Instagram: @team.ra

fredag 6. april 2012

Q1 - Første kvartal unnagjort

Når en setter seg et mål, så er det som regel greit å ha en plan for å nå målet
Ja planen...
Denne gangen hadde jeg satt opp en ganske detaljert plan for oppbyggingen av treningen mot målene mine.
Planen var...

Etter min "Master" plan, så skulle jeg komme opp i ca 14-15 timers uke til 1.april og ha et timetall de første tre månedene på ca 120 timer totalt.
Jeg lå godt an de første 4 ukene, deretter ble ikke treningen særlig viktig for en periode. Jeg begynte litt på nytt i mars, og mye bra vær og gode treningsforhold ute har gjort at jeg avslutter kvartalet bedre enn fryktet, selv om jeg fortsatt er langt bak der jeg hadde planlagt. Jeg prøver ikke direkte å "ta igjen" trening, da risikoen for overbelastning og skader blir stor. Så travelt har jeg det ikke.
Planen måtte endres...

Jeg måtte begynne med å lage en ny plan og denne planen het 9 uker til 1/2 IM Mallorca, jeg måtte også oppjustere tidsmålene mine for Mallorca og Aarhus 5-8 minutt selv om de kun er oppkjøringskonkurranser.

       
I mars begynte jeg med lett treningstilvenning de to første ukene og mange av øktene gjorde vondt da bevegelse egentlig hadde blitt et ukjent begrep for kroppen min. Heldigvis var det kun kortidsminnet som var rammet og på grunn av gode forhold og støtte hjemme har jeg fått kjørt litt bedre enn revidert plan :) Jeg kommer uansett ikke opp i mer enn 12-13 timersuker i april, men det bli en del treningskonkurranser for å få opp farten de siste ukene før Mallorca. En presentasjon av anbefalte April/Mai konkurranser i Rogaland kommer i neste innlegg :)
Slik ble treningen så langt...
Det ble 88 treningstimer mot ca 120 planlagt opprinnelig på tre måneder.
Her er litt data om treningsmengden min fra de 3 første månedene:

Treningsmengde Uke 1-13

Sonefordeling pr måned: Non er litt styrke/core trening, men i hovedsak all svømming da jeg ikke måler puls under svømming. Svømmingen er nok mest i sone 2/3 med noe innslag av sone 1/4. 
Jeg har i perioden:
Svømt 57km
Syklet 870km
Løpt 228,5km
+ En del styrke/core, litt roing og en liten skitur...
Tallene er ikke noe å skryte av... Men jeg er frisk, skadefri og jeg liker det jeg holder på med! (Spesielt når det går mot sommer)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar