Instagram: @team.ra

mandag 19. november 2012

Back in Business?

Ja, jeg tror og håper det :)

Det har vært veldig rolig fra meg de to siste månedene. Det er mange unnskyldninger til det, men noen er at det har vært lite trening og ingen konkurransemål i sikte.

Siden NM lang 21.juli har jeg vært en del skadet i venstre ankel. Jeg hadde noen viktige konkurranser igjen og prøvde å gjøre det beste ut av situasjonen for å kunne delta i og fullføre disse konkurransene. Dette endte med enda en småskade, nå i høyre kne (Mest sannsynlig av overkompensasjon pga venstre ankel.)
Så etter IM 70.3 VM i Las Vegas 9. september kuttet jeg mer eller mindre ut løping i drøye 6 uker og sykling i 4 uker. Det var sesongpause og jeg trente litt når jeg hadde lyst (Svømming og styrke med ellipse/x-trainer som oppvarming). Det har vært veldig greit å kunne prioritere et litt mer sosialt liv med familie og venner en stund og det satser jeg på å kunne opprettholde langt inn i 2013 :)

Nå etter noen uker med økende treningsmengde og stadig innføring av faste treningsrutiner ser jeg at skadene har gitt seg. Nå er det min jobb og styrke de svake områdene og fortsatt holde meg skadefri!

Jeg er enda ikke der at jeg har fått definert planen for 2013, selv om jeg ofte tenker på den :)
Med den gradvise innføringen av treningsrutiner føler jeg at jeg får innført bare kvalitetsøkter uten at belastningen for raskt blir for stor og det kommer godt med i en travel hverdag nå når jeg har begynt å jobbe på kontor på land i stedet for rotasjon offshore med mye fritid.
Jeg er ikke i tvil om at øktene jeg planlegger vil gi meg enda mer fremgang til neste år så lenge jeg klarer å opprettholde grunnstammen og de forebyggende nøkkeløktene. Kvalitet og rutiner med et variert treningsopplegg er viktig og i alle fall når tilgjengelig tid er begrenset.

For vintersesongen blir det disse trenerne som skal holde skikk på meg:

Svømming - Øyvind Egset
Løping - Einar Søndeland
Sykkel - Coach Troy Jacobson (Spinervals) og Guppi (Spinning)

Styrke/core/stabilitet og tilpassing av plan (totalbelastning) får jeg ta meg av selv, ja også treningen da :)


3 kommentarer:

  1. Lykke til med treningen i vinter, og all lykke for neste sesong!

    SvarSlett
  2. Bra Jan Morten - godt å høre at du er frisk og rask:)

    SvarSlett
  3. Tusen takk for det :) Nå gjenstår det å opprette noen nye mål og jobbe mot.

    SvarSlett