Instagram: @team.ra

torsdag 7. februar 2013

Januar 2013 - Oppsummering

Jeg ser at det blir litt færre innlegg fra meg, og for å unngå konstant dårlig samvittighet så velger jeg å oppsummere treningen min i månedlige oppdateringer. Jeg tenker også å dele planene/målene mine for måneden sånn at jeg stadig har delmål på "veien". Og i bunn og grunn er det jo "veien" som er målet :)
Jeg har valgt å bruke endomondo for å rask og enkel oversikt over treningen i og med at jeg nå bruker Garmin sin FR910XT. Det jeg savner nå er et enkelt program som er lett og lære og som gir god oversikt over watt-parametre sånn at jeg kan lære meg å bruke watt som et hjelpemiddel og veiledning for trening og konkurranse.

Januar i tall:
- 25 dager med trening,  9 av disse med flere aktiviteter samme dag.
- 2:56 timer styrke/core
- 15:26 timer svøm, 39km
- 12:46 timer sykkel, 349km
- 2:39 timer løp/elipse, 23km

Totalt 33 timer og 47min trening. (Målet var litt mer løping og en halvmaratonkonkurranse)


Mer fra januar:
Januar har vært nok en spennende måned både utenomsportslig og sportslig.
Utenomsportslig pga en uke med tipptopp besøk av min søster Lill-Synnøve og lille Charlotte. Utrolig kjekt med en litt annerledes hverdag med en strålende og taknemmelig liten jente :)
Jeg har også hatt en spennende tid nå i slutten av måneden med ny stilling på jobb.

Sportslig har jeg kommet bra i gang med det nye året. Jeg har fått svømt bra, syklet bra og trent styrke/core jevnlig. Det er jo alltid et MEN, er det ikke? Mitt MEN, henger igjen fra tidlig desember og har hindret meg fra å løpe mer enn 1-1,2km i gangen før smerter i foten har hindret meg i å fortsette.
Jeg har fått trent mer enn godt nok, men ønsket om å forbedre løpingen og uvissheten om konsekvensen av skaden har allikevel gjort meg litt urolig.
Jeg har fått konstatert at "problemet" er Common Peroneal Nerve øverst i legg der den svinger fra bakside kne til forside legg. MR viser ingenting unormalt... Altså ikke konklusjon om hva som skaper problemet!
I de siste ukene har jeg fått topp oppfølging fra mine gode medhjelpere i Sandnes Kiropraktor Klinikk Sigrun og Steffen. Den siste tiden har jeg fått trykkbølge behandling hos Steffen, det er vondt!!! Vanskelig å forstå at noe kan bli bedre etter en sånn behandling, men jeg tror og føler at jeg er på rett vei nå! Det er også dokumentert i "dagboken" min at jeg i en måned kunne løpe kun 1-1,2km før smertene ble for store, men at jeg noen dager etter første behandling klarte å løpe hele 1,8km :) Og enda bedre noen dager etter neste behandling da jeg løp hele 3,2km. Distansene er løpt med stigning på 3,5 grader da stigningen gir litt mindre belastning i problemområdet. Jeg ser frem til februar :)

Fremover mot februar:
Normalt vil jeg samle planlagte aktiviteter for neste måned i eget innlegg, men for februar har jeg ingen konkurranseplaner. På treningsfronten skal vi arrangere helgesamling med masse aktiviteter for Stavanger Triathlonklubb, og etter en halv uke med forkjølelse blir det 2,5 uke med gradvis økning av treningsmengde før siste uke av måneden blir en lett uke med kun nøkkeløkter. Forhåpentligvis får jeg også en gradvis økning av løpemengde utover måneden og kanskje kan jeg delta i årets første konkurranser allerede i mars (Fingers X'ed:)

3 kommentarer:

 1. Kjekt med oppdatering Jan Morten. Krysser fingrene for at skaden heles slik at du kan gjenoppta løpingen utover.

  Geir Eikeskog

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk igjen Geir. Det går seint, men det er bare å ta tiden til hjelp og holde fast ved lyspunktene :)

   Slett
 2. Så flink du er :)

  SvarSlett