" stien rundt Stokkavannet. Etter ca 1,5km normaliserte det seg og det ble lettere å løpe forbi folk. Fordelen nå var at jeg hele tiden tok igjen og løp ifra alle de som hadde åpnet alt for hardt og det inspirerte. Målet for dagen ville si å holde rett under 4minutt pr km og ikke gå helt i kjelleren. Det gikk veldig greit, med litt spurt de siste 200m. Første 4 km gikk på ca15:56 og siste drøye 4km gikk på ca15:58. Det ga en slutt tid på 31:53! Når Kalle Simm får registrert sin gode tid på ca 28:50, så var jeg på 114 plass etter 4km og 84plass i mål. Dvs jeg passerte 30stk de siste drøye 4 km. Jeg er fornøyd og føler at jeg ligger godt an til årets sesong til tross for vinterens problemer med løpeskader.
Flott jente som er klar til start :)
Et annet høydepunkt i dag var at jeg i tillegg hadde jeg klart å få med Guppi på løpet, hun er ikke så glad i konkurranser og lengre distanser! Vi ble enige om at under 50minutt var er akseptabelt mål i hennes tredje konkurranse og lengste distanse noen gang (De to første var på 5km). Guppi løste oppgaven perfekt og løp inn godt under 50 minutt i den kuperte løypen rundt Stokkavannet (45:55). Veldig jevnt løpt og kun litt senere de siste drøye 4km (22:40 og 23:15). Jeg er stolt :)
Happy couple :)
Ikke så mange fra Stavanger Triathlonklubb med tanke på ca 1000 påmeldte til Rogalands største løpemønstring. Noen valgte sykkelkonkurranse og noen valgte svømming i dag før morgendagens sykkelritt. Uansett, topp resultater av de som deltok fra STriK og Spirit i dag :)
Alle resultater fra Siddisløpet finner dere her: Klikk her!

tirsdag 23. april 2013

Stavanger Triathlon 2013 og UM-jrNM

Har du lyst på en tøff men overkommelig utfordring, eller kanskje en perfekt oppkjøring mot Ironman 70.3 Haugesund den 7.juli?
Da er Stavanger Triathlon den 23.juni noe for deg. Perfekte og publikumsvennlige omgivelser i og rundt Stokkavannet for svømming og løp, syklingen går ut mot Randaberg.
Stavanger Triathlon blir gjennomført på to distanser:
- Sprint distanse (750m svøm-20km sykkel-5km løp)
- Olympisk distanse (1500m svøm-40km sykkel-10km løp)
Sprint er en veldig bra distanse for dere som er usikre på svømming og svømming i åpent vann. Det er også en flott distanse for å bli kjent med triathlon. Stemningen underveis og mestringen av å ha gjennomført din første triathlon kommer du alltid til å huske :)
Olympisk distanse er for de som vil utfordre seg selv enda litt ekstra og pga den lange svømmedelen, så er heller ikke veien videre til halv Ironman distanse ikke så lang (1900m svøm-90km sykkel-21.1km løp)
Selv om det ble litt sent før de endelige planene var på plass og påmeldingen til Stavanger Triathlon 2013 kunne åpne, så har klubben fått kjempegod respons både lokalt og fra andre deler av landet. Nå, 3 uker etter at påmeldingen åpnet, er nærmere 40 stk påmeldt til de to distansene. Vi har kun 100 startplasser i hver distanse denne gangen, så det er bare å bestemme seg. Sett deg et mål, meld deg på og start treningen :)
Mer info og påmelding: Sjekk www.stavangertriathlon.no og lik arrangementets Facebookside.
Vi håper på godt oppmøte sånn at vi blir inspirert til å lage enda større arrangementer i fremtiden.
For lokale fra Rogaland: Stavanger Triathlonklubb vil arrangere uformelle trenings duathlon/triathlon der dere kan være med å prøve ut triathlon og samtidig få mange gode tips.
Klubben starter opp 7.mai kl 18.30 med en treningsduathlon, mer info kommer på klubbens nettside www.strik.no og Facebookside. Sjekk ut tidligere info om treningskonkurransene og resultater: Klikk her!
Det vil også bli gjennomført treninger med fokus og tips på svømming i åpent vann i begynnelsen av juni.
Oftest kommer info på klubbens aktive Facebook side først, sjekk den ut her!

Jeg vil også minne om at det den 25.mai vil være en kjempemulighet for barn og ungdom i alderen 11-19 år til å prøve triathlon og lære mer om sporten. Innendørs svømming 200/400m. Denne helgen blir det foredrag fra triathlonforbundet og det blir arrangert Ungdomsleker, Ungdomsmesterskap og junior NM. Alle er velkomne. Sjekk her for mer info, invitasjon og påmelding!

lørdag 20. april 2013

Oppstart NorgesCup sykkel i Sandnes - Oppsummering og resultater

Flott værvarsel og en greit oppstart på sykkelsesongen sist helg, da var det bare å glede seg til 28 km med høy puls, melkesyre og mye stigning. Etter å ha testet løypa i rolig tempo på ca 53min tidligere i uken, så jeg for meg at 48min skulle gå greit og gjerne ned mot 45min om alt stemte. Ellers hadde jeg mål om en bedre plassering enn i NM 2012 (50km på 1:15:45) der jeg ble nr 66 av 69 som fullførte og 13:51 bak vinneren Reidar Bohlin Borgersen
Dagen i dag ble en flott dag med litt vind, 10-11 grader og sol/tynt skylag.
Fikk god parkering med ly fra vind til plassering av sykkelrulla, men først var jeg oppe i startområdet og sjekket om jeg hadde truffet greit med innstillingen av sykkelen. Strenge regler i Norgescup og NM (UCI). Hovedsakelig går det på hvor langt fremme setet er og hvor langt fremme bøylene på tempostyret stikker. Setet var ca 1,5cm for langt frem, så jeg justerte det. Fikk en god oppvarming på rulla for en gangs skyld. Ved start viste det seg at jeg ikke hadde trengt å ta setet fullt så langt bak, men det gikk greit å sykle sånn (Mye takket mitt nye ISM Adamo Prologue sete).
Vi startet med ett minutts mellomrom og jeg var start nr 8 av 96 forhåndspåmeldte.
Mesteparten av stigningen i løypa er opp til vending halvveis (262m i høydeforskjell), jeg prøvde derfor å sykle kontrollert, men var ikke redd for å bruke litt for mye krefter siden siste halvdel stort sett var sykling nedover. Vinden oppover var litt forfra og litt fra siden, men det var ikke så mye vind.
Det gikk bra oppover, kun 1 tok meg igjen rett før vending og han hadde startet 2 min bak :) Det gikk enda bedre nedover og jeg kjørte veldig bra, jeg tok igjen 1, men ble også tatt igjen av en til like før mål som startet 5 minutt bak meg. Han kom på 2.plass totalt :)
Jeg hadde en bra dag, jeg klarte å holde et godt trykk hele veien og jeg hadde et mye bedre tråkk enn sist helg. Godt å få en god opplevelse :) Tiden min ble 43:04 og plasseringen ble nr 56 av 78 som fullførte. Vinneren ble også i dag Reidar Bohlin Borgersen, men i dag var jeg "kun" 5:50 bak :)
Etterpå ble det en liten time med restitusjonssvømming med klubben :)

Hele resultatlisten: Klikk her!

Utstyret i dag ble det samme som KCC tempoen sist helg. (Men i dag ble det endelig kort sykkelbukse, kun tempodrakt)

Nok en gang, flere flotte bilder fra Ørjan Lauritzen: Klikk her!

Et bilde Ørjan tok av meg sist helg :)

tirsdag 16. april 2013

SKK mila - Oppsummering og resultater

10km på temposykkel, "all in". Værmeldingen sier sterk vind og masse regn... Så da var det ikke lett å være motivert til et ritt som varer ca 15min...
Men har jeg meldt meg på, så er det mye som skal til for at jeg ikke stiller!
Det var klart for tredje konkurranse denne uken :) Vinden var virkelig på plass, det var regnet også. Heldigvis regnet det kun i perioder og heldigvis var det stort sett opphold når jeg syklet, selv om veien var våt.
Jeg var så heldig å få bruke stua til Tore for oppvarming på rulla, i tillegg stilte Tore opp som fotograf. Det er service det :)
Alle bildene er tatt av Tore Anvik:
På grunn av den sterke vinden valgte jeg et litt snillere hjulsett enn temporittet dagen før (ellers var utstyret det samme), etter oppvarming ble det en liten tur ute for å teste hjul og utstyr. Det føltes trygt og komfortabelt, Zipp 404 fremme og Zipp 808 bak.
Klar til start, alt på plass. Klar til starte klokken min 30sek før start, så står det "taster låst" i displayet...
Det var en funksjon jeg ikke har sett før, jeg stresser og prøver å klikke på alle mulige taster for å åpne klokka, men "taster låst"... 5 sek til start og jeg må komme i gang.
Jeg starter, det er litt nedover og litt medvind i starten, og så snart jeg har fått opp farten fortsetter jeg å fikle med klokka innimellom mens jeg sykler i et par minutter før jeg bestemmer meg for å glemme den.
Men jeg klarte ikke helt det, så på en slette nesten halvveis, måtte jeg prøve litt til. Plutselig var jeg halvveis og der var det en 180grader vending på en smal vei. Jeg valgte å klikke ut den ene skoen for å få en kontrollert og god vending, det gikk fint, men når jeg så skulle klikke i skoen igjen så traff jeg ikke sporet... Jeg prøvde å ta noen tråkk for å få litt fart før jeg forsøkte på nytt, men da sklei foten av pedalen... Det gikk bra og jeg kom meg på plass i pedalen og fortsatte. Nå klarte jeg endelig å glemme klokka og sykle hardt siste halvdel der 3km var i sterk motvind. Ble litt hindret av en bil som kjørte sakte og svingte av, men det var ikke så mye.
Ble motivert av en syklist lenger fremme, og tok han igjen mindre enn 1 km til mål. Klarte å holde godt trykk inn og avsluttet på 15:16. 3.plass i klassen 30-39år (Ikke langt frem til 2.plass). 
Til sammenligning brukte jeg kun 13:52 på samme strekning for to år siden, og det var mitt første ritt/temporitt "ever", da holdt det til en 2.plass.
Middels fornøyd :)
Svein Ove Andersen fra Stavanger Triathlonklubb syklet inn til 4.plass på tiden 15.46.
Flere bilder av "Svein Ove in action" nederst :)

Alle resultater fra SSK Mila: Klikk her!

Så hvorfor dette maset med klokka?
Hovedsakelig på grunn at jeg sykler med wattmåler, og da er slik data fra konkurranse viktig for å legge et grunnlag til å best mulig planlegge hvilket nivå jeg skal legge meg på i en triathlonkonkurranse for å ikke brenne alt for mye krutt på sykkeldelen når det skal løpes halvmaraton etterpå.
Nei, man må ikke ha alt dette utstyret for å drive med triathlon og jeg har lenge holdt meg til å lære kroppen å kjenne og har brukt puls som en liten veileder under sykling og løping. Nå ønsker jeg å ta det et steg videre og gå mer vitenskapelig til verks.
Mange urutinerte feil har jeg avdekket på meg selv i helgen, og det (sammen med kapasitetstrening) er grunnen til at jeg bruker slike konkurranser som forberedelse og forbedring til mine triathlonkonkurranser. Teknikk, utstyr og fysisk trening :)

søndag 14. april 2013

KCC Tempoen - Oppsmmering og resultater

Flott vær, lite vind og drøye 110 stk stilte til start i årets utgave av KCC-tempoen. Temporitt er i vinden :)
Jeg hadde ikke store forventninger til årets første temporitt på 21km. Men det er alltid spennende å se hvordan en ligger an etter en lang vinter uten konkurranser. Jeg skulle gjerne vært raskere, men det er tidlig på sesongen enda :) Om forholdene lå til rette, så regnet jeg med at kapasiteten min lå rundt 40km/t i snitt i denne løypen. Jeg kjørte ujevnt og litt vel hardt første 5km og fikk fylt på litt melkesyre i beina, det e ikke noe lårene liker godt. Det gikk litt bedre de neste 10km før den tunge jobben begynte de siste 6km og da hjelper det ikke mye at siste 1km er en bratt bakke. Likt for alle :) 31:22 ble tiden og det tilsvarer en snittfart på ca 40.2km/t. Det er et godt stykke frem til de beste syklistene, men jeg driver fortsatt med triathlon så gjennomføringen er godkjent. Nå er i alle fall også sykkelsesongen i gang :)

Klikk på bildene om du vil se dem i større format :)
 Foto lånt av Sunniva Penne Nygård
Foto lånt av Ørjan Lauritzen
Foto lånt av Lars Kåre Skjørestad

En ser stort sett på bildene over hva dagens utstyr var, men kort oppsummert:
Ridley Dean temposykkel, 4za/ffwd platehjul bak, Zipp 808 foran,  ISM Adamo Prologue sete, SRM Red Quarq wattkrank, Vision tempostyre, Bell tempohjelm, Garmin 910XT computer, Klubbens hansker, skotrekk, tempodrakt og 2XU sykkelbukse under.

Data: 21km, tid 31:22, 40.2km/t, AvgHR(85,5%), 98avg rpm og 345W i avg pwr.

Stavanger Triathlonklubb hadde 10 påmeldte medlemmer, 9 stilte til start.
Komplett resultatliste: Klikk her!

Siden alle deltok, så ble det ikke så mange bildene denne gangen.
Men det var dyktige fotografer i løypa:
- Ørjan Lauritzen: Klikk her!
- Sunniva Penne Nygård: Klikk her!
- Lars Kåre Skjørestad: Klikk her!
Her kommer et lite knippe bilder vi selv fikk tatt etter målgang:


           Go Team STriK :)

Etterpå var det en times svømmetrening med klubben ;)