Instagram: @team.ra

mandag 28. mai 2012

Uke 21 - Begynner ny treningsperiode

Treningen uke 21:
En rolig start på uken. Kom i gang med litt mer puls og aktivitet fra torsdag. Lørdag var det langtur jogg med tempo, og det ble litt i tyngste laget med stigning på mølla og bevegelser på riggen så jeg måtte roe tempoet en del siste halvdel. På søndag kjentes det godt at lørdagsøkten var tung og at jeg nettopp har økt treningsmengden igjen. Søndagsøkten ble derfor veldig rolig.

lørdag 26. mai 2012

Kristine - De stadige påminnelsene om det som betyr noe

Livet er kort og byr stadig på utfordringer. Noen møter mer motstand enn andre på veien, men det viktigste er å ta vare på øyeblikkene og sette pris på det en har.
Etter mange år med dårlige og gode perioder måtte vår venninne Kristine Torgersen, kun 31 år, gi tapt...
Det er ufattelig, det gjør vondt, men det gjør også at en tar seg tid til å reflektere over alle de gode minnene en har fått.
Guppi har mistet en av sine beste venner, og det er ikke lett! Guppi er sterk, men har hatt mange tunge stunder den siste tiden (Som igjen gjør meg litt hjelpesløs når jeg er offshore). Da Guppi fikk meldingen om at Kristine sitt hjerte hadde sluttet å slå, var hun aldri i tvil om at hun ville si noen ord i begavelsen i respekt for Kristines minne. Jeg er utrolig stolt av Guppi som gjorde nettopp det, det er ingen lett sak!
Her er Guppi sine ord til Kristine i kirken, kortversjonen av alle minnene til sin kjære venn:

"
Til min kjære Kristine,

tirsdag 22. mai 2012

Konkurranser å delta på i Mai-Juni

Her kommer planen min hva angår konkurranser fra og med 30.mai og ut juni.

Mest sykkel, så det vil bli en del utesvømming og løpetrening utenom

Ganddal trenings triathlon/duathlon (4km-44km-8km): 30.mai. - (<2t)
Etter to uker offshore blir det rett på treningskonkurranse, her gjelder det å holde seg i skinnet :)
Varhaug-milå (10km): 2.juni - C mål (<39min)
Trenger å presse farten litt og gå litt ut av komfortsonen for å se at jeg kan!
Sparebanken Haugesund Lagtempo (Vatsvatnet rundt 48km): 12.juni
STriK stiller lag, her er det mulig for flere lag fra klubben :)

Half Challenge Aarhus (1.9km-90km-21.1km): 17.juni - (<4t 40min)
Håper å kunne fortsette progresjon i en sykkelløype med litt mindre stigning

NM Tempo Bergen (50km): 21.juni - (<1t15min)
Kun 4 dager etter Aarhus, men tror det kan bli en fin og lærerik opplevelse

Selv om jeg ikke får deltatt selv, så satser jeg på å hjelpe til denne gangen. Hvis du vil prøve triathlon i flotte omgivelser på Randaberg, så må jeg få anbefale Stavanger Triathlonklubb sin triathlon i distansene Sprint (0,75km svøm - 20km sykkel - 5km løp) og olympisk(1,5km svøm - 40km sykkel - 10km løp).
Viste triathlon går av stabelen 24.juni!
Sjekk her for info og påmelding: http://www.kontingent.no/viste_triathlon_2012

søndag 20. mai 2012

Uke 20 - Restitusjon, hvile og kosthold


Hjem til virkeligheten på mandag. Selv om jeg har en del å jobbe med for de videre målene mine, så sitter jeg med en god følelse i kroppen etter Mallorca. Jeg må tilbake til 2010 for å kunne sammenligne denne godfølelsen. Min første triathlon (1/2 IM distanse) og seieren i Tripp Trapp Triathlon.
Dette lover godt for fortsettelsen og nå må jeg jobbe forsiktig og målrettet for å samtidig holde seg frisk og skadefri!
Tirsdag var ny reisedag, men jeg hadde håpet på en liten svømmeøkt på formiddagen. Bassenget var stengt, så jeg bestemte meg for å montere sykkelen og ta en liten økt på den ute. Når sykkelen var montert, så begynte det å striregne ute så da droppet jeg det også...
På plass offshore er det restitusjon og hvile som har fokus. Prøvde en intervalljogg onsdag, men det var litt tidlig. Det ble heller noen korte og lette treningsøkter for vedlikehold mens jeg har en liten periode med litt større fokus på diett.
Fornøyde Finishers IM 70.3 Mallorca 2012: Jan-Morten, Ernst og Jostein
Treningen uke 20:

torsdag 17. mai 2012

Race report - IM 70.3 Mallorca

Denne konkurransen var virkelig en booster og en flott start på triathlonsesongen :)
1.9km svøm - 90.1km sykkel - 21.1km løp
Varme, sol og godt selskap gjorde oppladningen mot konkurransen helt topp.
Et par dager før konkurransen ble dessverre Olaf syk og kom seg ikke i form før konkurransen. Han valgte derfor å ikke stille til start, noe som var virkelig synd for hadde han ikke blitt syk så var han i kjempeform til å gjøre det veldig bra. Vinneren i hans klasse brukte ca 6:49 og jeg er sikker på at Olaf ville klart under 6 timer! Neste gang :)
Stephen, Olaf og Gunnar
Reiste ned mandag, syklet sykkelløypa tirsdag, lett svøm og 1 runde jogg i løpeløypa onsdag, svømte gjennom svømmeløypa torsdag før vi gikk til registreringen, fredag var det kort svøm og kort jogg før innlevering av sykkel og race briefing/pasta party. Tidlig i seng for å være forberedt på lørdag!

Race Day - Lørdag!

Uke 19 - Lading av energi og årets første triathlon

Endelig var uken for årets første konkurranse kommet. Det var virkelig godt for kroppen å få en gjennomkjøring og masse sol/varme for å lade batteriene.
Uken og oppladningen gikk fint selv om jeg begynte å bli litt rastløs på torsdag/fredag før konkurransen.
Konkurransen gikk jo nesten som planlagt med litt drøy skiftesonetid i tillegg til at farten dalte litt mot slutten av løpingen i varmen. Race rapport er straks klar!

Treningen uke 19:

fredag 11. mai 2012

IM Mallorca 70.3 - Mine mål, følg med LIVE!


Basert på erfaring, test av løype og form har jeg satt meg noen mål for min gjennomføring av Ironman 70.3 Mallorca. Jeg har listet opp realistiske mål med små ønskemål i parantes (hvis alt klaffer):
- Svøm, 1.9km <30min (<29min, kan bli hardt med lang vei til skiftesonen)
- Sykkel, 90km <2t og 35min (<2t og 30min, flott løype, men mye klatring fra 22km til 35km)
- Løp, 21.1km(3 runder à 6,8km + 700m oppløp) <1t 37min (<1t 35min, sikter på <31min pr runde, så får vi se hvordan det holder)
Skiftesonene T1+T2 <7min (6min)

Totaltid <4t49min (<4t40min)

Fakta om påmelding:
Totalt antall påmeldte: 2242stk (1878 menn og 364 damer)
Antall påmeldte fra Norge: 42 stk  (35 menn og 7 damer)
Antall påmeldte fra Stavanger Triathlonklubb: 5 stk

Jan-Morten Ra M30-34 (Startnummer, BIB: 880)
Stephen Boccioli M35-39  (Startnummer, BIB: 1007)
Jostein Raknes M35-39  (Startnummer, BIB: 1224)
Solveig Gysland F50-54  (Startnummer, BIB: 203)
Olaf Ellefsen M65-69  (Startnummer, BIB: 1377)

Har du anledning og ønsker å se hvordan det går med meg og de andre fra Norge (Linkene blir nok ikke aktivert før fredag kveld/lørdag morgen)?
LIVE! Coverage: Klikk her!
LIVE! Resultater: Klikk her! (Velg "Norway" under "country" for å få oversikt over de som stiller fra Norge)

torsdag 10. mai 2012

Gutta på tur - Varme, litt aktivitet, registrering og masse hvile

Vinden har avtatt og det er varmt.
Onsdag
Flere norske strømmer til Alcudia, de brukte dagen til å sykle gjennom løypa. Til frokost traff jeg Tom Remman og han virker å være i god form :) Målet hans er i alle fall å slå tiden fra 2011 med noen minutter. Hvis alt klaffer, så kan det jo komme til å gå fort unna :)

Etter en god lunch var det hvile på hotellet og "pussing" av sykkel etter gårdagens sykkeltur. På ettermiddagen ble det en rekogniserings joggetur i den nesten 7km rundløypa som vi skal jogge 3 ganger på lørdag.

Torsdag

tirsdag 8. mai 2012

Gutta på tur - Episode Mallorca på to hjul

Sånn hvis noen skulle være i tvil, så er det ganske fint å være på Mallorca i Mai.

Mandag:
Jeg og Olaf ankom Mallorca, og ja dette er stedet å være på denne tiden av året :)
Etter tidlig morgen, lang reise og masse gåing rundt om i Alcudia var det lett å gi beina fri fra den korte planlagte joggeintervalløkten og heller prioritere god middag, montering av sykkel og tidlig kveld :)
Bilde fra bakgården til hotellet, fikk meg en liten svømmeøkt her tirsdag ettermiddag.
Tirsdag:

søndag 6. mai 2012

Uke 18 - Oppkjøring OK, nå Tapering!

De siste 5 ukene har gått på skinner, nå er jeg til og med litt foran "revidert" plan. Svømmingen har løsnet og jeg er nesten der jeg var i januar. De siste ukers sykkelkonkurranser har gitt meg gode syklebein. På løping ligger jeg stort sett på "den revidere" planen, altså ca samme nivå som på denne tiden i fjor. Jeg har enda 9 uker på å løfte meg et hakk til her! Nå for tiden er det pakking og Tapering som er på agendaen, for om 6 dager er det Ironman 70.3 - Mallorca :)

Treningen uke 18:

Resultater og reportasje fra Undheimsløpet 2012

Jeg var virkelig usikker på om jeg kom til å stille til start under Undheimsløpet (10km) etter å ha sett værmeldingen på forhånd... Enda meg usikker ble jeg da jeg kjørte hjemmefra; Sterk vind, 3 grader og snø/hagl...
Jeg trengte gjennomkjøringen og jeg lar ikke være å stille til start i en planlagt konkurranse uten god grunn!
Vel fremme på Undheim skulle det vise seg at vi ble ganske heldige, vinden var der fortsatt men det var opphold, sol og ca 6 grader. Vinden dro nok ned tidene litt, men en hadde jo også litt fordel av medvind i rundløypa på 5x2km. Løypa var på forhånd ukjent for meg og løpet var ment for å sette en god masjfart litt raskere enn hva som er planlagt halvmaratonfart neste helg, satset på en tid rett under 41min. Rundene på 2km var asfalt, med litt avveksling av et parti på drøye 500m som gikk på grus. Klarte å kotrollere løpet greit med første og siste runde litt raskere enn resten. Kom inn til tiden 41:07 og det er akkurat som forventet. Det ble også en liten uttrekkspremie i dette løpet, en drikkeflaske og 3par sokker :)

Reportasje fra kondis.no: Klikk her!

Komplett resultatliste Undheimsløpet 2012: Klikk her!

torsdag 3. mai 2012

Mairittet 2012 - Bilder og resultater

Da var nok et sykkelritt gjennomført. Mairittet er et temmelig flatt ritt på ca 72km, dette førte igjen til at startpuljer på 60-80 forble en stor klynge gjennom store deler av rittet. Heldigvis bestemte vi oss for å dra litt til i noen små bakker for å litt trening ut av turen også, det funka og snart var vi en gruppe på 12-13stk som kjørte sammen i godt jobbetempo siste ca 15km. Flott laginnsats fra Stavanger Triathlonklubb :)

Alle resultater fra Mairittet 2012: Klikk her!

Massevis av bilder ble tatt før, under og etter rittet:
Noen av klubbens utøvere, bilder lånt av Kalle:
Guppi var denne dagen løypevaktrepresentant for Stavanger Triathlonklubb sammen med Stine Thomassen og Lars-Erik Gustafsson. Guppi fikk også denne dagen tatt en hel del bilder:
Klikk på bildet under for å se alle bildene!

Mairittet 1. mai 2012

tirsdag 1. mai 2012

Spinnsprinten 2012 - Bilder og resultater

En flott dag med sol. Startet i seedet pulje 2 og var som vanlig defensiv i begynnelsen av rittet, trenger 10-15km for å kjøre meg inn, i alle fall med kun 3-5 min oppvarming... Dette resulterte i at jeg var nesten bakerst i puljen på 60stk nådde bakken fra Undheim opp til Karlsbru, noe som igjen gjorde at jeg aldri klarte å hente inn de to fremste bruddpuljene opp bakken. (Var på det nærmeste ca 12 sekunder bak på toppen, men hadde ikke mulighet i litt motvind etter utførkjøringen). Fikk en tempoøkt på ca 20km alene før jeg ble innhentet av tredje utbryterpulje(eller hovedgruppen fra pulje 2...) og kjørte sammen med dem inn til mål (55km) til tiden, 1:27:38

For komplett resultatliste: Klikk her!

For bilder fra rittet, klikk på bilde under (De første er hentet fra www.bryesprinten.no, resten er tatt av Guppi Singh):
Spinnsprinten 29.april 2012