Instagram: @team.ra

mandag 26. desember 2011

Uke 51 - Jul og forkjøla...

Tradisjon tro hadde jeg en god treningsuke før jul, og tradisjon tro ble jeg forkjøla til jul.

Det kommer heldigvis nok en gang beleilig, men er jo ikke så kjekt å være superslakk med familien og heller ikke har mulighet til å ta seg en treningstur når anledningen byr seg.

Denne ukens trening:

mandag 19. desember 2011

Uke 50 - Mengde og kvalitet


En kanonbra uke med både mengde og intensitet. Det ble som vanlig litt for hardt med tre svømmeøkter på fire dager etter to uker opphold, men det er godt å komme inn i rutinene igjen.

Foruten treningen denne uken, så hadde Stavanger Triathlonklubb en flott sosial aften med et spennende og lærerikt foredrag med demonstrasjon av sykkeltilpassning(bike fitting) med Ådne Orstad.

Jeg er nå også påmeldt til:

08.07.2012
Dette blir et av 2012 sesongens store mål og så håper jeg å dra med meg den gode formen til NM i Eidfjord to uker senere (21.07.12)

Denne ukens trening:

mandag 12. desember 2011

Uke 49 - Kvalitet og treningsplanlegging

Jeg har kommet godt i gang med allsidig trening nå og selv om ikke timetallet er høyt, så har jeg hatt mange kortere kvalitetsøkter denne uken.
Kroppen spiller på lag og jeg må kunne kalle meg skadefri nå :) 
Nå økes mengden fremover med fokus på grunntrening, spesielt for å styrke beina med hensyn til skadeforebygging.
Søndag hadde jeg klart å bygge opp et godt overskudd som igjen gjorde at jeg fikk gjennomført to kvalitetsøkter (Både før og etter skift er ny rekord). Nesten en time joggetur i sone2/3 med 2 grader stigning på mølle om morgenen og roing etterfulgt av en solid styrkeøkt på kvelden :)

Jeg trener ofte på litt sånn "ca" periodisering og legger sjelden veldig detaljerte planer mer enn en uke av gangen. Det er for så vidt greit med hensyn til form, prioritering og jobb, men jeg ønsker meg en litt mer overordnet "master" plan. Og når en ønsker å få gjort noe, så er det ofte best å gjøre det selv :)
Jeg har absolutt vurdert en triathlon coach etter de anbefalingene jeg har hørt og lest om, noe som helt sikkert kunne hjulpet meg å bli enda bedre raskere. Men jeg har altså valgt å gi meg selv tillit til å beholde jobben ett år til med de støttespillerne jeg har rundt meg i dag. Forhåpentligvis vil jeg sitte igjen med mer kunnskap om meg selv og triathlonspesifikk trening etter sesongen jeg har foran meg, så får jeg ta "ekstern" coach opp til vurdering neste år med nye mål og nytt utgangspunkt.

Nå er snart konkurranseplanen for 2012 spikret. Neste sesong vil jeg ha fokus på å kjøre flere konkurranser for å få et bedre grunnlag, lære mer og ha mulighet til å justere litt på opplegget mellom hver konkurranse. Da nytter det ikke å kjøre få mange fulle IM distanser, derfor blir det en sesong med 1/2 IM distanser og akkurat nå ser jeg for meg 4-5 stk fra 12.mai-21.juli. Jeg jobber må med en detaljert 25ukers treningsplan som starter 26.desember med formtopping fra midten av juni til midten av juli der jeg bruker 1/2 IM i Mallorca til en del av oppkjøringen og konkurransetilvenningen. Ønskelisten min for 2012 sesongens konkurranseplan blir stadig oppdatert, klikk her eller på Tab'en Konkurranser øverst på siden. Dette burde vel bli overkommelig, spennende, lærerikt og mye god kvalitet?

                   12.05.2012                                           03.06.2012

           Half Challenge Aarhus                                   08.07.2012


NM lang (1/2 IM distanse) 21.07.2012 i Eidfjord står også høyt i kurs :)

Denne ukens trening:

onsdag 7. desember 2011

Uke 48 - En lang og rolig uke

Det ble problemer med utreise på jobb denne gangen, kombinert med lange dager og ekstra behov for hvile i "mørketiden" kom derfor min rolige treningsuke noen dager før tiden denne gangen.
Foto lånt av www.atlanterhavsbadet.no. Bilde av idrettsbassenget i Atlenterhavsbadet. 
Torsdag prøvde jeg meg på en lett jogg til og fra svømming i Kristiansund pga mangel på transportmiddel og tid. Det gikk ganske greit. Ingen smerter, men kjente at jeg enda var litt øm i foten og at det var en stund siden sist jeg jogga/løp (19 dager for å være presis)...
Atlanterhavsbadet besøkte jeg på dagtid og hadde nesten hele bassenget for meg selv, snakk om luksus :)
Det var godt å få klemt inn en ekstra svømmeøkt, da blir det tre dager mindre opphold fra svømming denne gangen :) Hvis hjemreisen går som planlagt da...

Denne ukens trening:

torsdag 1. desember 2011

Uke 47 - Svømmetest og bedre tider

Jeg har trent bra denne uken foruten at det har vært null jogging. Foten ha fått mye hvile og har blitt gradvis bedre. Kjenner lite nå og det var også bakgrunnen til at jeg og Sigrun fra Sandnes Kiropraktor Klinikk ble enige om at vi avventer noen nøyere undersøkelse/behandling. Men jeg skal også vente en god uke til før jeg skal prøve meg med lett joggebelastning.
Prioritet har vært masse svømming, sykkel og noe styrke/core. Har hatt mange aktiviteter på gang utenom trening også denne uken og da flyr tiden raskt.

Denne ukens trening:

lørdag 26. november 2011

Tid for testing - Laktat og VO2maks

Jeg hadde selv planer om tester i disse dager, men må utsette det litt for å gi foten min tid til å bli bra igjen. Jeg føler fremgang i foten og håper å få gjennomført mine tester tidlig i januar.
Uansett setter ikke det en stopper din mulighet for å gjennomføre tester.

Denne tiden vi er inne i nå er en fin tid for å gjennomføre tester som viser hvordan status er i dag. Treningen for 2012 har for veldig mange allerede begynt etter en periode med nullstilling og hvile. Da er det greit å oppdatere seg på sine verdier evt. ta i bruk testverdier for å lage seg en strukturert plan mot de målene en setter seg for 2012, enten om det er å fullføre ditt første halvmaraton eller om det er å videreutvikle og forbedre dine Ironman prestasjoner.
Testene jeg her snakker om er maksimalt oksygenopptak (VO2maks) for å ha "en verdi" på fysisk form og fremgang, samt laktat-test for å finne melkesyreproduksjon ved ulik belastning og terskelen (der produksjon av melkesyre blir større enn eliminasjon av melkesyre).
I samarbeid med Stavanger Idrettsklinikk vil det bli gjennomført test-dager i desember og januar der det vil bli mulighet for kroppsanalyse, laktat-tester og VO2maks test. Testene kan gjennomføres valgfritt på sykkel eller på tredemølle, kanskje ønsker du verdier for begge aktivitetene. Du vil få en forklaring til verdiene dine, samt en anbefalning på oppbygging av trening ut fra ditt nivå og dine ambisjoner. Laktat testene spesielt vil gi deg et godt anslag på hvordan du bør trene ut fra din nåværende fysiske form.

Lurer du på noe med hensyn til testene, eventuelt ønsker du et bra pakketilbud på gjennomføring av testene hos Stavanger Idrettsklinikk (NB! Tilbudet gjelder test utført i desember eller januar): Send meg en e-post

Her kan du også se et tidligere innlegg der jeg nevner litt om mine tanker om puls, puls soner, maks puls og bruk av disse til å trene mest mulig riktig i forhold til mine mål: Klikk her!

Nedenfor følger to veiledningsvideoer for testing fra Olympiatoppen:
Laktatprofil - Anaerob terskel: Klikk her!
VO2maks-test, maksimalt oksygenopptak: Klikk her!

Vil du vite mer om Stavanger Idrettsklinikk, klikk på logoen!

Erfaringer fra mine tidligere tester: Klikk her!

torsdag 24. november 2011

Ridley Dean - Temposykkel

2011
2010

Team Sparebank Vest - Ridley, selger årets sykler. Både landevei og temposykler.

Sjekk hjemmesiden til laget for prisliste og kontaktinfo.

Temposyklene:
Ridley Dean  2010 og 2011 modellen var lik, forskjellen er vel fagen.
Carbon rammer med shimano ultegra utstyr, flaskeholder og Oval tempostyre.
Syklene er kun brukt årets sesong med 4ZA platehjul bak og 4ZA 100 felg foran. (Tubular)

Tilgjengelige størrelser pr. 24.11.11 er i alle fall:
1 i S og 1 i M.

Her er det første mann/jente til mølla :)

Syklene står i Sandnes og selges av www.racingdepot.no

mandag 21. november 2011

Uke 46 - Skadet?

Etter forrige helgs halvmaraton hadde jeg litt vondt et par plasser i kroppen etter at stølheten slapp opp. Det ene var omentrent samme plass i ryggen som sist uke og det andre var på utsiden midt under høyre fot. Lot det gå et par dager for å se om det slapp, men det gjorde det ikke, så da ble det ny tur til Sandnes Kiropraktor Klinikk. I ryggen var det denne gangen ett ribbein som var i ulage, det kom greit på plass men muskulaturen rundt var ganske øm, så det var ikke den vanlige behagelige knekkingen...
I foten kan det være litt værre... Har ikke veldig vondt når jeg går på foten, men overkompenserer når jeg går for å unngå å belaste den så mye. Det var ingen tydelige tegn på hva som var problemet, men Sigrun satte noen akupunkturnåler for å se om det kunne løse opp litt på spenningen i foten. Jeg har ny oppfølgingstime kommende uke og selv om jeg føler at det har hjulpet å avlaste foten så kjenner jeg fortsatt litt smerte ved belastning. Worst case scenario er tretthetsbrudd, men lengre inn på den tanken tør jeg ikke gå enda... Jeg tar i alle fall ingen sjanser og avlaster foten så mye som mulig. Det som passer med dette er jo mitt hovedfokus på sykkel og svømming denne perioden, men jeg hade planlagt vedlikehold på løp og ikke totalt fravær... Må nok satse enda mer på ekstra styrke/core denne perioden for å styrke beinbyggingen og muskulaturen.

Denne ukens trening:

tirsdag 15. november 2011

Uke 45 - Kiropraktor og halvmaraton

Mandag våknet jeg med litt ubehag midt bak i ryggen. Da ble mine gode hjelper på Sandnes Kiropraktor Klinikk redningen. Sigrun fikser :) Det slapp gradvis i løpet av mandag og tirsdag. Føler det er et smart trekk å oppsøke hjelp raskt når ting ikke er som de skal og ikke vente for å la det utvikle seg! Så får man jobbe med kilden til ubehaget i etterkant for å forebygge gjentagelse. Det passet meg også veldig fint at jeg hadde litt oppkjøring mot halvmaraton de siste dagene, altså nok med hvile.
Godt å ha en kropp som funker greit og godt med en tung treningsdag under lørdagens halvmaraton.
Foto, Guppi: Sigrun fikser litt ved en tidligere anledning
Denne ukens trening:

lørdag 12. november 2011

Halvmaraton, 3-sjøers løpet 2011


I dag var det klart for å gi kroppen litt å bryne seg på. Det blir jo ikke så ofte i løpet av høst/vintersesongen.
Det var altså endelig duket for 3-sjøers løpet. Hvordan er egentlig formen på denne tiden av året?
Før start traff jeg på mange fra Stavanger Triathlonklubb, utrolig kjekt å se så mange fra klubben som er aktive :)
Målet var altså å komme inn rett under 1:35 (Altså forbedre 1:34:39), og gjerne litt til om formen var fin mot slutten.
Været var helt perfekt og løypa tørr og fin.
Bilde fra Stavanger Aftenblad: "Haren" med Torstein hakk i hæl ved 13km :)
Det var en "hare" som skulle løpe på 1:30, så da planla Torstein og jeg å holde oss et lite stykke bak han. Men det gikk greit i starten og det ble til at vi holdt følge med "haren" de første ca 7km før jeg måtte slippe litt og gruppa kom lengre og lengre foran i et parti med flere krappe bakker som ikke passer meg så godt. Ved ca 10,5km ble det ganske flatt igjen og jeg fant en gruppe som holdt litt under 1:35 fart. Denne gruppa passet meg veldig bra og jeg klarte å holde greit følge til tross for flere bakker (13-14,5km). Rett før 17km begynte de siste stigningene og jeg mistet litt terreng, men samtidig tok jeg igjen flere som hadde stivnet litt de siste km. Fra 19km og inn til mål var det rimelig flatt og jeg hadde bra overskudd. Økte farten litt før en langspurt de siste 600m til tiden 1:32:07! Er godt fornøyd med disponeringen av krefter og en pers på ca 2,5 minutt fra i fjor (+ mindre sliten i kroppen de siste km enn 2010).
Valgte å ikke se på puls i dag, men sett i ettertid er det litt merkelig med min høye puls. Jeg lå høyt i sone 4 nesten hele løpet...

936 personer fullførte halvmaraton på 3-sjøersløpet 2011.

For øvrig heter "haren" John Nicolaysen og løp veldig jevnt hele veien og dro med mange løpere til en tid rett under 1:30, sporty :)
Kanskje stiller det flere "harer" til forskjellige tidsmål for fremtidige 3-sjøers løp og kanskje andre GTI arrangement?

Resultater for deltagere som er med i Stavanger Triathlonklubb (Som jeg kunne finne i farten):

1:21:33 Erlend Engum
1:26:45 Jeroen Van Der Hoek
1:30:46 Kalle Simm
1:31:08 Torstein Nesby
1:32:07 Jan-Morten Ra
1:34:09 Bård Chr. Jensen
1:39:58 Solveig Gysland
1:40:00 Lars-Erik Gustafsson
1:46:37 Siv Hilde Houmb
1:49:02 Morten A. Jørgensen (Debutant på halvmaraton)
1:51:12 Johan Mohr
1:55:12 Olaf Ellefsen
2:03:02 Simo Petkovic
2:05:51 Jan Sæby

Hele resultatlisten finner du her!

Neste løp blir Solastranden halvmaraton 28.januar. Klikk her! for mer info :)

onsdag 9. november 2011

IM 70.3 Mallorca

Startskuddet for triathlonsesongen 2012 er planlagt. Fulldistanse er gøy, men det er tungt og det "tar på" mye for få konkurranser. I tillegg tror jeg det er lurt å ta en sesong der jeg bygger et bedre grunnlag.  I første omgang planlegger jeg for flere halve Ironmandistanser i 2012 sesongen. Half Challenge Aarhus som nevnt tidligere 17.juni og nå er neste på kalenderen klar, Ironman 70.3 Mallorca 12.Mai.
Distansene på Mallorca blir da 1.9km svøm - 90km sykkel - 21.1km løp


Håper flere tar turen :)
Gutta i www.heltefabrikken.no kommer muligens med et opplegg veldig snart. Muligens en pakke med transport t/r flyplass, et program for uken før konkurransen og påmeldingsavgiften til konkurransen.


tirsdag 8. november 2011

Uke 44 - Søvn, hvile og trening

Hjemreiseuker er alltid like kjekke. Nok søvn, nok hvile og massevis med treningsmuligheter :)


Neste investering ble en Power Breathe, på forhånd er jeg usikker på hvor mye jeg tror den funker, men den er jo ikke så dyr i forhold til mye annet triathlon relatert. Det passer spesielt bra for meg å ha Power Breathe med på jobb offshore der tiden til trening blir mer begrenset og ingen svømming i løpet av en to-ukers periode. Neste svømmetest (3x300m) er om drøye to uker, da får jeg se om der kommer noen resultater i forhold til siste test 6 uker tidligere. Power Breathe skal også ha effekt på alle typer utholdenhetsidrett (aerob trening).
Kjøper en Ironman utgaven, så får en også med en Ironman inspirasjons DVD.
Styrke/motstand: For de fleste burde det holde å begynne med medium eller heavy restiance. Her kan en selv justere motstanden gradvis med progresjon (Trinnløst nivå 0-10). Jeg gikk rett på heavy resistance og klarer foreløpig greit den letteste motstanden på denne (0-2).Denne ukens trening:

mandag 31. oktober 2011

Uke 43 - Løfter blikket fremover

Jobbuke, med litt mindre trening, "hvileuke". Vel har jo blitt noen økter, men de har ikke vært for lange eller med for hard intensitet. Treningsbelastning-skalaen på PolarPersonalTrainer.com sier i alle fall at jeg har holdt meg innenfor den grønne sonen og godt under belastning fra treningsperioder :)
En annen investering for vintersesongen, sykkelrulle ("rulla") med mulighet for lagring av treningsdata rett på PCen og en fin variasjon til mye spinning på vinteren.
Mitt valg falt på en Tacx Flow med siste utgave av programvare og oppkoblingsmulighet til PC til en svært god pris. Håper på mange gode timer på denne i vinter og ser frem til å lære mer om watt samt forstå wattbasert trening bedre. Satser på at dette igjen skal hjelpe meg til forbedring og bedre kontroll av min ytelse på sykkelsetet.
Les mer om "rulla" her: http://www.tacxflow.com/en_flowmp.html

Motstanden på "rulla" styres av en motorbrems som trenger tilkobling til strømkontakt. Motstanden varieres av verdier lagt inn i programmet du kjører på PCen(Motbakke, flatt eller nedover). Motorbremsen er ikke vitenskapelig myk i variasjonen mellom forskjellige helninger på bakken, men foreøpig virker dette mer enn godt nok for meg. "Rulla" kan brukes uten PC også, men da bruker du kun gir for å øke motstanden i tråkket. "Rulla" står da kun innstilt på en motstand.
Et annet av tilbehørene til denne "rulla" er en styreenhet som skal gjøre treningen mer realistisk. For meg føltes denne temmelig ubrukelig da den var veldig sensitiv og tok bort mye av fokuset på selve treningen, derfor har jeg demontert dette igjen og bruker nå kun "rulla" tilkoblet til PC.
Dataprogrammet gir utallige muligheter til forskjellige treninger, tester, VR-løyper, løyper laget av GPS spor og videoløyper.

Denne ukens trening:

tirsdag 25. oktober 2011

Half Challenge Aarhus

Endelig er første påmelding for 2012 på plass.
Dette er en halv ironmandistanse:
Pr. 25.oktober er det 15 stk fra Norge som er påmeldt. Sjekk ut oppdatert startliste: Klikk her!

Enkel og kort reise, er det noen flere som vurderer å ta turen?

mandag 24. oktober 2011

Uke 42 - Utfordringer, men øyner håp

Målene fremover begynner å ta form og det hjelper på motivasjonen og humøret.
Det er mye mye kjekt ekstrautstyr/ nytt utstyr jeg gjerne skulle oppgradert fremover, men det blir fort veldig dyrt... Litt blir det jo, for det er jo også motivasjon, men hovedfokuset skal og må være på motoren. Jeg har masse å jobbe med når det gjelder motoren, så nå er det bare å skride til verket...
Min største utfordring tror jeg er og blir ernæring, her har jeg en jobb å gjøre og jeg vil komme tilbake senere med litt betraktninger rundt dette. Disse dager er det jobb og mine mål for 2012 som gjelder.
Hovedmål og delmål vil bli delt inn i kategoriene A, B og C for meg neste sesong. A er 2012 sesongens hoved konkurransemål, B er viktige konkurranser spesielt opp mot hovedmål og C er mindre løp og konkurranser som også er viktige for trening, motivasjon og konkurransetrening.
Sjekk siden "Konkurranser" på bloggen min, her vil jeg etterhvert som jeg har bestemt meg og/eller meldt med på en konkurranse legge til hva, prioritet, link til arrangementet og dato.

INOV8 - Road X-lite 155. Nye LETTE løpesko (177gram i min størrelse), nice, men gnagsår etter første intervalløkt!?!?

Denne ukens trening:

torsdag 20. oktober 2011

Scott Addict R2 landeveissykler

Team Hitec Products jentene selger årets modeller av syklene de har brukt denne sesongen. (De har hatt to sykler hver denne seongen, så syklene er ca brukt en halv sesong hver).

Pris: 15 000kr (Veiledende nypris ca 32 000 kr)

Syklene:
Modellen er scott addict R2.
Carbon rammer med shimano ultegra utstyr.
2011 modeller og med Mavic Ksyrium elite hjul.
http://www.scott-sports.com/us_en/product/10049/55720/218085

Tilgjengelige størrelser pr. nå er:
2stk i XS, 1 i S og 1 i M.

Send meg en e-post så kan jeg videreformidle kontaktinfo :)

Her er det første mann/jente til mølla :)

Scott Addict R2

http://www.scott-sports.com/
The Addict has become the benchmark in carbonconstruction, and is known as THE bike to ride in thepro peloton. At a superlight 790 grams, the IMP builtAddict is not only light enough to fly up the climbs, itis also stiff enough to win the sprints. It features raceinspired geometry with a short head ...

tirsdag 18. oktober 2011

Uke 41 - Ny uke, nye muligheter

Jeg har fortsatt ikke klart å sette meg ned for å definere 2012 mål, men det blir nok en plan. Enn så lenge har jeg fin flyt i treningen og har fått grei gang på maskineriet etter min treningsfrie periode. Nå blir det jobb og treningsfokuset de neste ukene blir å få en grei gjennomføring av ½ maraton (3-sjøersløpet) 12.november i Stavanger på flott underlag.
Mer om 3-sjøersløpet 2011: Klikk her!
Påmelding til 3-sjøersløpet 2011: Klikk her!

Denne ukens trening:

tirsdag 11. oktober 2011

Uke 40 - Motivasjon?

Har hatt en fin treningsuke, men sliter litt med motivasjon til det lille ekstra. Tror mye av grunnen kan være at jeg ikke har satt meg langsiktige mål. Pga jobbsyklus og mangel på den spesielle konkurransen, er det vanskelig å finne et tidspunkt til neste år som passer. Det gjør det vanskeligere å motivere seg samt ta steget for å spikre en plan for neste år. Får håpe det kommer snart, for med mangel på motivasjon er det så mye som blir utsatt og da føles det enda tyngre å komme i gang igjen... Rar følelse i kroppen når en har hatt så mye fokus og mange ting på gang, så er det plutselig fri. Å ha fri er viktig og godt for å nullstille kroppen, men man blir litt lat. I alle fall hvis en har utsatt videre planlegging og er i mangel på et mål, en motivasjon.

Denne ukens trening:

tirsdag 4. oktober 2011

Uke 39 - Smak av sommer og duathlon

Tirsdag var jeg i gang med trening igjen etter et par dagers pause. En av sist vinters rutiner skulle innføres på ny, intervalljogg på Sandnes stadion. Stadion var opptatt med et arrangement, så denne økten ble gjennomført i skogen rundt stadion.
Onsdag stod svømming på programmet og torsdag var det duket for årets siste Ganddal duathlon i regi Stavanger Triathlonklubb, en tøff pulsøkt med en kropp såvidt våknet fra sesongpause. Min kjære Guppi gjennomførte her sin første duathlon med en kjempegod gjennomkjøring.
Fredag og lørdag ble det treningsfri og hyttetur med gode venner i et helt fabelaktig vær med sommertemperaturer.
Søndag var det duket for spinning med Guppi med påfølgende coreøvelser.

Denne ukens trening:

onsdag 28. september 2011

Uke 38 - Litt brå start!

Etter jeg kom hjem på onsdag, så skulle jeg ta opp treningsrutiner fra våren for å komme inn i en grei treningsrytme. Det ble litt mye...
For treningsrutinene jeg hadde i vår var jo noe jeg hadde bygd opp over tid, det ble ikke så lett nå etter over tre rolige uker. Spesielt 3 svømmeøkter på 4 dager ble litt i meste laget etter laaang tids dvale.
Var støl og litt tett i toppen på søndag, så da innvilget jeg to dager pause. Her gjelder det å holde seg i tøylene, for nå er det tid for å bygge nytt grunnlag de neste månedene og da hjelper det ikke å brenne alt kruttet de første ukene!

Denne ukens trening:

tirsdag 20. september 2011

Uke 37 - Endelig forkjøla?

Ja sånn ble det, fikk omsider en mild forkjølelse og den kunne vel egentlig ikke kommet på et mer beleilig tidspunkt :) Snakk om bra timing, midt i min rolige pauseperiode og ikke så ille at det er noe problem å være på jobb! Har prioritert å la kroppen få jobbe seg frisk og kun hatt en veldig rolig økt med lett jogg og en lett tur på spinningsykkel for å svette litt. Så da ble det 45 minutt trening denne uken og det er egentlig greit, men blir nok tungt å komme i gang igjen. Er ikke helt kvitt forkjølelsen enda, så nå er det bare å begynne rolig! Skal bli godt å komme hjem og begynne planleggingen fremover.

mandag 12. september 2011

lørdag 10. september 2011

TTT 2011 - Race report

Har hatt masse god tid til å koble ut etter sesongfinalen nå og føler det er på tide å oppsummere årets Tripp Trapp Triathlon før alt går i glemmeboka.

Oppkjøringen ble vel ikke så optimal som den burde, men dette var sånn det måtte bli i år med tett program tidligere i sommer og prioritering av triathlon. Dette gjenspeiler også kajakkprestasjonen min i år...

Dagen for årets siste store konkurranse var kommet og jeg følte meg så klar som jeg kunne bli.

Værmelding hadde ikke vært noe særlig og været ble tungt det. Heldigvis holdt det seg temmelig bra på padlingen med stort sett gunstig vindretning hele turen. Men det ble ganske surt etterhvert og jo lengre tid deltakerne brukte, jo værre ble forholdene...

søndag 28. august 2011

3.plass i årets Tripp Trapp Triathlon

Jeg er kjempefornøyd med en 3.plass på tiden 5:21 i årets sesongavslutning. Arnt Aasland gikk av med seieren til ny løyperekord på 5:09 i ganske tunge forhold og han er jammen ikke lett å slå så lenge krampa holder seg unna :)
På 2.plass kom Reid Madland inn til tiden 5:19 og du skal lete lenge etter råere mann på godt over 50 år.
Gratulerer begge to. (Tidene er ca tider da endelig resultatliste ikke er klar på et par dager).
Av de ca 170 som var påmeldte, var det kun 130 som stilte til start og her må nok den på forhånd tøffe værmeldingen ta litt av skylden tenker jeg.
Kalle Simm hadde en kjempedebut på 5.plass på ca 5:39 og Martin Gallaher kom på 6.plass inn til ny pers. (Til tiden 5:46. Hadde 5:55 i fjor). Flott STriK innsats altså. Alle oss tre deltok i IM-distanse 6.august. Jeg og Martin i Norseman og Kalle i Kalmar :)

Nok en gang kjempeinnsats av dugnadsgjengene i arrangementet og ikke minst tidtakerne som har en lang dag i regnet for å holde styr på tidene til alle.
Kjempetusentakk til Caroline og Guppi som har passet på sykkelen min og gitt gode sekunderinger på sykkeletappen, dokker e goe :)
Har hatt en flott sesong med masse fantastiske eventyr, må også få takke Enjoysport for samarbeid om 2XU tøy, Stavanger Idrettsklinikk for samarbeid om kroppsanalyse+O2-tester og Sandnes Kiropraktorklinikk for en fantastisk og kontinuerlig oppfølgning gjennom hele sesongen.
Kommer tilbake med mer fra årets Tripp Trapp Triathlon etterhvert :)
 Setter avgårde på siste del - Sykkeletappen
 Omsider i mål og ganske fornøyd i grunn ;)

fredag 26. august 2011

Tripp Trapp Triathlon 2011 - Årets finale?

Jeg har fullført mine to (A)-konkurranser i år, men nå når det kun er en konkurranse igjen så føles det som egentlig er en (B)-konkurranse som en (A). Jeg har kun denne i fokus nå og selv med lite padling, så er jeg i veldig god form og har solid erfaring i løypa. Det er tid for årets siste multisportkonkurranse, og jeg er klar!
Søndag 09:30 går startskuddet for Tripp Trapp Triathlon 2011 og nærmere 170 personer vil sitte spente og klare i kajakkene sine for å ta fatt på 25km padling fra Lysefjordsenteret på Oanes og innover Lysefjorden til Flørli. På Flørli er det å skifte til løpetøy og ta fatt på 4444 trappetrinn i en av Europas lengste tre-trapper. Fra 0 til 740 meter over havet. På toppen av trappene settes kursen over fjell, noe tungt myrterreng og sti i 12km til Vinddalen. I Vinddalen står syklene å venter på en 30km sykkeltur til mål. Etter et raskt skifte er det rett på sykkelsetet med 800m på grus, 6km på smal vei med ferister, noe dårlig asfalt og bratt utforkjøring med skarpe svinger. Til slutt er det fin vei med lite trafikk som tar oss nesten ned til Forsand før vi sykler over Lysefjordbrua og de siste metrene til mål ved Lysefjordsenteret.
En fantastisk tur i fantastisk natur som er hard og været kan gjøre den enda hardere :) Vind kan gjøre både kajakk og sykkelturen tung, regn kan gjøre myra tyngre, bekker er plutselig elver og stiene er blitt til bekker.
Nevnte jeg at jeg sjekker om værmeldingen har endret seg ca. annenhver time?
Er veldig nysjerrig på været selv om det er lite å gjøre med det og det er likt for alle :)

I 2010 klaffet alt, til og med været :)


Mer om Tripp Trapp Triathlon kan dere lese på www.tripp-trapp.no

Filmklipp fra NRK Rogaland fra Tripp Trapp Triathlon i 2006.


Og en inspirasjonsfilm fra TTT :)

mandag 22. august 2011

Uke 33 - Tilbake på jobb

Nok en uke med jobb, restitusjon/vedlikehold og fokus på de andre tingene som betyr så mye mye mer.
Fikk endelig en langtur padling med påfølgende joggetur i fjellet på mandag. Ellers har det vært noen vanlige offshore trenings økter med litt ekstra fokus på core trening for å styrke padlemuskulaturen som skal få kjørt seg neste helg med alt for lite padletrening.
Det kjedelige denne uken er at jeg torsdag fikk beskjed om at min bestefar hadde gått bort og det er min andre bestefar av to mulige på under tre måneder. Utrolig leit, begge to har vært noen solide forbilder og sterke personligheter som har jobbet hardt for familien og andre i lokalsamfunnet på Andøya hele livet. Jeg er i alle fall stolt av å ha hatt dem som mine bestefedre og føler meg veldig priviligert som har hatt dem så lenge som jeg har. Respekt og hvil i fred far Jan og far Torstein!

Ca 6 timer trening denne uken

søndag 14. august 2011

Uke 32 - Livet etter Norseman

Ja fire hele dager tok jeg meg fri fra trening, så var det bare å komme i gang igjen. Og heldigvis viste det seg at kroppen tålte nesten 14,5 timer med variasjon mye bedre enn drøye 10 timer med høyere intensitet. For veien tilbake denne gangen kontra Roth for en måned siden har vært mye enklere. Mine nye element etter Norseman er kajakk og litt terrengjogg. Hvorfor? En ting er jo at det er varierende og kjekkere, men en annen ting er at det nå er kun 2 uker til årets TTT (Tripp Trapp Triathlon!) Selv om jeg ikke har det beste utgangspunktet i år, så har jeg tenkt å være med, ei heller gi meg før mållinjen er krysset!
Padlingen blir tung og det kan påvirke resten av løpet, men jeg er jo blitt litt vant til tunge dager på jobben :) Og TTT er dessuten en vanvittig flott naturopplevelse som kan anbefales for dere som er ute etter et lite eventyr :) Forresten er kravet for å kalle seg sprek å gjennomføre TTT på under 12 timer, klarer du det? :)

Denne uken har det kun blitt et par små padleturer og jogg i terreng.

Forresten ble helgen toppet søndag med et flott lite arrangement under Ålgård Vannfestival.
Gjesdalbuen Trimtriathlon - Deilig å konkurrere uten pulsklokke igjen og med HØY puls.
Dessverre ble svømmedelen avlyst pga mye vind og dårlige svømmeforhold, dette var nok en klok avgjørelse da alle som tenkte delta sikker ikke er like trygge i vind og tunge bølger. For min del hadde det vært gøy :)
 Første runde løp

  Ut på sykkel En runde etter sykkeletappen 
 Mot mål (de andre på bildet ligger en runde bak)
Vel duathlon ble det og med det sank forhåpningene mine enda noen hakk. Løping utenom terreng er jo ikke helt min greie (selv om det går fremover) og i tillegg er der jo en ganske tung bakke som nå måtte forseres en ekstra gang... 1 runde løp (ca 1km) - Sykkel (ca 12km) - 3 runder løp (ca 3km). Starten ble trang og i tillegg var det nesten rett på bakken, men så det løsnet det litt og resten gikk greit selv om bakken som skulle forseres 3 ganger til etter sykkeletappen ble tyngre og tyngre... Jeg endte opp på 2 plass og er godt fornøyd med det 8 dager etter Norseman :)
Komplett resultatliste kan du finne her: Resultater Gjesdalbuen Trim Triathlon 2011

1. Odd Gaute Andreassen, Gjesdal IL
2. Jan-Morten Ra, STriK
3. Kalle Simm, STriK

5. Stig Magne Loftheim, STriK
20. Eirik Stangeland, STriK

Kalle og Jan-Morten. To håpefulle til å stå på pallen etter å ha ventet i nesten to timer etter målgang, men det var det kun 1.plassen som fikk...

lørdag 13. august 2011

Uke 31 - The NXTRI week!

Det meste er nok sagt i min race rapport, men må bare berømme og takke min supportgjeng enda en gang. Dere utgjorde forskjellen uten tvil og det var kjekt å få dele denne oopplevelsen med dere :)
Uken ble hektisk med hjemreise fra offshore, Ganddal triathlon - kort løype og rett til Eidfjord for de siste forberedelsene og med litt endringer i planene. Etter den litt ekstra lange dagen på lørdag hadde vi en god frokost før det var utdeling av t-shirts og kjøretur hjem igjen.

Siste uke:
Mandag: Lett sykkel
Tirsdag: Halv økt intervalljogg
Onsdag: Ganddal triathlon (0.6km - 20km - 4km)
Torsdag: Lett sykkel
Fredag: Lett svøm (11 grader) + Lett jogg med tre fartsdrag
Lørdag: NORSEMAN 2011
Søndag: Treningsfri med kjøretur hjem og et lite rastestopp underveis for å kjøle ned hovne bein :)
Deilig for hovne bein :) 

Oppsummering:
En lang uke med jobb, hjemreise, kort tri og NORSEMAN 2011.
Det ble til sammen ca 18 timer med aktivitet denne uken og det tror jeg er ny ukesrekord...

Fremover: Hvile... Så løfte litt på hodet og planlegge fremover :)

tirsdag 9. august 2011

NXTRI 2011 - Race report

Endelig skulle Norseman Xtreme Triathlon gjennomføres. Denne konkurransen er definitivt ikke som andre Ironmandistanse konkurranser, og det ble den ikke denne dagen heller!
3.8km svøm-200km sykkel-42.2km løp
Norseman byr på tøff norsk natur og variable værforhold i tillegg til distansen som tilbakelegges i maaange høydemeter. Allerede dagen før var det klart at årets Norseman skulle bli litt ekstra spesiell, Grunnet smeltevann fra isbre, hadde vannet i fjorden vi skulle svømme i, sunket fra behagelige 18 grader til iskalde 11 grader... Det var duket for flytting av svømmestart lengre ut i fjorden noe som igjen gjorde at deltagere og support måtte være klare enda litt tidligere, samt at sykkeletappen ble forlenget fra 180km til 200km.

Heiagjeng:
Min mamma hadde kjørt fra Nord-Norge for å overraske oss og være med underveis for å heie meg frem :)
Stig, Karina og Guppi fulgte meg gjennom hele dagen og sørget for at jeg hadde nok varme klær, nok mat og nok drikke til enhver tid. Fantastisk gjeng :)
 Sjekk det flotte paret :) (Stig og Karina)
 Ved frokostbordet "Dagen derpå" (Karina, Stig, meg og Guppi)
 Mamma og meg etter at den sorte t-shirt'en er på plass

Svøm:
Stemningen på ferga var spent før vi skulle hoppe i vannet.
Litt nervøs og veldig trøtt på vei inn i ferga 
Ti på fem fikk vi hoppe i vannet og svømme mot startstreken. Vannet var ikke så kaldt som ventet, men svømmeturen fra fergen til startstreken virket å vare i en evighet, det tok nesten ti minutter bare å komme seg til startstreken...
Selve svømmeetappen begynte greit med ganske rolige forhold, men etter ca et kvarter begynte det å regne med påfølgende vind og bølger. Det var ikke akkurat en fornøyelse med en del motstrøm i tillegg på svømmingen, men vi kom for å være med på en ekstrem triathlon og fikk det :) Svømmingen ble ikke stort bedre for de 200 som kom bak da forholdene ble enda værre etterhvert.

T1:
Rotete skiftesone samt en kald og våt kropp gjorde denne skiftingen langsom.
 Stig loser meg inn til min skiftebås i T1

Sykkel:
Begynte rolig og kontrollert i surt vær. Regn og vind.
Opp ca halvveis i Måbødalen (Ca 35km) gikk det opp et lite lys for meg og det var ikke av det positive slaget, i ettertid klarer jeg ikke finne ut hvorfor jeg har vært så bestemt på at valget mitt når det gjelder kassett bak på sykkelen (størrelse på tannhjul bak) skulle være godt nok... Har trent litt med dette oppsettet, men ikke kjørt så lange strekninger i oppoverbakke med så tunge gir tidligere, for dette ble rett og slett en katastrofe...
Det gjorde godt å komme opp til Dyranut (ca 55km) og endelig slippe fjell på en stund, men det var kaldt og surt, så det jeg fikk på meg av klær ved første stopp var ikke nok. Måtte derfor ta et nytt påkledningsstopp (Ca 70km), og heldigvis for gode hjelpere så gikk dette veldig greit :)
Behagelig utforkjøring til litt forbi Geilo (ca 115km). Men så var det 4 lange tunge marerittbakker (7-9 grader stigning) med ufattelig tunge gir... Velger en lette nok tannhjul bak, så tror jeg disse bakkene kan nytes litt mer...
Endelig på toppen av Imingfjell fikk jeg mat og drikke for den neste timen, så dro min support til T2 for å klargjøre alt til min skifting til løp.

T2:
Det tok litt ekstra tid her da jeg hadde en del ekstra tøy på fra sykkeletappen.

Løp:
Kom fint i gang og fant en fin rytme tidlig. Ble litt utfordrende med høy temperatur og lite skygge etterhvert, priorterte derfor å bruke litt ekstra tid på drikke og Stig fikk det hektisk med å etterfylle vannflasker for å tømme dem over hodet mitt for kjøling underveis :)
Første halvmaraton gikk unna på ca 1:51, og det er godkjent etter den tunge sykkelturen.
Når jeg var ved ca 20km dro Karina og Guppi i forveien for å sjekke inn på Gaustablikk før de tok turen opp på Gaustatoppen.
Fra 25km kom endelig bakkene, det var godt å endre på rytmen og steget, vekslet mellom å gå raskt og jogge lett opp til 37.4km der selve fjellet og terrenget ble entret. Måtte ta et raskt skobytte og et drikkebelte rundt livet ved ca 32km sånn at Stig kunne dra opp til 37.4km for å sjekke meg og fjellsekkene våre inn. Det ble litt tungt med det samme jeg fikk sekken på ryggen, men det løsnet raskt helt frem til siste tredel av fjellturen da det igjen begynte å bli tungt både for pusten og beina. Stig gjorde en kanonjobb for å oppmuntre meg, samt passe på at jeg fikk i meg mat og drikke på  fjelletappen.

Endelig på toppen etter 14 timer og 26 minutter. Her var Guppi og Karina på plass med god stemning og en vidunderlig utsikt i et vidunderlig vær :) Norseman er fullført!
 Stig viser meg veien til TOPPEN

 Jeg er i mål på Gaustatoppen!!!
Total resultatliste fra Norseman Xtreme Triathlon 2011: Klikk her!

Litt av Team STriK i eksklusive t-shirts: Solveig, meg, Thor Kristian og TK sin support Jakob.

fredag 5. august 2011

Norseman 2011 - Rett før...

Nå er vi i Eidfjord med alle på plass. Med meg som support under Norseman Extreme Triathlon er Stig, Karina, Guppi og i dag dukket jammen plutselig min mamma opp i Eidfjord. Hun har kjørt det siste døgnet fra Andøya i Nord-Norge for og overraske oss og være med på den flotte morgendagen. Det var en positiv overraskelse :) I tillegg er det mange kjente fjes til start med venner og familie. Dette blir en kjekk dag og et fantastisk eventyr :)

3,8km svøm - 180km sykkel med over 3000 høydemeter totalt - 42,2 km løp med ca 1700 høydemeter
Utstyr er klargjort, og plan for dagen er lagt.

Nå er det race infomøte. Spent på hva de sier om svømmingen i morgen (Vanntemperaturen har falt fra 17-18grader tidligere i uken til ca 11grader når jeg var svømte i morges)...
Så er det siste utstyrssjekk før jeg vil prøøøøøøve å sove litt før vekkeklokken ringer klokken 2 i natt :)

Tidtagning: Noen oppdateringer underveis på hjemmesiden til Norseman Xtreme Triathlon: http://nxtri.com/nxtri_live

Hvis det blir tid underveis, så vil Guppi også prøve å oppdatere litt om fremdrift ifølge planen og formen underveis på Twitter!

Se forsiden på bloggen min for Twitter oppdateringer, eller sjekk ut @janmra på twitter.com :)

Let the games begin!

mandag 1. august 2011

Uke 30 - Oppvarming til Norseman?

Ja nå er det ikke lenge til Norseman og jeg feirer det med en uke på jobb offshore. Alternativet var 2 uker offshore og ingen Norseman, så jeg er veldig fornøyd :)
Denne uken har vært lett med relativt lite trening og det er lett å tvile på om dette blir godt nok i oppkjøring til NXTRI 2011.
Har i alle fall fokus på å få mest mulig overskudd og lar ikke aktivitet stå i veien for hvile med lange 12 timers arbeidsdager. For det er vel viktig å bygge nok overskudd, spesielt når man må stå opp 02:00 på lørdag etter lite søvn den natten pga spenning i kroppen og i tillegg være ute å konkurrere i 13-14 timer etterpå?
Kjenner i alle fall at jeg begynner å bli veldig fokusert og detalje-orientert :)
Planen for de siste dagene er lagt og jeg holder meg til det. Nå får jeg håpe at jeg kommer meg hjem i tide for å fullføre oppkjøringen og komme meg til Eidfjord for å kjenne på spenningen før jeg og ca 250 andre skal hoppe fra ferga litt før 05:00 lørdags morgen :)
Håper selvfølgelig også at været gjør at jeg får besøkt Gaustatoppen med litt utsikt på lørdags ettermiddag :)
It's time for an adventure like no other! NXTRI 2011 :)
Har hørt rykter om automatisk tidtagning under årets Norseman, i så fall poster jeg et eget innlegg med mer info om hvordan dere kan følge med underveis hvis dere vil :)
Siste uke:
Mandag: Brick + Utesvømming
Tirsdag: Treningsfri
Onsdag: Treningsfri
Torsdag: Rolig 1-timers jogg i litt over "race-pace"
Fredag: Treningsfri
Lørdag: Sykkel med noen fartsdrag
Søndag: Intervalljogg

Oppsummering:
5 treninger på 4 dager - Svømming (2km), sykkel (28km) og løping (25km). Til sammen 4,5 timer med trening denne uken.

Neste uke:
Sykkel og jogg med noen fartsdrag, kort løype Ganddal triathlon (fokus på å få litt vannfølelse, finpusse skiftesonene, ligge litt i bøyla og jogge i lav intensitet med noen innslag av fartsdrag).
Ja, det glemte jeg nesten... Det er jo forresten Norseman 2011 på lørdag :)

tirsdag 26. juli 2011

Uke 29 - En annerledes uke

Uken begynte fint med litt jogging, svømmig og padling.
Torsdag dro jeg og Guppi inn til Eidfjord for å se gjennom Norsemanløypen.
Med tanke på fredagens tragiske hendelser, var det litt godt å være langt borte for oss selv og med hverandre uten for mye tv og internett. Litt tilgang hadde vi og en blir helt oppslukt, rystet og målløs. Ufattelig!

Fantastisk vær i Eidfjord på torsdag, men MYE nedbør i løpet av kjøreturen til Austbygde fredag og turen opp til Gaustatoppen lørdag (10-15m sikt hele turen opp til Gaustatoppen).
Altså ikke noen fantastisk utsikt denne gangen, men vi håper det blir bedre lørdag 6.august :)

Siste uke:
Mandag: Langtur jogg + Svømming
Tirsdag: Padling
Onsdag: Intervalljogg + Svømming
Torsdag: Padling
Fredag: Bakketrening sykkel.
Lørdag: Fjelltur til Gaustatoppen
Søndag: Treningsfri

Oppsummering:
8 treninger på 6 dager - Padling(16km), svømming(4km), sykkel(9km) og løping(31km). Til sammen ca 7 timer med kvalifisert lett trening denne uken.

Neste uke:
Holde gang i beina og kroppen på hugget, prioriterer noen intervalløkter fremover nå.

mandag 18. juli 2011

Uke 28 - En rolig uke

Da var det tid for en veldig rolig uke. Tre dager helt fri, med litt gåing i Hamburg og kjøretur hjem.
Torsdag fikk jeg en ny gjennomgang hos Espen i Sandnes Kiropraktor Klinikk og det hjalp virkelig godt å få åpnet opp kroppen litt etter konkurranse og kjøring. Svømmingen senere på kvelden var både behagelig og noe bedagelig.
Fredag ble det en flott padletur med påfølgende fjelltur i strålende vær, idyll :)
Hadde en mini sykkeltur på lørdag og fikk bekreftet at jeg ikke er klar for langtur riktig enda :)Siste uke:
Mandag: Treningsfri
Tirsdag: Treningsfri
Onsdag: Treningsfri
Torsdag: Svømming
Fredag: Padletur og fjelltur.
Lørdag: Lett sykkeltur
Søndag: Treningsfri

Oppsummering:
3 treninger på 3 dager - Padling(12.5km), svømming(1.5km), sykkel(22km) og løping(8km). Til sammen ca 4 timer med lett trening denne uken.

Neste uke:
Er ikke klar for harde økter enda, så det blir nok en del rolige økter denne uken også, før jeg satser på litt intervaller inn mot Norseman for å få litt fart i beina.

søndag 17. juli 2011

Race report Challenge Roth

Klokka ringte 03.00. Nå var det bare å få i seg en lett frokost og komme tidlig avgårde til start for å unngå unødig kø og stress.
Vel fremme var det å gå over sykkelen en siste gang for å se at alt var på plass, legge på drikkeflasker samt fylle luft i dekkene.
Hadde notert meg start nummeret til Pål Cato Elshaug og gikk bort til han for en rask prat før start, han skulle starte sammen med proffene og prøve å gjennomføre på under 9 timer. Persen hans var fra Roth i fjor på ca 9:19 og han håpet i alle fall å slå den hvis alt stemte. Det gjorde han med en solid gjennomføring og perset på tiden 9:13:58. Kjempeprestasjon :)
Proffene og de som skulle prøve å gjennomføre under 9 timer skulle starte svømmingen 06.30. Jeg hadde fått start i pulje 2, 06.40. Stemningen fra tilskuerne var helt på topp. Speakeren ropte at det var målt 21,3 grader i vannet, altså "nice" :)
Flere bilder og mer fra konkurransen...

fredag 15. juli 2011

Uke 27 - Raceweek in Roth

Endelig var uken kommet for å teste formen :)
Trening/klargjøring har denne uken har gått etter planen. En topp reparasjon på Sandnes Kiropraktor Klinikk, en grei kjøretur nedover Europa med stopp i Hannover på et topp hotell med et 15m basseng, akkurat som planlagt :) Ankom Roth torsdag og fikk gjennomført registrering og tatt en gjennomgang på Expo'en før den store strømmen av folk kom i løpet av fredag og lørdag med de køene det innebar...
Fredag var det morgensvømming i Donau (Kanalen var stengt mellom 06.30 og 09.00), jeg glemte selvfølgelig igjen mine 4-5 par svømmebriller på hotellet så det ble en kort økt for å kjenne på vannet, sjekke navigering og få løst opp litt spenning i kroppen.
Flere bilder og mer fra sist uke...

mandag 11. juli 2011

Challenge Roth er fullført.

Jeg fikk en grei gjennomføring av Challenge Roth og var ikke langt fra å oppfylle alle målene mine. 10.14.20 ble totaltiden, kun 15 minutt bak målet. Det så bra ut frem til ca 12km av løpeetappen, men det var varmt og beina gikk treigere og treigere fremover. Det løste seg delvis ved vending på toppen av en bakke ca 28,5km og den siste tredelen av maraton gikk bedre. Er uansett fornøyd med gjennomføringen, vond i kroppen og ser frem til noen roligere dager frem til finpussingen mot neste dyst om 26 dager :)
Mer detaljert race report kommer senere når jeg får sortert tankene og får litt bedre internett-tilgang :)
Denne er i alle fall min nå :)

lørdag 9. juli 2011

Klar til dyst i Challenge Roth! Følg med her!

Da braker det løs. Mitt startnummer er 442 og jeg starter 06:40 (10min etter proffene og de som prøver på sub9 timer)
Følg med på oppdateringer av tider underveis her - http://roth.r.mikatiming.de/2011/
Følg meg underveis ved å klikke HER! 
Andre oppdateringer underveis i løpet kan sees på:
http://www.challenge-roth.com/en/index.html
Sjekk menylinjen for mulighet for live streaming, bilder og kameraer mm. i løpet av dagen.

fredag 8. juli 2011

Challenge Roth - På plass

Da har vi funnet oss vel til rette i Roth. Registrering utført, kjøretur gjennom sykkelløypa utført, et morgenbad i kanalen Donau utført, pastaparty utført, expo utført... Guppi har fått den utakknemmelige jobben som kartleser, men sånn ellers koser vi oss.
Nå er det klargjøring av utstyr til innsjekk i morgen. Har jeg husket alt...???
Søndag morgen 06.40 braker det løs! Siste værmelding er sol og 28 grader i morgen, lørdag. Søndag er det foreløpig meldt fint fra morgenen og frem til løpingen skal starte, da kan det bli ca 24 grader og duskregn :)
Må gjerne gjøre mine ønskemål offisielle :)
Min ønskeliste for søndag hvis kroppen, utstyr og været fungerer :)

tirsdag 5. juli 2011

I gang med forberedelsene

I dag har jeg hatt en gjennomgang hos kiropraktor for å rette opp litt i kroppen mot neste helg.
Hadde time hos Sandnes Kiropraktorklinikk og kiropraktor for anledningen var Sigrun Låg Kleiv.
Fokus var å løse opp i ryggen for å bedre pusten, løse opp hoftene samt reparere en mindre strekk i overgangen mellom kne og legg etter søndagens temporitt.
 Foto: Guppi - I dag har jeg vondt der, her og der og så litt der...
 Foto: Guppi - Hmmm, litt ujevnheter sa du?
Flere bilder...