Instagram: @team.ra

onsdag 11. april 2012

Arrangementer Rogaland: April-Mai

Våren er kommet og snart blir det forhåpentligvis litt varmere i været også :)

Rogaland er fullspekket av kjekke konkurranser med erfarne arrangører i bakhånd.
Det er mange konkurranser som skulle blitt nevnt, men jeg får begrense meg til de jeg planlegger å delta i.

April:

21.april Mortenløpet (8,9km terreng):  Ukjent løype, men en topp O2 økt i terreng. Veldig bra skogsløyper ifølge ryktene. Det er også mulig å løpe 1 runde på 4,5km i stedet for 2 på til sammen 8,9km. Usikker på slutt-tid, det er økten i seg selv som er viktigst, jeg kan vel regne med ca 42min?

26.april...
Ganddal treningsduathlon (4km-44km-8km): Uformell treningskonkurranse (6 stk totalt i 2012) der en kan prøve triathlon. Men siden det fortsatt er kaldt i vannet, så holder vi oss til duathlon. En kan velge mellom kort (4km løp - 21km sykkel - 4km løp) eller lang løype (4km løp - 44km sykkel - 8km løp). Kun vakt og tidtager ved skiftesonen så husk å sette deg inn i løypen på forhånd og husk: Respekter trafikkreglene! Jeg tar den lange løypen og har et lite håp om å komme meg gjennom på under 2 timer selv om det nok fort kan bli 5 minutter over... Det viktigste her blir for meg å få en god overgangsøkt mellom løp og sykkel, samt litt skiftesonefokus. 


28.april Siddisløpet (8,2km): Folkefest i Stavanger med en runde rundt Store Stokkavann. Været i 2011 var strålende! Målet her blir å slå tiden min fra 2011 som var på 32min 10sek og jeg kommer ikke til å satse så veldig hardt på å gjøre det mye bedre. (Jeg har enda god tid til jeg skal være i toppform)

29.april Spinnsprinten (55km):  Sesongens villeste turritt på sykkel. Det er her de fleste har årets første konkurranse, så regn med litt uryddig sykling og disponering av løpet. Uansett er det en veldig bra løype og distansen er overkommelig for de fleste. Puljestarter der de med raskeste tid fra før starter først, dette gjør at løpet blir mye tryggere. Det forrykende tempoet i teten fra første tråkk gjør rittet spennende å være med på, hvor langt klarer en å henge på.... Men du bestemmer selv hvor fort det skal gå for deg, så turen anbefales definitivt for de som ikke har tenkt å være i teten også :)


Mai:

1.mai Mairittet (71km): Kun 329 høydemeter! Noen km lengre ritt, men veldig flat løype. Nok et topp ritt, håper bare ikke det blir alt for mye motvind fra Nærbø til Sola... (Her satser jeg på god lagkjøring med Stavanger Triathlonklubb ettersom vi er flere med samme seeding fra 2011 og da forhåpentligvis får samme startpulje.)


5.mai Undheimsløpet (10km):  Ukjent løype, men passer fint for å få litt fartstest på beina foran helgen etter. Satser på ca 20sek/km raskere snittfart enn neste helgs planlagte halvmaratonfart, dvs ca <41min hvis løypen er basse flat.

12.mai Ikke akkurat Rogaland, men litt utenfor, nærmere bestemt Mallorca. Da er det tid for sesongens første triathlonkonkurranse, 1/2 IM Mallorca med distansene (1.9km svøm-90km sykkel-21.1km løp): Siden dette er tidlig på sesongen og jeg er inne i en tung treningsperiode har jeg satt et mål på <4t 48min, selv om jeg ikke kjenner løypen så godt og derfor er det ikke så lett å planlegge hvor lang tid etappene tar.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar